22 Ağustos 2009 Cumartesi

Anadolu'da İz Sürmek

Çok yakın bir tarihte Doğu Anadolu’ ya yapmış olduğum gezi özellikle beni bu kitabı okumaya teşvik etti… Gördüğüm pek çok güzelliğin yanında, doğaya gereken önemi veremediğimiz için bilinçsizce yok olan biyolojik çeşitliliğin ve doğal dengelerin yavaş yavaş kaybolmaya başladığına tanık olmak, beni oldukça etkiledi. Büyük bir ilgi ile okuduğum "Anadolu’da İz Sürmek” doğayı tekrar kazanabilmemiz için, insan duyarlılığımızla bizlere rehberlik edecek önemli kılavuzlardan biri olacaktır hiç şüphesiz.

TEMA’nın başarı öyküsünü gezi/öykü niteliğinde yazan Ufuk Batum’ un kitabında; Özellikle TEMA’ yı TEMA yapan birçok özelliğin arasında heyecan, coşku ve duygu yüklü yolculuğunda Türkiye’yi karış karış dolaşarak Anadolu’da iz sürüyoruz.

Bu kitap daha ziyade büyük yürekli insanların, dava adamlarının, yurtsever aydınların, fedakâr gönüllerin, çilekeş, vefalı, çalışkan ve titiz insanların sadece kendileri için değil bütün bir toplum, bütün bir insanlık, hatta bütün canlılar âlemi için başarma isteklerinin serüvenidir... Hem de sadece toprağın değil, değerlerin de hızla erozyona uğradığı bir çağda ve ortamda... Her şeye karşın halen bir umudun var olabileceğini kanıtlıyor...

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Bugün Tevfik Fikret'in Ölüm Yıldönümü

24 aralık 1867 – 19 Ağustos 1915 İstanbul

94. Ölüm Yıldönümünde Tevfik Fikret'i Edebiyatımıza yapmış olduğu katkılarından dolayı saygıyla ve rahmetle anıyorum....
Sanatı, yaşamının merkezine yerleştirmiş bir insandır Tevfik Fikret. Onun yaşamında edebiyat, resim ve mimari hayatı boyunca hep iç içe olmuştur. Şiirleriyle resmi, resmiyle mimariyi ömrünün sonuna dek bir arada sürdürmüştür. Tüm çalışmalarında tamamen kişisel çabasıyla yol almıştır. 

14 Ağustos 2009 Cuma

Sultan Melik Türbesi


Doğu Ekspresi ile yapmış olduğumuz Erzincan-Kemah gezimizin ilk gününde, bizleri “hoş geldiniz!” dercesine selamlayan, Sultan Melik Türbesi farklı mimari özelliği ile hemen dikkatimi çekmişti. Elbet buraya kadar gelip de bu güzel türbeyi ziyaret etmeden olmazdı. Biz türbe ziyaretini, uzun yolculuğumuzun ve yol yorgunluğunun arasına sıkıştırmak istemediğimizden, gezimizin bir başka gününe ayırdık.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Yılın en karizmatik düeti Burhan Öçal - Claude Challe

İstanbul, dünya müzik arenasının 2 karizmatik ismini Burhan Öçal ve Claude Challe’i çok yakında; Gillette Fusion Power ana sponsorluğunda 14 Ağustos gecesi Unilife’in Organizasyonu ile True Blue’da ağırlayacak.

Dünya sosyetesinin bir numaralı dj’i olarak kabul edilen Claude Challe, aynı zamanda Paris’in efsanevi kulüpleri LES BAINS DOUCHES ve BUDDHA BAR’ın arkasındaki isim ve Carnigie Hall ve birçok farklı ülkenin festivallerinde performans göstermiş ve ünü ülke sınırlarını aşmış olan dünyaca ünlü perküsyon üstadı Burhan Öçal’ın muhteşem füzyon performansı ile müzikseverlerin karşısında olacak.

Katıldığı festivallerle on binlerce kişiyi Türk Müziği ritmleri ile coşturan Burhan Öçal’a Fransız gazeteciler “Darbukanın Şövalyesi” adını taktılar.

“Hayatım boyunca yaptığım müzik, kendimi ve geçmişimi aramanın yolu oldu. Kendi insanlarımın müziğinden yola çıkıp evrenseli yakalamaya çalışıyorum” diyen Burhan Öçal (*) yerelden, evrensele doğru uzanan müzik yolculuğunda başarıyla çalışmalarını sürdürüyor…

Kulağımıza oldukça aşina gelen pek çok parçanın hit olmasında önemli rolü olan ve başarılı Dj. liği ile müzik dünyasında yer edinen Claude Challe‘i ve dünyaca ünlü Perküsyon üstadı Burhan Öçal’ı bu ilk prömiyerinde canlı performansı ile dinlemek isterseniz ve imkanınız da varsa henüz vakit varken biletlerinizi almanızı öneririm.
Tarih :14 Ağustos 2009

Yer : Fenerbahçe/İst True Blue
Tel : (216 - 550 51 95) Fax: (216 - 550 54 70)
Bilet :
Biletix
Kaynaklar: (*) doublemoon & Biletix
Claude Challe ve Burhan Öçal kişisel web sitelerinde çok daha ayrıntılı bilgiler bulabilir ve albüm parçalarının bazılarını da dinleyebilirsiniz.


Küçük Bir Not:Konserin ardından bu muhteşem ve karizmatik ikilinin performanslarını izleme şansına sahip izleyicilerimizin de yorumlarını beklerim. Şimdiden keyifli bir müzik ziyafeti dilerim...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Anı Ne Kadar Yaşayabiliyoruz!

Yaşamaya kıyamayıp ertelediğimiz hayatlarımız, gün gelir yaşanmadan geçmişte kalır. Oysa gözümüzde büyütüp “çok geç gelir” sandığımız o 'gelecek günler' öyle çabuk geçip 'bugüne' gelmişlerdir ki. İnsan ne geçen zamanı anlayabilir ne de geldiği bu günün farkına varabilir. Üstelik yaşamaya kıyamayıp ertelediklerimizin de zamanı geldiğinde modası çoktan geçmiş olur. Ne ruh, ne beden aynıdır, ne de aynı heyecan kalmıştır. Mekanda zamanla birlikte değişmiş, biz de değişime uğramışızdır. Bırakalım üç-beş-on yıl geçen zamanı, dünde kalan bir yıl, bir ay, bir gün dahi içinde yaşadığımız şu an’la aynı değildir artık.

Okuduğum bir kitapta an’a dair şöyle diyor yazar;

“İçinde bulunduğumuz anı yeterince yaşayamadığımız zaman, geleceği hakkıyla yaşama şansımız azalır. Çünkü: Her şeyi biriktirebilirsiniz, ama zamanı biriktiremezsiniz. Öyleyse, yaşanmadan ertelenmiş günleri ileride yaşama ihtimalimiz de yoktur.” (*)

6 Ağustos 2009 Perşembe

Artık Her Çocuğun Bir Masalı Olacak!


Küçük bir çocuğu sevindirmek adına çok özel bir gününde, ona hediye almak arayışı içinde ve unutulmaz doğum günü armağanı olarak “kitap almak” düşüncesi ile ilk filizleri atılan ve kavruk zamanları, yalınayak köy masalları ile geçiren bir çocuğun; Çukurovalı Fatoş' un hikayesi ile başlayan böylesine güzel ve anlamlı kitap kampanyası öncülerini ve destek olanları bir kez daha kutluyorum.

Her Çocuğun Bir Masalı Olmalı! Kitap Kampanyası fikri son derece yerinde, bugüne kadar gelinen nokta ise ümit verici bir gelişme. Çok Yakın Bir Tarihte! Kütüphanenin açılışı yapılacak ve aldığımız duyumlara göre çocuklar için yapılan kütüphane raflarının bazılarının boş olduğu söylenmektedir.

Siz de bu kampanyaya katkıda bulunup, kütüphanedeki kalan boş rafların doldurulması için, açılış tarihine kadar son bir destek daha vermek istemez misiniz!…


HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLMALI KİTAP KAMPANYASI
Yeşilovacık Belediyesi / Mersin-Yeşilovacık
Kütüphanenin Resmi Açılışı: 30 Ağustos Zafer Bayramında olacaktır.
Yüreklerini ortaya koyan gönüllü insanlarımızın desteği ile çoğalan ve ona ulaşacak kitaplarla küçücük ve pırıl pırıl beyinlere ışık olacak ve o ışıkla hayat bulacak mutlu çocuklar ve aydınlık nesiller için…

Kampanyaya katılan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…