16 Ocak 2011 Pazar

MÜJDAT GEZEN ve Acayip Bir Oyun

Sanat hayatında yarım asırı deviren Müjdat Gezen’ in sanata, aşka, insana ve yaşama dair düşüncelerini, anılarını seyirciyle paylaştığı ve oyuna başlamadan önce ;
" Sevgili seyircim.... Elli yıldır birlikteyiz. "Acayip Bir Oyun" da yine birlikte olacağız ve birlikte  oynayacağız. Bana aklınıza gelen her soruyu sahneye çıkıp, yanıma oturup soracaksınız. Bilmediğiniz pek çok şeyi ilk kez duyacaksınız. Oyunda danslar şarkılar da var... Birlikte gülüp eğleneceğiz. Biraz müzik, biraz politik, biraz şaka ile güzel bir akşam geçireceğiz... " 

...diyerek seyirciyi de dahil ettiği oyununda; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal’den Nazım Hikmet’e, Münir Özkul’dan Savaş Dinçer’ e kadar daha pek çok anekdota yer vererek...yaşadığı anılarını paylaştığı, geçmişten günümüze ışık tutacak yolculuğunda...Müjdat Gezen'in düşünceleri, duyguları, aforizmaları, hikâyeleri ve şiirleriyle farklı bir derinlik ve bakış açısı yakalayacağınız, onun gözünden kendinize ve yaşama bakacağınız…
"Acayip Bir Oyun" da, yaşamın özüne sanatın eliyle dokunarak, seyirciye unutulmaz dakikalar yaşatan… düşündüren, güldüren, sorgulatan, keyiflendiren..
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Büyük Ustaları bize yeniden hatırlatan… Sahnede 50' i yılı aşkın bir süredir dimdik ayakta duran; “ beni kırabilirler ama eğip bükemezler! ” diyerek okuduğu ilke şiiri ile 
gönüllerimizi bir kez daha fetheden Büyük Usta Müjdat Gezen’ i izlemenin keyfini ve coşkusunu yaşadım…Yüreğim ferahladı ve umudum tazelendi !..

Sanatı, duruşu, ilkeleri ve idealleri ile yeri doldurulmayacak büyük ustalardan biri olan Müjdat Gezen’i canlı olarak seyrettiğim için bahtiyarım!.. 
Esin Bozdemir 

NOT: Tiyatro çıkışında DAĞITILAN ( MSM ) Gazetesi ile ana sayfada yer alan ve dikkatimi çeken bir haberle; "Uğur Dündar-Müjdat Gezen Televizyon Okulu Açıldı.." başlığını da  ilgilenenlerin bilgisine sunmak isterim. Konu ile ilgili detaylı bilgi için: Tel: (0216) 348 80 72 (2hat) - Fax: (0216) 348 80 74 ayrıca: Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyarosu web adreslerine bakabilirsiniz..biletix Acayip Bir Oyun

13 yorum:

  1. Gerçek bir sanatçı.
    Üreten, eğiten, öğreten.
    İyi bir kaynak hazırlamışsınız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. süper ben de gitmek istedim vallah ..

    YanıtlaSil
  3. Çok severek takip ettiğim bir çağdaş oyuncudur Müjdat Gezen sevgili Esin . -Şiirsel yazısına da çok duygulandım. İyi ki bu tükenmekte olan değerlerimizden birini daha anımsattın. İyi ki varsın ve cesurca paylaşıyorsun. Aileye ve size iyi bir hafta dilerim.
    Sevgilerimle..

    (Blogun yine çok ağır ?!)

    YanıtlaSil
  4. Mujdat Gezen bir tanedir. Tum Turkiyemizin gurur duydugu sanatci...Cok severim. Hele hele kendi degerleri, ilkeleri olan sanatciyi bir baska severim. Mujdat Gezen'in genclere tiyatroyu sevdirme cabalarini takdirle karsiliyorum. Paylasimina tesekkurler.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Esinciğim;
    Çok sevdiğim ve saygı duyduğum gerçek sanatçılardandır Müjdat Gezen .
    Her şeyden önce, kendi çabalarıyla açtığı ve adını verdiği '' Sanat Merkezi'' ile gerçek kalitede sayısız gencin yetişmesine önayak olmuş takdire şayan biridir.
    Gerek yaşantısı gerek yaptıklarıyla bir sanatçının duruşunun nasıl olması gerektiğinin neler başarabileceğinin en iyi örneklerindendir. Dilerim kıymeti bilinir....

    Buradaki paylaşımın için çok ama çok teşekkürler..Gidip izlemiş etkisi yapıyor yoğun biçimde...
    Ve sen bunları canlı olarak seyrettiğin için ne kadar bahtiyar olsan azdır, haklısın.
    Bunu yaşamayı ben de ne çok isterdim!
    Emek verip paylaştığın için teşekkürler, sevgiler sana Esinciğim .....

    YanıtlaSil
  6. Seni kutlamama izin ver Esin. Gerek görsel olarak, gerekse sahip olunması gereken fikirler olarak güzeli, bilgi olarak da doğruyu ve zevki tanıttığın için.

    YanıtlaSil
  7. O zaman ne yapıyoruz ilk fırsatta bu acaiyip oyunu görmeye gidiyoruz.

    Paylaştığın için teşekkürler,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Sayıları az kalmış ve giderek daha da azalmakta olan değerli sanatçılarımızdan biri Olan Müjdat Gezen'i izlemekten duyduğun mutlulukta çok haklısın.

    Paylaşımın için teşekkürler

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Müjdat Gezen: Hep güneşin altında olması gereken ve hep güneş gibi parlayan aydınlatan gençlerin ve bizlerin yaşam kaynağı olmaya devam etmesi gerekenlerden biri daha. "Acayip oyunu" tanıtımın için teşekkürler ve sevgilerimle.İzmir'e gelirse kaçırmam inşaallah.

    YanıtlaSil
  10. Değerli Yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim...

    Sağlık, sevgi ve esenlikle kalın...

    YanıtlaSil
  11. "Seni attan ottan ayiran ozelliginin farkina varacaksin. Cunku sen insansin. Ve bunu yakaladigin gun bembeyaz yasayacaksin."

    Daha ne denebilir ki ustune ...

    YanıtlaSil
  12. Hoşgeldin sayfama Uma:)
    Müjdat Gezen büyük bir Usta, yaptıklarıyla, yaşattıklarıyla, oyunlarıyla, şiirleriyle ve böylesine iz bırakan sözleriyle...

    YanıtlaSil
  13. İlkelerimiz olacaktı;
    lakin ilke
    sadece sözden ibaret kaldı.!
    Ne ben ilkelerime uydum
    ne de ilkelerim beni esir aldı.!

    üzücü :(

    YanıtlaSil