27 Mayıs 2014 Salı

“Lomography” ile tanışmak!..


Bazen dağ yollarında karşınıza akan bir su çıkar. İşte o zaman, ormanların serinliği, suyun ferahlığı aksın istersin içine. Uzatırsın avuçlarını içersin kana kana. O da yetmez doldurursun bir bardağa, o su artık senindir. Ve akıp giden zaman içinde deklanşöre basarsın o an; artık hem senin, hem tarihin, hem de herkesin olabilir. O kare kimi zaman bir belgedir, kimi zaman bir sanat eseri.
Bir fotoğraf karesinde çerçevelenen görüntüler, sizi diyar diyar dolaştırabilir. Fotoğraf öyledir ki, gezerken çekebilir, çekerken gezebilirsiniz. (Görsel: buradan)

24 Mayıs 2014 Cumartesi

LINE’dan ücretsiz internet!

Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, 50MB ücretsiz internet olanağı sağlayarak kullanıcılarının iletişim olanaklarını artırmalarına ve birbirleriyle dayanışmalarına katkıda bulunuyor.  Mesajlaşma, yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama, sesli mesaj, fotoğraf ve lokasyon göndermeyi bir arada ve ücretsiz sunan LINE, kullanıcılarına 50 MB’lık interneti ücretsiz sunmakla kalmıyor, aynı zamanda  internet paketi kazananlara isterlerse bunu başkalarına hediye etme olanağı da yaratıyor.
Yalnızca LINE kullanıcılarına sunulan kampanyaya katılmak için çok basit ve eğlenceli bir yol bulunmuş:
Öncelikle telefonunuza LINE’ı indirmeniz gerekiyor: http://line.me/tr/download
1) Etkinlik haftası olan 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında LINE arkadaşlarınıza en az 3 farklı günde mesaj, sticker ya da fotoğraf gönderin.
2) Mesaj gönderdiğiniz her gün için 1 puan kazanacaksınız.
3) 3 puanı topladığınızda, ücretsiz 50 MB internet sizin olacak!
Gerekli puana ulaştıktan sonra LINE Türkiye resmi hesabı tarafından iki hafta içerisinde bilgi mesajı alacaksınız. Mesajda belirtilen alana internet paketinin yüklenmesini istediğiniz telefon numarasını girmeniz yeterli. İnternet paketi giriş yaptığınız anda geçerli olacak ve 24 saat boyunca kullanılabilecek. Bilgi mesajının size ulaşabilmesi için LINE Türkiye resmi hesabını arkadaşınız olarak eklediğinize emin olun. Bunun için; LINE’ın ana menüsünde yer alan Diğer/Daha Fazlası > Resmi Hesaplar bölümünü kullanabilirsiniz.
50 MB’lık internet paketi, Turkcell abonesi numaralar tarafından kullanılabiliyor.  “Ama benim hattım Turkcell değil” diyorsanız üzülmeyin, bilgi mesajıyla birlikte gelen formu doldururken arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizin numarasını girerek kazandığınız internet paketini onlara hediye edebilirsiniz.
Ücretsiz internet paketinize hemen sahip olmak için LINE yükleyin! http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Tuhaf haller içindeyim!

 
' hayat nerden baktığındır! '
 
İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor!..  Beni bilirsin sevgili okur, eğer ki bloğumu devamlı takip eden isen, öyle 'niceliksel' hırslarım yoktur!. 'illa ki hemen her gün bloğa bir post koyayım, yok gündemden düşmeyeyim…  izleyici sayım daha çok artsın..  vs.' kaygıları taşımam!.. bu yüzden, ne okumadığım bir kitabı okumuş gibi yaparım, ne izlemediğim bir filmi izlemiş gibi yazarım!.. ne de popüler olan şeyleri 'izlenir kılmak' adına paylaşırım... ‘kandırmak’ benim işim değil!..  içimden geldiğince, neyi yaşıyor, hissediyor ve düşünüyorsam o halimle olabildiğince kendimce varım burada. 
İzlediklerim de, yansıttıklarım da hep hayatın içinden şeylerdir!.. yaşadıklarımdır... ve ben ardı ardına yaşadığımız ve ülke gündemini sarsan şu olaylardan dolayı, inanın kendime gelemedim bir türlü! İşte bu yüzden sanki hayat(ım) son zamanlarda sıfır noktasında ve kalbim bile atmıyor gibi!

11 Mayıs 2014 Pazar

Anneler Günü Kutlu Olsun...





EN KUTSAL VARLIKLARIMIZ
OLAN ANNELERİN
 
VE YÜREĞİNDE ANNE SICAKLIĞI TAŞIYAN TÜM KADINLARIMIZIN
VE ŞEHİT ANNELERİNİN
 ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Görmeyenlerin dünyasına bir ışık da sen yak!

 'İmza: Ben'
 
İlk kez  İmza: Kızın ile duyduk onları. Hayatlarındaki ilk erkek olan babalarına yazmışlardı mektuplarını. Sonra ‘İmza: Karın’ ile eşlerine, sevgililerine, beyaz atlı prenslere  ve diğer erkeklere, içlerini dökmüşlerdi..  Onlar değişik sosyokültürel yapıdaki kadınlarımızdı.

Her projede aralarında değerli blog dostlarımızın da bulunduğunu bilmek blog yazarı olarak beni de son derece hoşnut ediyordu. Çünkü blog dostlarımızla uzunca bir birlikteliği ve hatta pek çok defalar reel yaşamlarımızda dahi dillendirmekten kaçındığımız düşünceleri, duyguları paylaşmaktaydık.  Bu dostlarla yolculuğumuz artık sanal olmaktan öteye taşınmıştır diyebilirim. Ve her geçen gün blog yazarlarımızdan yeni bir kitap haberi almak ise  ayrı bir güzellik...
Demem o ki, ben özellikle bu mektuplarda blog dostlarımın neler söylediklerini merak etmekte idim.  Kimi medyadan aşina olduğumuz, kimi sanat ve siyaset camiasında adından sıklıkla söz edilen ünlü şahsiyetlerin mektupları da önemliydi elbette. Çünkü ortak paydada buluşan kadınlarımızın seslenişleriydi tüm mektuplar.  Ama sosyal proje kapsamında  değerlendirdiğimde ' İmza:Ben' kitabının değeri  çok daha başkaydı benim için.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

GÜL KOKULU HIDIRELLEZ MASALI

Mayıs ayı, güllerin içinden koşup gelerek baharı müjdeliyor bizlere… hem de  gri beton yığınlarının arasından olanca direnciyle göz kırparak… Kuş cıvıltıları, çiçek kokuları ve yağan yağmurların ardından içime çektiğim toprağın kokusu nasıl da iyi geliyor titreyen ruhuma.) kadıya kelle yetiştirircesine hummalı bir telaş içinde göklere uzanan beton yığınlarına malzeme taşıyan kamyonların, greyderlerin, vinçlerin arasından ‘ben geldim’ diyor bahar inadına… ve hızır gibi yetişiyor imdadımıza…

4 Mayıs 2014 Pazar

Vedat Varol'a Saygıyla...



Mayıs ...

Tarihte bugün bir yıldız daha sonsuzluğa uzandı!
Şair, ressam ve bilge bir insan
Vedat Varol'u
en derin sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz ... 



Esin Bozdemir



bkz. >> 've günahlar var ya'
Vedat Varol Rubailer bkz.