31 Aralık 2013 Salı

Mutlu Yıllar :-)

 

 
 
Bu gece gökyüzüne bakmayı sakın unutma!
Söz verdi yıldızlar, 
yalnız senin için parlayacaklar!
Sana yeni yıl  hediyem, gökyüzündeki tüm yıldızlar  :-)
 
2014' de herkese;
 Sağlıkla, sevgiyle, neşeyle ve umutla dolu
güzel bir yıl dilerim.
 
 
 
 

27 Aralık 2013 Cuma

Ressam Seren Ceren Asyalı ile Röportaj


Sanat, toplumun öz değerlerinden doğar ve gelişir. Onun içindir ki sanat toplumun dışında, ondan ayrı olarak düşünülemez. Çünkü sanat bir toplumun gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Sanatçı ise bizim göremediklerimizi gören ve ortaya çıkarandır. Sanatçı da bu vizyonu ile topluma ayna tutar bir anlamda! Algıdaki seçiciliği gözlemdeki derinliği ile önce kendi kurgusunu oluşturur ve bir aynadan geçirir yolculuğunu. Hayata dair biriktirdiklerini, yaşama kıvılcımlarını kendi enstrümanlarıyla aktarır topluma. Şairin başka, müzisyenin başka, ressamın başkadır enstrümanı. Ama hepsinin ortak bir derdi vardır ki, o da ışık tutmaktır insana, insanlığa!..
“Sanatı anlamak için önce bütün sanatların kaynağı olan hayatı anlamak, öğrenmek gerekir. Yine hayatı ve sanatı anlamak için de her şeyin temeline, doğaya inilmelidir. “ diyor Eliel Zaarine..
Ve elbette doğanın bir parçası olan insanı tanımak anlamak gerek. Farklı bakış açıları içinde hayata bakan ve gerçeklikten yola çıkarak, sınırsız düşlerle beslenerek, hayaller ve imgelerle donattığı dünyasını renklerin dili ile ortaya koyan Ressamları/n yolunu yordamını merak eder, bilmek isteriz.

22 Aralık 2013 Pazar

BERGAMA " PERGAMON " ANTİK ÇAĞIN METROPOLÜ

Kuzey Ege gezimizde en son Ayvalık Şeytan Sofrasına çıkmıştık. Ardından güzel ege kıyılarında dolana büküle sahil şeridinden uzanarak İzmir-Çanakkale yolu üzerinden istikametimiz olan Bergama’ya doğru yol alıyoruz. Asya’nın en büyük bilgi abidesi ve Antik Çağın Roma Döneminin en önemli  metropolü olan PERGAMON’ a çağlar öncesine yolculuk var şimdi sırada.. 
Bereketli Bakırçay Ovası (Kaikos) üzerine kurulmuş olan ve Çandarlı Körfezi’ne bakan Bergama, konumu gereği son derece etkileyici bir görüntü ile karşılıyor bizi. Tarihi ve kültürel birikimi ile Bergama en çok görmek istediğimiz kentti. Çünkü üzerinde yaşadığımız bu topraklar tarihin en aydınlık dönemlerini yaşamıştı.

20 Aralık 2013 Cuma

DenizBank 3. Kısa Film Fest Yarışması, FastPay'i En İyi Anlatacak Yönetmenleri Bekliyor

DenizBank tarafından 3. kez düzenlenecek olan Deniz Film Fest ile mobil cüzdan fastPay’i en iyi anlatan viral seçilecek. “fastPay’i en iyi sen anlat, büyük ödülü sen kazan!“ konulu yarışmada dereceye girenleri 5.000 ile 15.000 TL arası ödüller bekliyor.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, sektörde fark yaratan uygulaması fastPay’i en iyi anlatacak yönetmenleri bekliyor. DenizBank tarafından 3. kez düzenlenecek olan Deniz Film Fest ile DenizBank’ın mobil cüzdanı fastPay’i en iyi anlatan kısa film seçilecek. “fastPay’i en iyi sen anlat, büyük ödülü sen kazan!“ konulu yarışmada filmler maksimum 2 dakika sürecek. Yarışmacılar çektikleri filmlerde isterlerse viral, isterlerse gerçekten hayattan örnekler, isterlerse de sokak röportajları şeklinde bir film yapabilecek ve çekim için her türlü cihazı kullanabilecekler.

