3 Temmuz 2014 Perşembe

Kemal Sunal'a Saygıyla...


Oynadığı karakterlerin fanatik hayranlarıydık biz. Hangimiz ‘İnek Şaban’ı’, ‘Davaro’yu, ‘Salako’yu , ‘Salak Milyoner’i, ‘Kibar Feyzo’yu, ‘Şaşkın Damat’ı,  ‘Kapıcılar Kral’ını ve Yeşilçam’da izleyici rekorları kıran sayısız filmlerini  izlemedik ki!. Üstelik Kemal Sunal filmlerini defalarca izler, her seferinde ilk kez izliyormuşçasına bir duygu yaşardık. Özellikle ülkemizin 70’li 80’li yıllarının da birer portresini çizmiş olduğu filmlerinde,  o inanılmaz saflığını, hınzırlıklarını, komikliklerini… unutabilir miyiz hiç!

Kâh güldüren, kâh düşündüren ama her seferinde bizleri kahkahalara boğan Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Kemal Sunal;
‘Köyden İndim Şehire’, ‘Hababam Sınıfı’, ‘Hanzo’, ‘Mavi Boncuk’ ve ‘Şaban’ serileri ve bu filmlerdeki replikleri ile halkın sevgisini kazandı, Türk Milleti’nin gönlüne girdi. Çünkü O, filmlerinde genellikle, haklının haksıza, güçsüzün güçlüye karşı mücadelesini temsil eden büyük bir Oyuncuydu.

Kemal Sunal, kendine has gülüşü ile çocukluğumdan beri bıkıp usanmadan izlediğim, bugün de defalarca izlemekten büyük bir keyif aldığım ve beni çocukluk günlerime geri götürüp biraz da nostaljiyi yaşattığı için, yüreğimde hep ayrı bir yere taşıdığım Usta bir Oyuncu oldu hep.
 
Bugün, Türk Sinemasının efsane oyuncusu
Kemal Sunal’ın aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümü.
 
 
Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu ve Halkın Efsane Sanatçısı
Kemal Sunal’ı Ölüm Yıldönümünde
Saygıyla, Sevgiyle ve Özlemle Anıyorum…
Ruhu şad olsun…



Esin Bozdemir
 
 

3 yorum: