8 Nisan 2011 Cuma

Peki ya gençliğin algoritması ne olacak ?

Liselilerin 'şifre' isyanı

Şu dünyada olup bitenlere bakın!. Bu kadar mı olur birbiri ile yarışırcasına arka arkaya “önce benim sıram!” dercesine telaşlı ve ‘kırılan camlar’ gibi birer birer yok olup gidiyor her şey!.. Kırgınlıklarımıza, şaşkınlıklar, şaşkınlıklarımıza isyanlar, isyanlarımıza haykırışlar karıştı artık!

Artık yeter!... bak artık herkes bağırmakta!...herkes sokaklarda!..

Daha bir önceki tuhaflığın ne olduğunu, nasıl olduğunu anlayamadan, şaşkınlığımızı dahi üzerimizden atamadan, hemen bir yenisi geldi!.. , bir yenisi!..., bir yenisi daha derken!.. anladım ki!.. bitti artık!.. bittiniz ve bitirdiniz artık her şeyi!..

Birer birer hem de tüm hızıyla elimizden her şey kayıp gitmekte!..Şu göğü saran bulutlar bile öfkeyle bakıyor artık yüzüm(e)üze, güneş kızgın, deniz taşkın, kuşlar, böcekler, hayvanlar şaşkın!.. dağlarımız için için kan ağlıyor, derelerimize can suyu veriliyor artık! ağaçlarımızın, ormanlarımızın boynu bükük!..

Doğanın sitemi öfkeye, öfkesi şiddete dönüştü !..

Ya insanlar!.. 7 den 70’ye herkes şaşkın! Herkes öfkeli!..

Bıktırdınız artık! Yaşamak istiyoruz insanca!..nefes almak!.. adalet, hak, hukuk, özgürlük!.. nerede!.. “nereye baksam(k) tutarsızlık” diz boyu!..

Kedinin fare ile oynadığı gibi oynamaktan bıkmadınız mı artık! Birbiri ardına yapılan tuhaflıklar yetmezmiş gibi şimdi de geleceğimize dokunuyorsunuz hoyratça!..

Şimdiden geleceğimizin umutlarını kırıyorsunuz! ve daha şimdiden aralarına tamiri çok zor ayrılıkların tohumlarını ekiyorsunuz şifreler koyarak!.. ne hakkınız var böyle dolambaçlı yollara dalarak genç fidanlarımızın şevkini kırmaya!.. yoksa başka gelecekler mi garanti altına alınıyor!...

Yemeden, içmeden, uykudan vazgeçen milyonlarca ergenin, olup bitenlerden sonra hayata yeniden nasıl başlayacağını düşünün bakalım!

Peki oynanan bu oyunlarla asıl gençliğin bozulan algoritmasının hesabını kim verecek ! 







ZAMPOK EYİN Pİ
Şifre nasıl çözülür?





Görsel: Basın - Posta

25 yorum:

  1. Vicdan sahibi herkesin altına imzasını yazacağı bir yazı olmuş Sevgili Esmir. İşi toptan götürmek istediler bu kez, fena yakalandılar.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. icimden bol bol kufur ediyorum buraya yazmiyayim artik hakikaten yeter artik...

    YanıtlaSil
  3. (Sayfana yeni yazı eklediğini başka blog sayfasında görüp geldim.. Bana neden rötarlı geldiğini de anlayamadım)

    Sevgili Esin Türkiye bir lânetin pençesinde.. Bu, yıllardır, işlene işlene keskin ve acımasız bir kılıca dönüşmüş. Kuyruk acısı olanların tümü, menfaat denen iblis bir düşüncenin temelinde birleşmiş durumdalar. Yapamayacakları kötülük ve işlemeyecekleri günah yok.. Ve artık korkuları da yok..
    Deprem öncesi duyulan bir ses vardır, sallantıdan önce duyarsın.. sallantı ve yıkım sonra, peşinden gelir..
    Bu lanetin sesi 20 yıl öncesinden duyulmaya başladı şu anda sallanmaktayız.. VE YIKIM ÇOK YAKINDA.
    Buna sebep olacakları, ülkemi yıkmaya yönelik, gençliğin emeklerini hiçe sayan zihniyetin ülkemden sürülebilmesi için, SEÇİMDE millet olarak tekmeyi vurmalıyız bellerine.