Başvuru yöntemi

Katılımcılar çektikleri videoları, video paylaşım sitesi Youtube’a yükleyecek ve linklerini DenizBank Facebook sayfasında bulunan 3. Deniz Film Fest uygulamasına girerek 20 Ocak – 28 Şubat 2014 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. İzleyiciler, 1 - 13 Mart 2014 tarihleri arasında, uygulamada bulunan ve beğendikleri filmleri “like” ederek oylayacak. En fazla “like” alan 30 film, 17 – 28 Mart 2014 tarihleri arasında jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı ve Belgesel Yönetmeni Hasan Özgen, Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak ve Yönetmen Taner Elhan’dan oluşuyor. İlk 3’e girecek filmler için DenizBank tarafından sırasıyla 15.000, 10.000 ve 5.000 TL ödül verilecek. Ödül töreni ise 8 Nisan 2014’te düzenlenecek.

DenizBank 3. Kısa Film Fest Yarışması

Dijital bankacılıkta ezber bozan uygulama: fastPay

DenizBank’ın fastPay uygulaması özellikle gençlerin birbirlerine hızlı para transfer etmeleri, üye işyerlerinde, ellerini cebine atmadan sadece telefonlarından ödeme yapabildikleri inovatif bir mobil cüzdan uygulaması. Uygulama sayesinde DenizBank müşterisi olsun olmasın herkes cepten cebe 7/24 ücretsiz para gönderebiliyor. Kullanıcılar DenizBank Mevduat Hesabı’nı veya kredi kartını fastPay cüzdanına bağlayabiliyor, fastPay işyerlerinde alışveriş olanağına sahip oluyor. Alışverişlerde ödeme yaparken NFC, QR Kod gibi hiçbir ekstra teknolojiye ihtiyaç duyulmaması ise fastPay’in rakiplerinden ayrıldığı en önemli fark olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca fastPay ile istenilen DenizBank ATM’sinden kartsız para çekilebiliyor. Uygulama AppStore, WindowsPhone Store ve Google play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Bilgi için:
Bersay İletişim Danışmanlığı / 0212 337 51 00
Rasim Yılmaz  /  Tel: 0212 337 51 49 / GSM: 0554 289 49 01 /  rasim.yilmaz@bersay.com.tr
Gül Mumcu Mutlay  /  Tel: 0212 337 51 79 / GSM: 0532 251 83 30 /  gulm@bersay.com.tr

Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 Aralık 2013 Pazartesi

Yılbaşı Hediyen Ayağına Gelsin

Herşey Ayağına Gelsin

YILBAŞI ALIŞVERİŞ KEYFİ

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar. Her sene yeni yılın gelişini büyük bir coşkuyla kutlarız. Hayatımızda çok büyük bir değişiklik olacağından değil belki; ama sevdiklerimizle yeni başlangıçlara adım atmaktan mutluluk duyduğumuz için. Yeni yıl aynı zamanda sevdiklerimizi sevindirmek için de güzel bir bahane. Hediye seçimi bir işkenceye dönmediği sürece! Yoğun tempoda çalışan veya öğrenim gören bizlerin doğru hediyeye ulaşmak için ayıracak günleri yok. Siz de böyle düşünüyorsanız, aşağıda hepsiburada.com’un yılbaşı sayfasından yararlanarak hazırlanan mini listeyi inceleyebilirsiniz:

Sevgiliye

Yılbaşının en klasik hediyeleri parfüm ve saat. Eğer riske girmek istemiyorsanız, erkeğe saat, kadına parfüm hediye etme geleneğini sürdürebilirsiniz. :) Mücevherler veya ihtiyaca göre teknoloji ürünleri de gayet uygun hediyeler olabilir;

- Saat almak istiyorsanız: Erkekler için saat modelleri
- Mücevher almak istiyorsanız: Melis Gold Altın Taşlı Sonsuzluk Bileklik
- Tablet almak istiyorsanız: iPad Mini

Arkadaşa

Arkaşınıza hediye seçerken, onun sürekli almayı ertelediği, ihtiyacını fark etmediği ürünlere ya da herkesin ilgi gösterebileceği ürünlere yönelebilirsiniz;

