27 Kasım 2013 Çarşamba

Asrın kuyrukluyıldızı ISON aydınlatacak dünyamızı!



Dünya pür dikkat ISON 'un yayacağı ışığı gözlemekte!

İçinde yaşadığımız şu sorunlu ve çalkantılı sosyo- politik gündemlerden ne, dünyada olup biten gelişmelerin tam farkındayız, ne de şöyle adam gibi dört başı mamur refah bir hayat yaşamaktayız. Birbirimizle sürekli didişip durmaktan ve önümüze atılan yemleri sorgusuz, sualsiz herkesten önce kapma telaşı içinde oltaya takılıp durmaktan başka yaptığımız bir şey yok!..

Millet başını göğe dikmiş göklerdeki ışığın peşinde! Gözlemevlerinde harıl harıl çalışıp durmakta. Biz ise 'şehvani aşkın tünellerinde', paravanlar arasında sıkışıp kalmış!! ince ayar, adabı muaşaretlerle uğraşıp durmaktayız!!.
 

24 Kasım 2013 Pazar

Ayvalık’ın Kokulu Adası CUNDA


Cunda Adası, Ayvalık’ın pek çok adası içinde inciden bir kolye!. Ada demek adetten, çünkü Cunda, Boğaz Köprüsü sayesinde karayolu ile ulaşımı sağlanan bir yarımada; hem de Lale Adası ile birlikte 1894’te ana karaya köprü ile bağlanan ‘Türkiye’nin İlk Boğaz Köprüsü’ dür bir anlamda. Ayvalık’tan Cunda’ya aracınızla sadece 8 km lik bir mesafe ile ulaşıyorsunuz. Tabi ki seçenekleriniz çok. Ayvalık iskelesinden kalkan dolmuş motorlar ve teknelerle ulaşım da ayrı bir keyif.. 
Cunda Adası‘nın gerek mimari, gerek ise tarihi ve coğrafi konumu onu fazlası ile cazibe merkezi yapmaya yetiyor. Tüm ışıltılarını cömertçe sunan bir güneş, mavinin her tonunu içinde barındıran pırıl pırıl bir deniz ve usta bir ressamın elinden çıkmışçasına tablo gibi bir manzara ile Cunda Adası; Kuzey Ege gezimizin Kazdağları - Altınoluk ve Ören’den sonraki durağı oluyor.  Ama burada durmak yok tabi ki!.. 

23 Kasım 2013 Cumartesi

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.
Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;


Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Kasım 2013 Salı

Hasbahçe içinde bir Sanat Müzesi - Küçüksu Kasrı


Alemdağ yamaçlarından doğarak, Anadolu Hisarı yakınlarında Boğaz’a dökülen Göksu ile Küçüksu dereleri arasında kalan ve bir zamanlar Osmanlı Dönemi’nde Padişahların Boğaziçi’ndeki has bahçelerinden zamanla da en gözde mesire yerlerinden biri olarak tanınan çayırlık alanı artık bizim de gözde mekânlarımızdan biri oldu.)
İster Göksu deresi tarafına uzanıp; biraz nostalji havasında Göksu’da  sandal sefası yapın.. ya da Göksu deresine karşı seçeneğinizin çok olduğu değişik mekanlara (kafe – restoranlara)  takılın..
İsterseniz Küçüksu Kasrı istikametine uzanıp;  karşınızda Rumeli Hisarı, diğer yanda Boğaziçi Köprüsü, deniz ve martılar, yüzen gemiler panoramasında; kahvaltı yapın…

10 Kasım 2013 Pazar

ATAMIZI ÖZLEMLE ANIYORUZ

 
 ATAMIZI, BÜYÜK BİR ÖZLEMLE, ONURLA VE
SAYGIYLA ANIYORUZ...
 

SONSUZA DEK
KALBİMİZDESİN ATAM!
 
 
 Esin Bozdemir

8 Kasım 2013 Cuma

Adremytteion (Ören) Pegasus'un Kanatları Altındaki Antik Belde

Kuzey Ege gezimizin Altınoluk'tan sonraki istikameti Ayvalık – Cunda Adası olacak. Ama önce güzergâhımızın üzerinde yer alan Balıkesir ilinin Burhaniye ilçesine bağlı tatil beldesi Ören’i es geçmek olmaz diyoruz.  Burası gözümüzün alabildiği kadar -incecik kumlu- uzun ve geniş sahili, oksijen deposu Kazdağları 'ndan gelen havası, mavi bayraklı plajları, sahile kadar uzanan çam ormanları ile Ege’de cennet bir köşe adeta.
 Hangi beldeyi görsek ve nereye baksak ayrı bir güzellik karşımıza çıkıyor. ‘En güzel yer burası’ demeye kalmıyor yeni gördüğümüz bir belde hemen bir öncekinin pabucunu dama atıveriyor!. Dağ ayrı, orman ayrı, deniz ayrı, göl ayrı güzel.. her birinin kendine has ayrı bir güzelliği var.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Çiçek aşısının bilinmeyen sırrı!

Tarih sahnesine baktığımızda yaşamı tehdit eden ve kitlesel ölümlere sebep olan, savaşlar, doğal afetler kadar bir takım ölümcül hastalıklarla da insanlığın hep mücadeleler içinde olduğunu görürüz. 

İşte bunlardan biri de çiçek hastalığıdır. Çiçek hastalığı geçmişte, yaptığı salgınlarla insanları çok korkutan, bulaşıcı, ateşli, ağır bir virüs hastalığıdır. Elde edilebilen bilgilere göre, zamanımızdan yaklaşık bin yıl önce Çin’de tarif edilmiştir. Hastalığın ilk kaynağı ise Asya ve Afrika’dır. Mısır’da mumyalar üzerinde tipik çiçek bozukluklarına rastlanmıştır. Bundan çok değil yaklaşık 200 yıl öncesine kadar Avrupa’da vebadan sonra en korkunç hastalık Çiçek Hastalığı idi.
Ve 18. yüzyılın başlarında her yıl Avrupa ve Asya’da en az yarım milyon insanın bu hastalığa yakalanarak öldüğünü biliyoruz. Özellikle İngiltere’de bir nesil boyunca her 13 kişiden biri çiçek hastalığından ölmüştür. Ama insanoğlu bir gün gelir çiçek hastalığına son verecek o aşıyı da bulur.