    YanıtlaSil
  4. Hak/Hukuk/Adaleti savunan,
    bu değerlere inanan milletimin geldiği hal içler açısı..
    Sular bulanmadan durulmazmış derler ya, daha ne kadar bulanması gerekiyor, yetmedi mi?

    YanıtlaSil
  5. ben en çok neye üzülüyorum biliyor musun sevgili esmir, onca genç sokağa dökülüyor da peki bu anneler babalar nerede... umudum, 12 haziranda, dilerim orada gösterirler varlıklarını. dilerim. yoksa çok yazık gençliğe, geleceğe.

    YanıtlaSil
  6. aysema,
    Dilek Öğretmenim, yaşadıklarımız çağdışı!ve ne yazık ki nerede o vijdan sahipleri!..nerede!..demeli!pusmak, korkmak, sineye çekmek olur mu!..sözkonusu bir insanın, gencecik insanların geleceği, tüm hayatına mal olacak çok önemli darbeler bunlar!..isyan ediyorum!..

    YanıtlaSil
  7. beste,
    tahmin edemeyeceğin kadar dram içinde dram!..yaşanıyor!..

    YanıtlaSil
  8. hasretsenfonileri,
    Değerli, Gülsen Hocam...DNS ayarları ile bağlantılı olabilir bu sıkıntılar...şurada günlüklerimize bile dokunuldu!başka şeyler bahane edilerek susturulmaya çalışıldı!..

    Geldiğimiz nokta...adım adım geliştirilen projelerin bir sonucu!..gözünü açmalı artık uyuyan herkes!..uyanmalı...Ümit ediyorum şimdi tepkisini göstermeyen çoğunluk seçimlerde gereğini yerine getirir..ve ümit ediyorum seçim sonuçları da tıpkı bu sınavlardaki gibi içine hile karıştırılmaz!..

    YanıtlaSil
  9. nani,
    Ümit ederim öyle olur nanicim...sular bir an önce durulur!..akacağı yönü doğru bulur!..

    YanıtlaSil
  10. novella,
    Ben nasıl kahroluyorum anlatamam sana evrenciğim..çocuklar sokakta..ama aileleri !..anlamıyorum...!tepki var ama bence yeterli değil!daha çok olmalı!...kaybedecek ne var ki!..yetti artık!..acemi hırsız evsahibini bastırmaya çalışıyor!..bu hallere ne veliler ne çocuklar sebep olmadı ki korkulsun,çekinilsin..bu en doğal hak arayışıdır!..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Esmir !
    Aysema Hocam ın yazdıklarına canı yürekten katılıyorum. Bir de oyunlarla seçilmiş azınlık sınıfın nesiller boyu çoğunluğun silinmesi üzerine kurduğu bir sistem.
    Aslında yaşama ve varolma hakkının haksızca elimizden alınması..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ali İkizkaya,
    Aynen söylediğiniz gibi Ali Bey, bu gün gelinen bu nokta...seçilmiş azınlığın nasıl seçildiğini! bize gösteriyor kıssadan hisse olamayacak kadar açık her şey!..hiç bir şey tesadüf değil, her şey bilinçli bir projenin devam eden süreçleri..ama bu sefer fena yakalandılar!..Esenlikler dilerim...

    YanıtlaSil
  13. Devlet kademesinin üst makamları;

    'ÖSYM açıklamları tatmin edici' dedi.

    Hepsi de tatmin olmuşlar !!!

    Aleni, gözümüzün içine baka baka yapılıyor artık her tür yolsuzluk haksızlık. Açık açık oynanan oyuna en üst makamlardan destek geliyor henüz hiçbir araştırma soruşturma bile yapılmadan.
    Yani artık tuz da koktu:((

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çınar,
    Sevgili Çınar şu an ekranda gençlerimizi dinliyorum aydınlığın kanalında!şimdi mağdurlar evet! ama bir şey var ki!artık aleni ortaya döküldü her şey ve bizim gençliğimiz öyle düşünüyorum ki bu azimli, kararlı ve cesur başkaldıran duruşları ile yıkacaklar bu karanlıkları!..çünkü tuz öyle koktu ki artık bu koku her yere yayıldı!..

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Kimsenin genclerin ozguvenini yikmaya hakki yok!

    YanıtlaSil
  16. çoğumuzun dillendirdiği konuya değinmişsin..hak hukuk savaşının kazanıldığı günler olacak bu sancılı süreçleri aşacağımıza inanıyorum...dilerim en kısa zamanda aşılır bu durumlar..:)

    YanıtlaSil
  17. Bu yazı için ellerinize sağlık, bu konu ile ilgili yazmak istesem sanırım daha fazlasını yazamazdım. Gençlerin yitirilen umutlarına mı yoksa gerçekten adilane olmayan sınavlar dizisi için çalınmış çocukluklarına ya da gençliklerine mi üzüleyim bilemiyorum. Tek bildiğim henüz 6 yaşında olan oğlumun geleceğini hiç de umutlu düşleyemediğimdir, ne yazık ki!!!

    YanıtlaSil
  18. Gençliğe tavsiye:
    Ey gençlik bozulan algoritmanın yerine öyle bir tane bul ki: sandığın kilidi içinde olsun. Uyuma bul hadi!

    YanıtlaSil
  19. didem,
    özgüvenlerini ehil olmayan ellere bırakmaya ve yaşanılanları sineye çekmeye hiç niyeti yok gençlerin!hak arayışında hepsi sokaklara döküldü!..

    YanıtlaSil
  20. crazywomenrosemary,
    Sayfama hoş geldiniz:)
    Ben hak arayışında ailelere inat çok daha cesur gençleri görünce...doğrusunu isterseniz umutluyum bu gençlikten!..Dilerim aşacağız bu günleri...

    Esen kalın...

    YanıtlaSil
  21. nihansu,
    Değerli düşünceler,n ve yorumun için teşekkür ederim.. Ben zaman zaman düştüğüm ümitsizliğimi, her şeye rağmen hak arayışında cesurca mücadele eden böyle gururlanacağımız gençleri görünce umut etmek istiyorum yine de...

    oyumben,
    gençliğe tavsiyene bayıldım:)bakarsın bu kararlı gençlik hızını alamayıp sandığın kilidinin algoritmasını da çıkarır:)

    kimseye uyumak yok artık:)geçit yok:)

    YanıtlaSil
  22. Daha dün,minik çocuklardan pay çıkarmaya çalışan yarışma komisyonunu görüp çıldırmıştım..
    Ne hikmetse,komisyonda bulunan okullar zirvede hep...
    Bize bile ihtiyaç kalmayacak artık,sistem öğretmene gerek duymayacak...
    Yazık...

    YanıtlaSil
  23. ezgilimelodi;
    sistem tıkır tıkır işliyor! meğer ne çokmuş kolay yeme takılanlar!..biyad ede ede!..mülk ve taht sefası sürmeğe meyilli "dalkavuklarda"çok iken!..neyin önemi olabilir ki zaten...ortalık seyirci kaynıyor!herkes görmezden geliyor..asalaklık gömleğini çoktan taktılar sırtlarına!..

    YanıtlaSil
  24. Herkes şaşkın ve öfkeli, evet..
    Ama kesin olan bir şey var ki bazıları çok mutlu!

    Nasıl çıldırmaz insan. Onca emek, uykusuz gece, kan çanağına dönmüş gözleriyle yıllarını okul+ dersanelerde dirsek çürüterek, evine yorgunluktan sürünerek dönen gençlerin geleceğini çalmak, onların yerine sinsice ot kafalıları doldurmak istemek nasıl bir cüret!
    ''Ben eminim, şifre yok, şifre var, vb..'' şaibelerle devam edilecek konu değil bu, olamaz! Kesinlikle iptal edilecek bu sınav Esinciğim..

    YanıtlaSil
  25. Zeugma,
    Sevgili Zeugmacığım belki bizden önceki birkaç jenerasyondur bunlar hep yapılıyordu ama pek hissettirmiyorlardı!..malum durum ortada okular, dershaneler!..hani nerede işinin ehli!en tepe noktalarda bile nasıl insanlar var!..bildiklerimiz hep aynı işte!..sinirlenmemek, üzülmemek elde değil..genç bir insanın tüm hayatını etkileyecek çok önemli aşamalar bu sınavlar!..ne hakkınız var değil mi!..giderayak aleni gözleri dönmüşcesine yerleştirmeye çalışmak!..zekice de değil!..elbette çok mutlu olanlarda olacak!..ve bir gün onlar da tıpkı bugün gibi, başka versiyonlarda otorite olarak karşımıza çıkacaklar...çok fazla yara alındı!..bilmem kaç yüzyıl geçse de düzelmesi mümkün değil!..gezegeni de bitirdiler!..İptal edilmeli tabiki!..

    YanıtlaSil