21 Şubat 2014 Cuma

'GEÇ KALMA'


Yolum ne zaman ki Kadıköy’e düşse ve ben BMKM'nin önünden de geçmiş isem, eğer ki trafiğe yakalanmak, otobüs-metrobüs kaçırmak gibi bir endişe içinde de değilsem bir de! o zaman beni dürten içimdeki sese kulak verip BMKM' den içeriye süzülüveririm. Haftanın programları, yeni oyunlar ve sergiler nelermiş? göz gezdiririm. İlgimi çeken oyunlar varsa ‘gidilecekler listesine’ yazar, gelecek ya da güncel bir sergi varsa da eğer, yakından görme fırsatını da yakalamış olurum.
Ve yine bu hafta Kadıköy’de ben, sanat ve sanatçı adaylarının buluşma noktasında, renkler, boyalar, tualler, fırçalar eşliğinde ve aydınlık günlerin özlemi içinde, biraz kaygılı, biraz umutlu ama renkli mi renkli insanlarla dolu bir günün ardından… yine  yolumu BMKM’ ye düşürüp, elimdeki programda yer almayan ve benim için sürpriz olan bir karma sergide buluverdim kendimi. Serginin konusu özellikle kadınlarımızı tehdit eden bir sağlık sorununa ‘Meme Kanseri’ ve diğer kanser türlerinde olduğu gibi erken teşhisin hayat kurtarıcı düzeyindeki önemine dikkat çekmeyi hedeflemiş.

 Meme Kanserine "GEÇ KALMA" Sloganıyla Elele


MEME KANSERİ, Akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türüdür. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Meme kanseri için en iyi koruyucu ise ‘ERKEN TEŞHİSTİR’ .
Bu nedenle meme kanserine ''GEÇ KALMA'' Sloganı ile ülkemizin dört bir yanından; İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Kıbrıs, Hatay, Diyarbakır, Isparta, Antalya’dan katılan 65 sanatçının aynı amaç altında buluştuğu, resimden heykele,  ebrudan grafik tasarımı ve fotoğrafa kadar…

ve ayrıca ‘Kanser Çabaları’  kitapları ile de bu konuya gönül verenler;
meme kanseri belirtileri, risk faktörleri ve korunma yöntemleri ile erken tanı ve teşhisin önemine dikkat çekerek, bir araya geldikleri bu karma sergi ile ‘şimdi ELELE olma zamanıdır diyorlar.
Meme Kanserine ”GEÇ Kalma ”
Sloganıyla Elele Karma Resim Sergisi'nden
Kamerama yansıyan  görüntüler.

*****
*****
***** 
*****
 
*****

 
*****



18-28 ŞUBAT - 2014 tarihlerinde KADIKÖY BELEDİYESİ
''BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ SERGİ SALONUNDA"
düzenlenen bu sergide emeği geçen herkese

teşekkür ederim.

Ve bu sergide dikkat çekilen
meme kanseri belirtileri, risk faktörleri
ve korunma yöntemleri ile erken tanı ve
teşhisin önemine lütfen siz de kulak verin

ve sakın
GEÇ KALMAYIN ! 
 

Esin Bozdemir 



Orhan Karvar Kanseri Yenenlerin Kitabını
Kanser Haftası'nda BMKM'de tanıttı.

 
 
 Not: Sergide satılacak olan eserlerin geliri
kanserle mücadele derneğine bağışlanacaktır.

8 yorum:

  1. Sevgili Esin'im, ben ne zaman senin yazdığın, ister duygusal ister seyahatname niteliğinde, isterse güncel konular içeren yazılarını okusam, senin olman gereken yerin TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ olduğunu düşünürüm. Hem sevecen, hem otoriter .. hem yumuşak başlı hem dominant.. hem ayaklı kütüphane hem de tevazuu sahibi bir güzel insan olduğun için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülsen VAROL,
      Değerli Yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için
      çok teşekkür ederim Gülsen Hoca'm..

      Sevgi ve saygılarımla..

      Sil
  2. Bazen gazete sayfalarında ya da ekranlarda, onca olumsuz haber arasında kısacık bile olsa güzel bir haber görsem nasıl da içim aydınlanır. Bu ülkede güzel şeyler yapmaya çalışan insanlar da var derim, sevinir, mutlu olurum.
    İyi ki yolunuz BMKM'YE düşmüş. Bizi de aydınlattınız. Görmek elbette farklı olurdu. Uzaklarda olmak böyle bir şey. İçiniz gidiyor ama, ancak hayal ediyorsunuz.
    Teşekkürler "uzakları yakın kıldığınız için."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Kanser günümüzde insanları tehdit eden en önemli sağlık sorunu.
      Ve bu sergi 'Geç Kalmayın' sloganı ile erken tanıya dikkat çekiyor.

      Ben teşekkür ederim Makbule Hanım..
      Sevgiler...

      Sil
  3. İnşAllah, İzmir'de de sergilenir. Sizin karelerinizden çok güzel bir sergi olduğu anlaşılıyor. Meme kanseri, aile de varsa risk faktörünüz yükseliyor. Zaten, hayatın koşullarından -gdo, katkı maddeleri, vs..- kanserin her türü grip gibi sarmış durumda. O yüzden çevremize, ne yediğimizle içtiğimize özellikle dikkat etmeliyiz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim
      Belki İzmir'de de sergilenebilir. Bilgim olursa paylaşırım sizinle.
      Ne yazık ki genetik faktörler de oldukça önemli. Evet aynen dediğiniz gibi, grip kadar yaygın.
      Risk faktörleri ve korunma yöntemlerine dikkat edilmeli...

      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Çok anlamlı bir sergi. Yolum 28 Şubat'a kadar Kadıköy'e düşmez ama buradan hatırlattığın için, dikkat çektiğin için teşekkür ediyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sezer eser perker,
      Ben teşekkür ederim sezercim.

      Sil