17 Ekim 2015 Cumartesi

Yaşamda çıkan her ses bir değerdir!

İĞNEADA orman ve deniz arasında kalmış bir cennet!. Dünyanın 3 önemli Longoz ormanından biri olan İğneada'da şimdi Nükleer Santrali tehdidi altında!.. Duyduğumuzda inanamadığımız bu proje şayet hayata geçer ise bu doğal dengenin ve ekolojik sistemin tamamen bozulmasına sebep olacak ve üzerinde yaşayan tüm canlıları da telafisi mümkün olmayacak bir şekilde yok edecektir.
Bu ülkede yaşayan, ülkesini ve doğayı seven bir birey olarak İğneada'da Nükleer Santral yapılmasına kesinlikle HAYIR diyorum.   
Dünyanın en güzel coğrafyasına sahip ülkemizin, en nadide köşelerinden ve benzersiz bir ekosisteme sahip olan İĞNEADA'ya yaklaşık 4-5 yıl önce gittiğimizde hayran olmuştuk.  Daha önce İğneada'yı gidip görmediyseniz eğer bakınız...İĞNEADA
Esin Bozdemir  


2 yorum:

  1. İğneada'ya nükleer santral yapılacağı haberleri beni gerçekten çok şaşırttı Daha önce televizyonda da görmüş, gene şaşkınlıkla, üzüntüyle izlemiştim. Mersin'de Akkuyu'da nükleer santral yapılmaması için çevre halkı, çevreci kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları büyük mücadele verdiler. Yürüyüşler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Maalesef "doğru" yanlışa yenik düştü. Sözleşme imzalandı.
    Santraller neden en güzel yörelerimizde yapılır, hala anlayamadım.
    Daha güzel bir ülkede yaşamak dileği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Ne kadar acı değil mi.. sivil toplum kuruluşlarının,çevrecilerin, halkın sesini kulak arkasına atmak,çoğunluğun sesini dinlememek!.. Bu santralleri özellikle mi böylesine en değerli bölgelere yaparlar!.. Seçim zamanı geldiğinde halkın peşinde koşarlar her şeye 'eyvallah' derler ama. Talan edilmedik yeşil alan kalmadı..Nefes alamıyoruz. Ne büyük bir rant..Bu kampanya ses getirdi aslında. Halk 'HAYIR' diyor. Böyle olduğu halde halkın sesini, hiçe sayıyorlarsa eğer, kanunları çiğnemek oluyor bu durum!.
      Dilerim, halkın bilinç seviyesi yükselir ve toprağına, öz kültürüne, değerlerine sahip çıkar.. O zaman her şey daha güzel olabilir..

      Sil