12 Ekim 2015 Pazartesi

Güle güle Levent Kırca. Işıklar içinde uyu...


Çocukluğumuzun ve gençliğimizin gülümseyen hatıralarında silinmez izler bıraktın sen. Ülkemizin en karanlık günlerinde, kahramanca mücadele ettin. Unutulmayacaksın! Ve hep gülen, güldüren yüzünle, gülerken düşündüren esprilerinle bizimle olacaksın. Son mektubundaki sözlerinin izinde olacağız.  
Mizahın büyük ustası. Gerçek bir sanatçı. Gerçek bir vatansever LEVENT KIRCA'yı saygıyla, rahmetle anıyorum..  Işıklar içinde uyu...
Esin Bozdemir 

4 yorum:

  1. Bir zamanlar kaliteli komedi programları vardı; Güldürürken düşündüren, ince esprilerle hiciv ve mizahın karıştığı , gülümseten espriler...
    Levent Kırca, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Müjdat Gezen...
    Sonra "gülme efektli" programlar çıktı. Nerede- ne zaman güleceğimizi bize bildiren programlar...
    Gerçek komedi ustalarımızı sanırım çok arayacağız.
    Levent Kırca'yı rahmet ve saygıyla anıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Son 15-20 yılda ülkemizdeki tüm değerler, algılar, düşünce sisteminde ciddi bir değişim- dönüşüm yaşandı. Ülkemiz; adeta sanki siyasi jargonda sıkça dile getirilen 'bilinçli bir dezenformasyona uğradı' bile desek yeridir. Az okuyan, sürekli tüketen, düşünürken sığ..ve hatta çok az düşünen' düşünmeyen!.. cahil bir topluma dönüştük. Böyle olunca mizah da değişti. Yapılan espriler, popüler kültürün kuşatması altında, gelir-geçer, unutulup-gider oldu. Ne kalite var, ne de gülerken düşündüren, eğiten, sorgulatan bir yönü kaldı. O büyük ustaların; Levet Kırca, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Ferhan Şensoy, Nejat Uygur... Sinemadan Kemal Sunal... gibi.. sanatçıların, kaliteli esprileri, mizah programları, filmleri, tiyatro oyunları bu yüzden klasikler arasına girdi...yıllar geçse de hiç unutulmayacaklar. Levent Kırca'nın ise 'OlacaK o Kadar' serilerini unutmak ne mümkün!..

      Büyük Usta, Değerli Sanatçı, LEVENT KIRCA ardından unutulmaz izler bıraktı...
      Daima anacağız.. Sevgiyle, Saygıyla...
      Mekanı cennet olsun..

      Sil
  2. Allah rahmet eylesin. Olacak O Kadar'da siyasileri taşlardı bol bol. Herkes rahat rahat seyrederdi, gülerdi, düşünürdü. Şimdi böyle bir program yapmak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sezer eser perker,
      "Olacak o kadar" ve diğer parodileri hafızalarımızdan hiç silinmeyecek..Büyük bir sanatçıydı..
      Işıklar içinde uyusun...

      Sil