1 Haziran 2009 Pazartesi

Milyoner Filmi - Slumdog Millionaire



En iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere toplam 8 dalda Oscar alan “Slumdog Millionaire” Türkçe karşılığı “Milyoner” filminin ödül törenini tv.de izlediğimde sevimli çocuklar ve gençlerden oluşan Hint asıllı oyuncu kadrosu oldukça ilgimi çekmişti. Merak ettiğim bu bol ödüllü filmi, sinemada olamasa da nihayet bu hafta sonu DVD’ den izleme fırsatı bulabildim. Amerikan yapımı olan ve Hindistan’ da çekilen bu mükemmel film şimdiden dünya klasikleri arasına girmiş durumda. 2009 En İyi Film Oscarını kazanan ve yönetmenliğini Danny Boyle yaptığı Milyoner filminde; kenar mahallenin varoş çocuğu olan Jamal’ in hikayesi anlatıyor. Aslında filmin basit olan senaryosu çok profesyonel işlenerek iyi bir iş çıkarılmış. Romanı Vikas Swarup’a ait olup Simon Beaufoy tarafından senaryolaştırılan ve müziklerini Allah Rakha Rahman’ nın bestelediği Slumdog Millionaire kısaca “bir 21. yüzyıl doğu masalı” şeklinde de özetlenebilir.
Filmin senaryosu, görüntü ve müziği, karakteri yaratma başarısı, sürükleyiciliği, çatışmayı üç farklı hikayenin iç içe kurgusuyla zamanlar arasındaki gel-gitleri oldukça etkileyiciydi. Hele ki çocukların olağanüstü performansları başarıyı hak ettiklerinin de bir göstergesi diyebilirim.

Konusuna gelince; Türkiye'de “kim 500 milyar ister” yarışma programının Hindistan’ daki versiyonuna katılan 20 yaşında gecekondu mahallesinde yaşayan ve hiçbir eğitim görmemiş bir gencin yarışmaya katılması ile yaşadıkları anlatılıyor. Yarışmanın son sorusuna kadar tüm soruları bilen bu genç yarışmaya ara verilmesi ile tutuklanır. Tutuklanma nedeni ile böyle eğitimsiz birinin tüm soruları cevaplamasının imkansız olduğu ve hile yaptığı şüphesidir. Kendini temize çıkartmaya çalışan gencin hayatı tamamen değişir ve işin içine bir de aşk girince ilginç bir hikaye ortaya çıkar.


Yarışma boyunca, her bir soruya karşılık gelecek öyle ilginç sahnelerin yer aldığı yaşantı örnekleri vardı ki! Akıllara zarar. Bazı sahneler beni çok güldürdü ve heyecanlandırdı, bazı sahneler ise inanılmaz hüzünlü ve aynı zamanda traji komikti! Filmi sonuna kadar gözümü kırpmadan seyredebildim. Size de tavsiye ederim “Milyoner” Filmini mutlaka seyredin…


Milyoner Filmi Bilgi


Filmin Yönetmeni : Danny Boyle
Oyuncular : Mia Drake, Dev Patel
Vizyon Tarihi : 27 Şubat 2009
Yapım:2008 ~ ABD, Hindistan, İngiltere
Tür: Dram, Romantik, Suç
Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Senaryo: Simon Beaufoy & Senaryo (Kitap):Vikas Swarup
Yapımcı:Christian Colson
Görüntü Yönetmeni:Anthony Dod Mantle
Müzik:A.R. Rahman
Websitesi: www.slumdogmillionairemovie.co.uk


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder