3 Aralık 2015 Perşembe

Büyülü şehir KAPADOKYA' ya gitmenin tam mevsimi

Zirveleri karla kaplı volkanik bir üçgende yer alan Kapadokya’nın masalsı vadileri kış aylarında olağanüstü güzellikte manzaralar sunuyor. Kışın lapa lapa kar yağarken, güneş ışıltılarıyla eşsiz bir çehreye bürünen peri bacaları, eski uygarlıklardan izler taşıyan volkanik vadileri, gizemli tünelleri ve oksijen yüklü taptaze havasıyla büyüleyici bir atmosfere bürünüyor.
Dev bir peribacasının eteklerinde eski bir taş devri yerleşimini andıran Uçhisar, bölgenin doğal kalesi kabul ediliyor.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki müzede kayalara oyulmuş çok sayıda manastır, keşiş yemekhanesi, mezar odası ve mahzen bulunuyor. 
Peri bacaları, güneş batarken esrarengiz görüntüler sergiliyor. Fotoğraf tutkunları için ise bulunmaz bir ortam sunuyor. 
Fantastik bir gezegeni anımsatan doğası, peribacaları ve kaya oluşumlarıyla Kapadokya, hayal ile gerçeğin ayırt edilemediği günler yaşamak isteyenlerin doğru adresi..
Doğa olağanüstü sanat eserlerini gözler önüne seriyor... Düşlere yolculuk ise bedava, tek yapmanız gereken sadece; asırlık taşlara kulak vermek !. Masalsı vadilerde yankılanan güvercinlerin kanat seslerini duymak, büyüleyici atmosferin içinde özgürce düşlere dalmak farklı bir duygu.. 
Atlar ülkesinde ister ata binin, ister balona binin, göklerde uçun ;) Kapadokya'yı bir de kuşbakışı seyredin!.. Bu güzellikleri siz de yaşayın, ertelemeyin!. hayat kısa, kuşlar uçuyor " :) 
  Esin Bozdemir
KAPADOKYA Gezi notları

6 yorum:

  1. Şu an kar altında daha da büyüleyici Kapadokya. Ürgüp'te yaşayan arkadaşım Instagramda paylaşımlar yapıyor ve anı anına görme fırsatım oluyor çok sevdiğim bu coğrafyayı.
    Kalemine sağlık Esincim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sezer eser perker,
      Kapadokya inanılmaz büyüleyici bir coğrafya sezer'cim. Yoğun kar altında çok daha gizemli olduğuna eminim.. sosyal medyada her şey artık anında görüntü ;) ne güzel..
      teşekkürler sezercim...sevgilerimle..

      * ben de mi açsam bir instagram hesabı acaba? ;)
      twitter, face, blog..derken!!. bir de instagram !!!
      yoksa fazlaca mı dağılırım !..;)

      Sil
  2. Nasıl güzel ve özendirici bir tanıtım olmuş yine...
    Bir kez okul gezisiyle gittim ve üzerinden bir 10 yıl falan geçti herhalde.
    Güzel Atlar Ülkesi nasıl da büyüleyici gerçekten. Bir daha gidecek olursak kış mevsimini tercih etmeli, aklıma yazdım Esinciğim.
    Bir de şunu düşünürüm hep. Peri bacalarının ''tüf'' adı verilen volkanik bir tür kaya olduğunu, doğa şartlarıyla, rüzgarla falan aşınıp şekil değiştirdiğini okumuştum. Kim bilir, çok bariz olmasa da, ilk gördüğüm halinden farklı bir görünüm çıkacak karşıma :)) Girinti çıkıntılar, sivrilikler epey değişmiş olacak. Ya da olacak mı? :))
    Emeğine sağlık sevgili Esinciğim.
    Aldın götürdün beni bu fantastik gezegene :)
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Evet Zeugmacığım Peri bacaları doğa şartlarından etkileniyorlar ve değişik şekillere bürünüyorlar. Kimi deveye benziyor, kimi kediye, kimi bir kadına..:)) artık neye benzetirsen..ama o deveye benzeyen peri bacası çok meşhur..gören fotoğrafını çekiyor :)

      Biz (birkaç yıl önce) Kapadokya'ya gittiğimizde kar yağışı oldukça azdı, çünkü henüz kış başı idi...yine gitmeli, özellikle yoğun kar varken.. :))

      Değerli yorumun için, teşekkür ederim Zeugmacığım..
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Ben Hüseyin Taşkın fotoğraflarını izlemenizi isterim. Büyüleyici atmosferinde kalmayı düşlersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim
      Baktım bahce perim, gerçekten oldukça büyüleyici fotoğraflar. Özellikle atların olduğu fotoğraflar muhteşem..Profesyonel makinalar olunca bir de fotoğrafları çekenler usta sanatçı olunca...sonuç da mükemmel oluyor ;) Teşekkür ederim..

      Sil