6 Ekim 2014 Pazartesi

Gülsen Varol’un yeni romanı ‘Cehennem Deresi’



Şair ve yazar Gülsen Varol’unAlbümdekiler romanını büyük bir ilgi ve beğeni ile okumuş, konusu, üslubu ve akıcı dili ile üzerimizde bırakmış olduğu etki içinde roman ‘iz bırakan kitaplar’ arasında kütüphanemizin baş köşesindeki yerini almıştı. Ve Sevgili Gülsen Hoca’mızın ikinci romanını kaleme aldığının müjdesi bizleri sevindirmiş, ardından romanın başlangıç bölümlerini bloğunda paylaşırken o heyecanlarına takipçilerini de ortak etmişti. Sonrasında yazar, romanını tamamlama sürecine girmiş, bizler de merakla biteceği günü beklemeye başlamıştık.
Ve… nihayetinde Gülsen Varol  ‘Cehennem Deresi’ romanının yazımını bitirmiş, kitap basılmıştı. Artık sıra kitapla buluşacağım/ız ana gelmişti.


Uzunca bir sipariş bekleyişi sürecinin ardından, ‘Cehennem Deresi’ ile buluştuğumda, büyük bir heyecan ve merakla bir solukta okuduğum kitapta Gülsen Varol’un usta kalemine, müthiş kurgusal becerisine, zekâsına bir kez daha hayran oldum. İnanılmaz sürükleyici konusu ile 'Cehennem Deresi'  yazarın yaratıcılığı, dildeki arılığı ile de buluşunca, temponun ve ritmin yüksek olduğu olaylar silsilesinde, bir düne, bir bu güne gelip giderken, nefes nefese kalıyorsunuz adeta. 

‘Cehennem Deresi' hem hayatın içinden, hem de güncele dair göndermeler yakalayabileceğiniz; d
oğa olaylarından, aşka, nefrete, acılara, hüzünlere, sevinçlere dair çok şeyler bulacağınız ve her bölümün sonunda ‘acaba bir sonraki bölümde neler olacak!’ düşüncesi içinde meraklanacağınız ve elinizden bırakamayacağınız bir roman.

Okurken kitabı, öylesine içine giriyorsunuz ki hikâyelerin; toprakla, ormanla, denizle beslenen ve her çeşit duygu seli içinde birer birer kahramanların yerine bürünürken; yazarın güçlü dili, kurgusu ile sinematografik görüntüler uçuşuyor gözünüzde.
Diyebilirim ki ‘Cehennem Deresi’ romanı çok etkileyici bir sinema filmi yada dizilere uyarlanabilir. Çok klişe ve sıradan bulduğum konuları ile dizileri izlemeyen bendeniz, eğer ki ‘Cehennem Deresi’ romanı dizi film olsa, sabırsızlıkla yayınlanacağı günleri bekler ve ilgi ile izleyebilirim filmini de.

Gülsen Varol’un ‘Cehennem Deresi’ romanını siz de elinizden bırakamayacaksınız.


Yazın hayatımıza katmış olduğunuz bu değerli kitap için size çok teşekkür ederim Gülsen Hoca’m.




 Esin Bozdemir

6 yorum:

  1. Dizi film olması ve diğer yazdığınız betimlemelerin hepsine katılıyorum. Yazanın da tanıtanın da gönlüne sağlık.
    Güzel bir bayram dileklerimle esenlikler dilerim.
    Mehmet Osman Çağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Bey,
      Gülsen Hoca'mızın akıcı üslubu, yalın yazım tekniği ve müthiş kurgusu ile kaleme almış olduğu 'Cehennem Deresi' romanı ile buluşmak, çok farklı duygular yaşattı bize. Okurken romanı, sinematografik görüntüler canlandı gözümde. Ve bir de bu pencereden bakınca 'Cehennem Deresi'ne heyecanım bir kat daha arttı.

      Değerli yorumunuz için teşekkür ediyor,size ve ailenize iyi bayramlar diliyorum Mehmet Bey..

      Ve.. edebiyat dünyamıza kazandırmış olduğu bu güzel eser adına
      sonsuz teşekkürler Sevgili Gülsen Hoca'mıza..

      Sil
  2. Bir bayram şekeri sunmuşsun yorumunla, bloğunu ziyaret edenlere Esin'im.. Dilerim aynı tadı tüm okuyanların ve okuyacak olanların duygularında bırakabilir "Cehennem Deresi".. Teşekkür kelimesinin, her zaman olduğu gibi yine aczi içindeyim. Sadece bu muhteşem sunuşunun, kitabıma değer kattığını söyleyebilirim tüm yüreğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gülsen VAROL,
      En büyük bayram hediyesini 'Cehennem Deresi' romanınızla asıl siz verdiniz biz okurlarınıza Sevgili Gülsen Hoca'm.. Eminin bu etkileşim her okuyucuda çok daha başka boyutlarda ve eşsiz olacaktır. Birikimleriniz, zekanız, olağanüstü gözlem yeteneğiniz, usta kaleminizle buluşunca ortaya böylesine etkileyici bir roman çıkmış.
      Ben dilimin döndüğünce duygularımı ifade etmeğe ve kitabınızı yorumlamaya çalıştım.
      Bir kez daha sonsuz teşekkürler..Emeğinize, yüreğinize, kaleminize sağlık Gülsen Hoca'm..

      Size ve ailenize iyi bayramlar dilerim..
      Sevgi, saygı ve esenliklerimizle...

      Sil
  3. Çok değerli Gülsen Öğretmenimizin kitabına harika yorumunla bir değer daha eklemişsin Esin 'ciğim teşekkürler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Arzu Sarıyer,
      Kalemini ustalıkla konuşturan bir yazar Sevgili Gülsen Hoca'mız. Edebiyat hayatımıza yapmış olduğu katkıları ve edebî kimliği bizler için çok önemli. Kendisinden çok şeyler öğrenmekteyiz.

      Diğer yandan sizin gibi güzel insanların; blog dostlarımızın da üretirken, 'imza ben' kitabı gibi sosyal projeler içinde yer almanız da ayrı bir gururdur bizim için.

      İYİ Kİ VARSINIZ SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİM!
      HER BİRİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM ..

      Sil