10 Temmuz 2012 Salı

Türkiye Posterleri ve Türk tasarımcı Emrah Yücel


Dünyaca ünlü grafik tasarımcı Emrah Yücel’in sahibi olduğu Iconisus Reklam Ajansı tarafından hazırlanan “ Türkiye Posterleri ” Türkiye’nin marka değerini arttırmayı, Anadolu’nun kültürel ve coğrafi zenginliğini dünyayla ve Türkiye halkıyla paylaşmayı amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi. Türkiye Posterleri web sitesinde yer alan birbirinden güzel ve posta pulu havasında tasarlanmış posterleri ücretsiz bir şekilde indirebiliyor, istediğiniz boyutta bastırıp isterseniz duvarınıza asabiliyor, isterseniz kartpostal olarak arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz. Bu projeden elde ettikleri tek çıkar; ülkemizin marka değerinin artmasına katkıda bulunmak.
Kendi ifadeleriyle onlar diyorlar ki;
“Öyleyse dedik, bilenler, bilmeyenlere anlatsın, Türkiye’nin marka değerini, Türk insanı yükseltsin.”
‘Türkiye... En büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, modern yaşamın ve en eski inanç sistemlerinin doğuşuna tanıklık etmiş, tarihçileri büyüleyen, arkeologların aklını başından alan, dünya haritasının kalbindeki eşsiz yerinde usulca uzanan güçlü ülkemiz... Evimiz!
Bizler, topraklarımızdaki tüm güzelliklerin ve sonsuz zenginliklerin farkındayız. İstanbul Boğazı’nın ortasında bir inci gibi duran Kız Kulemizle, görenleri şaşkına çeviren Kapadokyamızla, Ölüdeniz’ in ipeksi maviliğiyle, Efes’teki görkemli kütüphanemizle, Pamukkalemiz,  Mardinimiz, Karadeniz kıyılarımız ve bizi biz yapan tüm değerlerimizle gurur duyuyoruz.
Kapadokya’da bir şarap mahzeniniz mi var... Ya da Bursa’da enfes kebaplar yapan bir lokantanız... Belki de Sultanahmet’te hediyelik eşyalar satan bir dükkânınız... Yani her gün, en az hemşehrileriniz kadar turistle de karşılaşıyorsunuz. Onları; ülkemizin göz kamaştıran güzelliklerini anlatan, dünya standartlarında kaliteye sahip, özenle tasarlanmış posterlerle etkilemek istemez misiniz? İşte bu proje bunun için var!
İstanbul’dan İzmir’e, Mardin’den Konya’ya, Şanlıurfa’dan Trabzon’a kadar Türkiye’nin her yerini temsil eden çok özel 34 poster arasından dilediğinizi seçin, hiçbir ücret ödemeden yüksek çözünürlüklü ve baskıya uygun olarak bilgisayarınıza yükleyin, ister kendi yazıcınızla, ister herhangi bir profesyonel baskı merkezinde bastırın ve duvarlarınızı süsleyin. ‘
Ben de, böylesine güzel fikirle başlanan ve görsel olarak çok hoş tasarlanmış olan ‘Türkiye Posterleri’ ile ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan tüm ICONISUS Ekibini ve Emrah Yücel’i tebrik ediyor… Aynı sosyal sorumluluk bilinci içinde ‘ülkemizin marka değerinin artmasına katkıda bulunmak adına’  bu projenin daha da yaygınlaşması için sizlerle paylaşıyorum…
Projenin web sitesi:
http://www.turkiyeposterleri.com/
Peki Emrah Yücel’i merek mı ediyorsunuz! O meşhur Hollywood filmlerinin; Avatar,  Desert Saints, The Rules of Attraction, Charlotte Gray, The Guest, Bringing Out the Dead, The Barber, Suddenly Naked, Spy Kids, Billabong Odyssey, 28 Days, Path to War, Onegin, On the Line, O, No Good Deed, Lantana, Kiss of the Dragon, Framed, Enigma, Time Machine, Dangerous Lives of Altar Boys, Real Women Have Curves, 24 Hours, The Four Feathers, Rabbit-Proof Fence, Jersey Girl, Dreamcatcher, Chicago, 007 James Bond, Frida, The Hours, Karşınızda Peter Sellers, The Big Bounce, Mindhunters, Iron Jawed Angels, Soğuk Dağ, Kill Bill ve daha pek çok film afişlerini tasarlayan başarılı bir Türk genci!.  Türk sinemasında ise Mumya Firarda, Asmalı Konak ve Vizontele Tuuba filmlerinin afişlerini tasarladı. Ve şehirlerin ‘görsel kimliğini’ taşıyan logolar ile de adını duyuran Emrah Yücel'in bkz.


Uzun zamandır işlerini beğeni ile takip ettiğim, Los Angeles’ta yaşayan Türk tasarımcı Emrah Yücel ve ekibinin başarılı çalışmaları hk. daha fazlasını için tıklayınız.
Esin Bozdemir 

6 yorum:

  1. ne güzel bir girisim bu..paylasalim, herkes duysun..

    YanıtlaSil
  2. Müthismis bu proje, hemen uygulamaya geciyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. harika bir proje, posterler de harika:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir projeymiş. Posterler de cok guzel olmus.

    YanıtlaSil
  5. tanistigimiza memnun oldum Emre bey:) Guzel posterler guzel proje iyi seyler de oluyorrrrrr!!!!

    YanıtlaSil
  6. Emrah Bey gibi tüm vatanseverliğiyle bu türden harika işlere imza atan,
    ülkemizin yurt dışındaki algısını önemli ölçüde etkileyip yücelten yüreklere selam olsun...
    Paylaşıp bilgilendirdiğin için teşekkürler sevgili Esin...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil