8 Temmuz 2015 Çarşamba

OSMANLI KÖYLERİ

'Ramazan Ayında nereye gitsek acaba? 'diyorsanız eğer... OSMANLI KÖYLERİ tam da sizin aradığınız tatil seçeneği olabilir. Osmanlı Köylerinde zamana direnen cumbalı evlerin, doğal lezzetlerin ve anılarla yüklü taş sokakların size anlatacağı çok şeyler olacaktır.

GÖLYAZI'da, asırlık 'Ağlayan Çınar'ın gölgesinde serinlerken, göçmen kuşların ahenkle süzülüşlerini seyretmenin, tarihi sokaklarında dolaşırken bir yandan balıkçılarla sohbet etmenin... ve antik çağların izlerini sürmenin keyfini doyasıya yaşarsınız... Ayrıca fotoğraf çekmek zevk aldığınız bir hobiniz ise..'Gölyazı' tam da size göre...(bkz)
Cumalıkızık

Uludağ'ın eteklerinde kurulmuş olan bu Osmanlı Köyü'nde, mis gibi dağ havasını içinize çekip, tarihi konakların, ahşap evlerin,daracık taşlı sokaklarından arasında yürürken... sessizliği ve dinginliği, huzuru iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Hele ki büyük şehirlerde ve metropollerde yaşamınızı sürdürmekte iseniz.. bu sakin ve şirin Osmanlı Köyü size çok iyi gelecektir. (Cumalıkızık detaylı bilgi için bkz.)
Saitabat Şelalesi
Şelalenin huzur veren sesi, yarattığı serinlik ve çevredeki ağaçların zihin açan kokusu, kuşların cıvıltıları, daracık kanyondan gökyüzünü seyretmek.. doğal bir terapi olacaktır size..  Kiremitte tereyağı ile odun ateşinde pişirilen alabalıkları ile oldukça meşhur olan Saitabat Şelalesi’nin çevresinde ise pek çok piknik alanı bulunmaktadır..
Saitabad Köyü ve Saitabad Şelalesi  
Ayrıca Saitabad Köyü Dayanışma Derneği'nin lezzet duraklarında marifetli kadınlarımızın hünerli ellerinden birbirinden lezzetli organik yiyeceklerle iftarınızı açabilirsiniz. 

******

İznik - Yeşil Camii


 İznik Gölü
Ve... dünyaca ünlü çinileriyle İZNİK, dört kapı ve dört medeniyeti içinde yaşatan kent yerleşimiyle; Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalan anıtsal yapılarıyla tarihi kent dokusunu bütün canlılığıyla halâ koruyan özel bir şehir.  Osmanlı Dönemine ait pek çok tarihi yapıyı barındıran ve Bursa'ya çok yakın bir mesafede olan bu şehri de gezi planınız içine dahil edebilirsiniz.   
Esin Bozdemir 

16 yorum:

  1. Gölyazı için fotoğraf çekmeye nisan mayıs ayları uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim,
      Fotoğraf tutkunları için Gölyazı'da o kadar çok malzeme var ki!.. Uluabat Gölü, göçmen kuşlar için doğal bir kuş cenneti..Gölün çevresindeki sazlıkları ve rengarenk ahşap balıkçı sandallarını kadrajınıza alıp manzara (landscape) fotoğrafı çekebilirsiniz. Ayrıca bazı evlerin pencere çıtaları öylesine renkli ki.. Detay ve doku fotoğrafı çekerken bu yapıları da kullanabilirsiniz. Gölde balıkçı tekneleriyle ada turu da yapabilirsiniz. Bir de Gölyazı'da her sene Mayıs ayının son haftasında “Leylek Festivali” yapılıyor. Nisan ve Mayıs ayları ideal..ama fotoğraf tutkunları için her mevsim de Gölyazı doğa olaylarıyla ilintili olarak yine de konu oldukça fazla..Değerli yorumun için teşekkürler bahçe perim..sevgiyle..

