28 Temmuz 2009 Salı

Dünya Müziğinin Yalın Ayaklı Divası!


CESARIA EVORA

Dünya Müziğinin Yalın Ayaklı Divası Çok Yakında İstanbul’da !

Hayat verdiği hüzünlü şarkılarla Afrika’nın renklerini yansıtan “Grammy Ödüllü, Folk Şarkıcı 31 Temmuz’ da İstanbul’da” Türk seyircisi ile buluşacak…

Son stüdyo albümü Rogamar ile şarkılarını denize ve aşka adayan, dur durak bilmeden dünyanın dört bir köşesinde verdiği konserlerle büyük ilgi gören ve dünya müziğinin yalın ayaklı divası Cesaria Evora bir yaz gecesini şarkılarıyla unutulmaz kılmak için yeniden hayranlarıyla bir araya gelecek.



47 yaşına kadar adını kimsenin duymadığı, 60 yaşında ise bir dünya starı haline gelen Cesaria Evora adeta, yıllara meydan okuyor…

Çok ilginç bir hayat hikayesi olan sanatçı, yokluğun içinden gelerek yükselen, dünya müziğinin en büyük yıldızlarından birisi! Etkili bir vokal tekniği ve çok özel yorumu ile söylediği, melankoli yüklü melodilere, apayrı bir sıcaklık vererek, hareketli ritimlere karışır.

Müzik dünyasının çıplak ayaklı efsane vokali, heybeti, duygusal şarkıları, görkemi, ışığı ve tüm renkleriyle, benim gibi pek çok dinleyiciyi de kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Son yıllarda Dünya’yı dolaşıp aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde yüzlerce konser veren Evora, pek çok ödül aldı. 2003 yılında Güncel Dünya Müziği kategorisinde “Aşkın Sesi (Voz d'amor)” adlı albümüyle aldığı Grammy ödülü bunlardan biri. Çıplak ayaklı diva olarak anılan sanatçı için bu ödüllerin belki en anlamlısı ülkesi tarafından verilen “Kültür Elçisi” ünvanı. Her şarkısı milyonlarca kişi tarafından dinlenen sanatçının, şarkıları, Portekiz Fado' larından Küba ve Afrika müziklerine uzanan geniş bir yelpazeyi yansıtıyor.

Daha önce Türkiye de dahil olmak üzere gittiği her ülkede konserleri kapalı gişe olan Cesaria Evora'nın 31 Temmuz’da UNilife Organizasyonu ile Fenerbahçe True Blue’daki konserini kaçırmamanızı öneririrm.

Biletix’ de bu haberi duyar duymaz sizlerle paylaşmak istedim. Duygu yüklü sesiyle ve yorumu ile beni çok etkileyen sanatçının, benim gibi pek çok hayranı olduğu muhakkaktır. Ben canlı performansı ile onu dinlemeyi ve konserine gidebilmeyi çok istiyorum! Sizlerde folk müziğinin bu sevimli kraliçesini dinlemek istiyorsanız eğer, biletlerinizi tükenmeden alın!


Cesaria Evora Hk. bilgi için ve Son albümü Rogamar - 2006 da yer alan parçaları dinlemek için "cesaria-evora.com" sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: biletix




Loreena mckennit hayranlarına müjde!
Uzaktaki yakın sesler!
Farif Farjad'ın kemanından yansıyan nağmeler!

2 yorum:

  1. bu kadının ve şarkılarının benim hayatımdaki o akdar bambaşka ki, üstelik sahne performansını da göçrmüş biri olarak kesinlikle tavsiye edilir ve kaçırılmaması gerekir.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Esmir ;
    Beni yıllaaar öncelere götürdün.Babam akordion çalarken ona bu şarkıyla eşlik edişimin görüntüleri geldi gözlerimin önüne.CESARIA EVORA'yı dinleme şansına erişsem kimbilir hangi zaman yolculuğuna çıkardım bilmem? Teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil