29 Mayıs 2013 Çarşamba

Kutsal vadiler diyarında Adamkayalardan selam getirdim size!

“Seyyah olup, şu alemi gezerim”
İçim başka alemde, dışım başka... memleketin hali ise bambaşka!.. bugün biraz perdeyi aralayıp nefes alma hakkını tanıyarak kendime, güneşin girmesine izin verdim içeriye! yemyeşil ormanlarımızda, dağlarımız, ovalarımız, sarp kayalıklar arasında ve vadilerde dolaşıp tertemiz havayı içime çekip… yine yeniden düş yolculuklarına kaldığımız yerden devam ederek, yüreğimi ferahlatmak istedim. Yoksa bu karaltılar içinde yürümemizi istedikleri yollar yol değil artık!.. Oysa, öylesine güçlü ve parıldayan bir ışıktır ki kapıları çalan, kimi gözlerdeki perdeler kapansa da er geç, aydınlık karanlığı yaracaktır!. Çünkü;    güneş ufuktan doğmaktadır şimdi! 
Ve insan, kendi ışığını yine kendi uzanıp yakıyor!..bugün düşlerden gerçeğe ve içimde yaşadığım andan tekrar yakın geçmişe uzanıp, Doğu Akdeniz sahillerine doğru yelken açtım.. Yaşamak sadece bir tek o anla sınırlı değil ki!. Gezmenin, görmenin, seyahat etmenin bir başka hoşluğu da;  gezginci ruhun, tavan arasına hapsettiği o unutulmaz anları, istediği an yeniden çıkarıp tekrar tekrar yaşayabilme özgürlüğüdür!.. öyle değil mi. Eski defterler, eski albümler, günlükler ve hafızalardaki nice kayıtlar hep bunun içindir!..

21 Mayıs 2013 Salı

İstanbul'da gece ve yansımalar




Ne günlermiş, ne günlermiş

Yıldızlar, mehtap, çamlar altında
Ne günlermiş, ne günlermiş
Gelip geçmiş!
Vapurlar değil, Boğaz'dan geçen;
Boğaz'dan yalılar geçiyor,

19 Mayıs 2013 Pazar

Senin ışığında geleceğe yürüyoruz



19 MAYIS
 ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ
KUTLU OLSUN!

“Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz.
Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim
hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları,
ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık
serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir.”

Mustafa Kemal Atatürk

2 Mayıs 2013 Perşembe

Graffiti ile konuşan duvarlar...

Graffiti, çoğumuzun sokak resimleri olarak da bildiğimiz şu duvar yazıları ve resimleriyle sizler de karşılaşmışsınızdır herhalde.  Graffitti, bir tür kendini ifade ediş... Farklı bir dışa vurumculuk!. Bu tür görsel uygulamalara kimi zaman karşılaşıyorum İstanbul sokaklarında. Kimi çevrelerce, bir sanat dalı olarak kabul edilirken, bir başka bakış açısı da graffitiyi vandalizm olarak değerlendiriyor. Bazılarında evet protest bir tavır var, bazılarında esprili bir tarz, kimi görseller ise sanat eseri adeta!.