21 Temmuz 2011 Perşembe

boşluktaki noktalar...


Sürekli bardağın yarısını dolu göre göre en sonunda içinde ne olduğunu anımsayamaz oldum!.. Sahi ne idi o içinde ki!..
' koskoca bir boşluk var içinde! Sadece bardak mı boş olan!.. '

İnsan ne kadar ve nereye kadar kandırabilir ki kendini!  Oysa;  'bal gibi de boş!' desem o balın kendine has tadına haksızlık etmiş olurum. Yani ille de gören ve görmesini bilen gözlere klavuz mu gerek? Bardağın tamamı boş işte! Hem de düpedüz boş!.. düz olsa yine iyi! öyle içine bakınca sanki seni de içine çekiverecekmiş gibi olan bir boşluk bu!..

Hayat ne kadar dolu ise aslında bir o kadar da boş! Ayırdına vardığında her şeyin ne kadar anlamsız olduğunu bildiğin, gördüğün kocaman bir hiç!.. sonra da içine yerleşiveren bir hiçlik hissi!..
O, aslında öyle bir koca boşluk ki neresinden doldurmaya çalışsan(k) da ‘şimdilik’ hemen öyle mümkün olamayacak bir dolduruş olur bu! kolay kolay dolacak gibi görülmeyen ama zaman zaman  dolduruşlara gelerek aldanan, aldatılan boşluklarda ve yanılsamalardayız biz!.. üstelik nasıl? ne zaman? ve ne kadar? dolacağına dair hiçbir umut kırıntısı da olmayan bir izlence bu yaşadıklarımız… kısaca seyir halindeyiz hepimiz… akıntıya kapılan kürek mahkumları gibi!..

8 Temmuz 2011 Cuma

Bir bit eniği var bu işte!.. YALAN (mim)


"Sürekli başkalarının duygularıyla ilgilenen insanlar son derece yıkıcı olabilir; çünkü kendilerinden çok şey saklamaktadırlar." (*)

Elbet yalan hakkında söylenecek çok şey var/dır! Bir defa yalan kendi içinde tezat olanı da barındırır. Ortada bir yalan varsa yalancı da vardır! başka kimler yoktur ki! yalana ve yalancıya arka çıkacak olan destekçiler vardır!..

sonra, bilerek ya da bilmeyerek o yalana ortak olanlar vardır!…  tabi ki birde hakiki gerçekler vardır!.. kısaca bu konunun yelpazesi çok geniş!

3 Temmuz 2011 Pazar

Doğu Ekspresi ile Anadolu Manzaraları - 3


Daha önce ilk iki bölümünü yayınladığımız;
Doğu Ekspresi ile Kemah'a Yolculuk - Haydarpaşa'dan Kemah'a Anadolu Manzaraları
video filminin üçüncü bölümünü seyirlerinize sunarız.





Uzun ince bir yolda gecenin gündüze karıştığı yolculukların sonunda  hüznün, sevincin, ayrılığın, kavuşmanın hatıraları çok gerilerde kalsa da; Haydarpaşa İstasyonunu her gördüğümüzde  bir gurbetlik bir sıla hasreti alır götürür bizi. Ve bizler, daha bir başka severiz sarı bozkırda, dağlar arasında kıvrılıp giden o trenin penceresinden memleketimizi,  Anadolumuzu...


Esin Bozdemir

  
Haydarpaşa Garı, Istanbul's Teutonic pseudo-castle railway station on the Asian shore of the Bosphorus is the terminus for trains to and from Asian Turkey, including the all-important Istanbul-Ankara route, as well as trains to Kayseri, Konya / Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars and points east and south.              

2 Temmuz 2011 Cumartesi

saçların yıldız tozu - ali ekber ataş


Sivas'ta yakılan aydınlarımızın anısına...

saçların yıldız tozu*
I.
dal gövdeye sesleniyor
içimdeki ağrıdan
bu nasıl bir dağ ki böyle
tomur tomur açtırıyor
yangınımda ormanları
“ölüm ki matah bir şey değil”
ömrümüz sahilinde
bizse
ondan muztarip