1 Temmuz 2015 Çarşamba

Ramazan'ın Kandilleri 'MAHYALAR'

Ramazan'da Mahyalar
'VAKİT İYİLİK VAKTİ'  
...yazılı Mimar Sinan Camii'nin mahyasında.  
Ramazan Ayı’nın simgesi olan mahyalar da artık dijital oldu. Bu yüzden, mahyalardaki yazıları güncellemekte sorun değil. Bazen haftada bir hatta dört-beş gün ara ile mahyalardaki mesajların değiştiğini görebilmemiz mümkün. 



'NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR'
yazılı Sultanahmet Camii'nin mahyalarında.


Ramazan'da Mahyalar
'HİÇ KİMSE KİMSESİZ KALMASIN'
yazılı Mimar Sinan Camii'nin mahyalarında..
En anlamlı mesajlardan biri de bu!. 

Vakit iyilik vaktidir. Sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma vaktidir!.. Ama sadece sözde değil, sözlerin, eylemde buluşarak, gerçekten hayata geçirilmesidir önemli olan.  Bu istemlerimiz çok güzel, çok insanca ama yaşadığımız gerçekler bambaşka!..Hayata hangi pencereden ve nasıl bakıyorsak, yüzümüzü nereye çeviriyorsak 'öyle' görüyoruz. Sokaklar çaresizce el-avuç açan mültecilerle, işsizlerle, geçim sıkıntısı çeken insanlarla dolu. Diğer yandan, hırsızlar, yalancılar, büyük talancılar ve  hainlerden geçilmiyor!.. ve bir de, dünya yansa umurunda olmayan umarsızlar var!.. oysa dört bir yanımız kuşatılmış!..bütün değerler alt üst olmuş.. Cennet te cehennem de burası! Bu kaos ortamından ve adil olmayan bir düzen içinde yaşamaktan herkes yoruldu artık.

Savaşların olmadığı, barış içinde, kardeşçe, huzurla yaşayacağımız bir dünyaya özlemimiz öylesine büyük ki.  

Herkese Hayırlı Ramazanlar, sağlıklı ve aydınlık günler diliyorum..

Esin Bozdemir

2 yorum:

  1. O mahyalardaki sözler ne kadar anlamlı, ne kadar olması gereken değil mi Esinciğim?
    Gariptir, mahyalarda da yerini alan bu türden sözler benim aklıma da gerçeklerin bambaşka olduğunu, tüm değerlerin altüst olduğunu ve arkasındaki korkunç gerçekleri, vurdumduymazlığı, din kisvesinin nasıl bir şey olduğunu getiriyor.

    Barışa, kardeşliğe ve huzura olan özlemimizin en kısa zamanda dinmesi, Ramazan ayının, mahyaların tüm kalplerde yer edip anlamını bulması en büyük dileğimiz.
    Huzurlu bir Ramazan ve aydınlık günler özlemiyle, sevgiler Esinciğim...

    YanıtlaSil
  2. Eminönünde bir camide "Oruç Arınmaktır" yazıyordu, her geçtiğimde önünden huzur veriyor bana. Hayırlı Ramazanlar. :)

    YanıtlaSil