      Sil
  2. Sakince bir tatil geçirmek için "nereye gitsek acaba?" diye düşünürken, güzel önermeler oldu bu mekanlar;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beyza aydin baser,
      Ben de size şimdiden, 'sakin ve sessizce' geçireceğiniz güzel bir tatil dilerim.. :)

      Sil
  3. Emek harcanarak yapılmış her çalışmanız insanı yeniden düşündürüyor. Yurdumuzda bilmediğimiz, görmediğimiz ne güzel yerler var. Fotoğraflar her güzelliği öylesine mükemmel yansıtıyor ki. Evler ve sokaklar ne kadar güzel.Kuşlar da seçimlerinde ne kadar isabetliler.
    Tanıtımınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Gölyazı'yı şehirlerarası yolculuklarda hep görmüş ve uzaktan görünüşüne bile hayran kalmışımdır.
    Sayende epey merak ettim. Bir gün zamanı ona göre ayarlamalı ve mola verip köyün içinde gezmeli, bol bol fotoğraf çekmeli diye düşündüm. Harika olacak, eminim.
    Sunduğun diğer seçenekler de özellikle Ramazan ayı için isabet olmuş. Tanıtım ve görsellerin her zamanki gibi şahane.
    Ellerine, emeğine sağlık Esinciğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Çok güzel bir belde, ama sakın ola ki yazın ortasında gideyim demeyin Zeugmacığım..yazın nem düzeyi çok yüksek olduğundan göl ve çevresinde dolaşmak adeta yapış yapış vücutlarla işkenceye dönüşebiliyor..yaz sonu ya da bahar ayları Gölyazı'ya gitmek için ideal bir zaman diyebilirim. Teşekkür ederim, Sevgilerimle..

      Sil
  5. Gölyazı'yı ben de çok merak ediyorum. Gidemedim henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sezer eser perker,
      Gölyazı'ya gittiğinizde, aynı lokasyondaki Manyas Kuş cennetine de gitmeli;) ardından biraz serinlemek için Saitabad Şelalesine de gittiniz mi tamamdır ;)

      Sil
  6. Bilmedigimiz, görmedigimiz ne güzel yerler var yahu....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EQ,
      Gerçekten öyle!.
      her yeri görmeye insanın ne ömrü yeter, ne vakti, ne de akçesi değil mi;))
      ama yine de, hiç bir şeyi sonraya bırakmamalı!. heyecanlar bitmeden, beden tükenmeden.. mümkün olabildiğince gezmeli-görmeli diyorum sevgili Ayşe'cim :))

      Sil
  7. Ne kadar güzel yerlermiş, ya o kadar imrendim ki, hele o daracık sokakta, mavi badana evlerin üzerinde yemyeşil sarmaşıklar, şelaleye ise bayıldım, kedi olunca bir yere gidilmiyor böyle sevgili arkadaşların resimleriyle avunuyorum ben de:)))eline sağlık Esin'ciğim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Bücürükveben,
      Gerçekten çok yerlerdi. Özlemimiz oldu sakin yerler. Hele ki böyle nostaljiyi yaşatan o cumbalı, ahşap evler.. Çok teşekkür ederim. Esenlikle..

      Sil
  8. Bursa'ya yeni taşındık da Karacabey Langoz Ormanları hakkında bir malûmatınız var mı acaba?

    Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Hilmi Tufan,
      Yeni lokasyonunuz hayırlı olsun. Karacabey Longozlarına henüz kısmet olmadı gitmek. Bir gün gidersek detaylı bir şekilde paylaşırım bloğumda. Biraz internetten araştırdım. Alttaki linklerde detaylı bilgiler var bakabilirsiniz..Umarım bir fikir verir size. Değerli yorumunuza teşekkür ederim. Esenlikle..

      * http://www.bursa.com.tr/karacabey-longozu-576.html
      * https://ruzgarnereye.wordpress.com/2016/08/11/bir-doga-harikasi-karacabey-longoz-ormanlari/

      Sil