20 Mayıs 2009 Çarşamba

Loreena McKennitt hayranlarına müjde!



Dünyayı dolaşarak müziğine yerel sesler katan Kanadalı şarkıcı Loreena McKennitt, benim gibi binlerce Türk hayranının da çok yakından takip ettiği özel sanatçılardan biri.

Çok yakın bir tarihte 13 Haziran 2009'da Türkiye'de vereceği konserle müzikseverlerin karşısında olacak sanatçı, konserini Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesinde gerçekleştirecek.

Büyük bir keyifle dinlediğim o çok özel; harpten, laternaya ve akordiyondan, ud, lir, kanun ve nyckelharpa(Iskandinavya kemani) na kadar her biri sahibi bilinmeyen birer hazine olan enstrumanlarıyla da ayrı bir şölen havasındaki konserleri izlenmeye değer…

22 yıllık müzik kariyerinde 'eklektik Kelt' müziği ile dünya çapında beğeni toplayan sanatçının son albümü “An Ancient Muse”da (Eski Bir İlham Kaynağı) yolu Türkiye topraklarından geçen bir müzikal. Kendisinin “müzikal seyahatname” olarak da tanimladigi projesinin, en yeni bölümü olan, yedinci albümünü, takdim edişi, çok yerinde.





Yeni albümü için Kâtibim şarkısının müziğini yeniden düzenleyen sanatçı, 'Kervansaray' ve 'İstanbul'un Kapıları' şarkılarıyla Türk müzikseverlerin gönlüne hitap ediyor. Sanatçının gizemli müziğine, ud ve kanun ezgilerini de harmanlayarak, kültürel kaynaşmışlığın izlerini yansıtması çok anlamlı bir davranış.
 


Konsere gidebilir miyim ? bilemiyorum ama hem kendim, hem de sizin için en beğendiğim albümünü özellikle de "The Gates of Istanbul" u dinleyebilirim.

 



2 yorum:

  1. Çok güzel bir haber bu. 13 Haziran için bir imkan yaratıp İstanbul'a gitmek lazım, o keyfi ve huzur'u yaşamak lazım...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle, kaçırılmayacak bir konser bu...dilerim böyle bir keyfi yaşarsınız...bir an önce biletix den yer ayırmak lazım...

    YanıtlaSil