- Müzik seven arkadaş için: iPhone Dock
- Playstation seven arkadaş için: PES 2014
- İlginçlikler insanı arkadaşınız için: Furby

Aileye

Aile bireylerinin daha çok neden mutlu olacağını tahmin etmek genellikle daha kolay oluyor. İhtiyaçlarını, neden hoşlandıklarını uzun zamandır gözlemlemiş olduğumuz için belki de;

- Babanız tamir işlerinden hoşlanıyorsa: Bosch Çantalı Darbeli Matkap
- Çocuğunuza güzel bir sürpriz: Hot Wheels Çılgın Dinazor
- Anneniz için: Nevinci İnci Set

Yılbaşına özel binlerce ürün arasından dilediğinizi seçmek ve alışverişe başlamak için Yılbaşı sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli alışverişler!

Bir boomads advertorial içeriğidir.

11 Aralık 2013 Çarşamba

'Beyaz, ipek gibi yağdı kar'

(...)
Beyaz, ipek gibi yağdı kar
Bir kız kelebek adımlarıyla / Geçip gitti karın üzerinden.
İnsanlar kendi şarkılarını / Kendi hayallerini taşıyorlar.
Çağdaş şarkılar gerekli onlara, hem hayatlarının
derinliklerinden söz eden / Gerçekleştirilmiş,
Gerçekleştirilmemiş duygularından.
Hem, kavgayı ateşleyen / Somut, anlaşılır
Akıllı şarkılar.

7 Aralık 2013 Cumartesi

İstanbul Deniz Müzesi'nde Seyrüsefer

1897'de Binbaşı Süleyman Nutki tarafından kurulan ve 2. Dünya Savaşı'ndan sonra 1948'de Dolmabahçe Sarayı'nda hizmetlerine devam eden, 1961 yılından itibaren ise Beşiktaş Meydanı'ndaki binasında faaliyetlerini sürdüren İstanbul Deniz Müzesi,  2007 yılında başlatılan inşaat ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak, yenilenen haliyle 5 Ekim 2013'te ziyaretçilere kapılarını açtı. Türkiye'nin en eski  ve içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından ise dünyanın sayılı müzelerinden biri olan İstanbul Deniz Müzesi’nin Kasım ayının son haftasındaki ziyaretçilerinden biri de bendim. 
15 bin metrekarelik bir alanda, yüksek duvarları, geniş ve ferah deniz manzaralı salonunda Denizcilik tarihimizin seçkin eserlerini yakından görme fırsatını bulduğum İstanbul Deniz Müzesi'nde kapıdan içeri girdiğimiz anda  bir yanda Türk Tarihindeki donanmamızın güçlü isimleri

3 Aralık 2013 Salı

Ana Tzarev ve "Baharın Şarkısı"

 
Hırvat sanatçı Ana Tzarev’in İstanbul’daki ikinci kişisel sergisi 13 Kasım’da Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.   Çiçeklere bağlılığıyla tanınan sanatçının “Baharın Şarkısı” adlı sergisini bu haftasonu görme fırsatım oldu.
Tabloları Avrupa’dan Avustralya’ya kadar birçok koleksiyonerin duvarını süsleyen ve çalışma tarzı post-empresyonist ve modernist ustaların çalışmalarıyla karşılaştırılan Hırvat sanatçı Ana Tzarev'in en büyük tutkusu olan çiçekleri göz kamaştırıcı canlılıkta ve enerjik formlarda bir araya getirmiş olmasıdır. 

1 Aralık 2013 Pazar

Ayvalık'ta Şeytan Sofrası ve Ayak İzleri

Kuzey Ege gezimiz devam ediyor.  Cunda Adası’ndan sonra şimdi sırada Bergama var. Ama öncesinde şeytana taş atacağızJ Yaz sonu, mevsim Şeytan Sofrası ziyareti için son derece uygun. Ne, çok sıcak var insanı bunaltan, ne de soğuk!. Hava pırıl pırıl aydınlık..
Önce Ayvalık’a giriyoruz.. çarşıda alışveriş yaptıktan sonra biraz da Ayvalık’a tepeden kuşbakışı bakmak istiyoruz. Ve kısa bir süre sonra Çamlık Tepesinde Ayvalık'a hakim bir noktadayız. Buradan tüm Ayvalık'ı çepeçevre görebiliyoruz!..