20 Nisan 2016 Çarşamba

Artık esaslı bir şekilde baharı yaşasak diyorum!

Bir yanımız yara bere içinde alabildiğine ayaz ve karanlık bir yanımız ise baharı yaşamak coşkusu içinde, gelincik tarlalarına koşmak arzusu ile yanıp tutuşmakta!. Bahar geldi, mevsimler geçit vermeksizin kendi rutin döngüsünü tamamlamakla meşgul, peki ya hayatın seyri? gerçekler !.. 
Bize baharı müjdeleyen ağaçlar pıtır pıtır çiçek açtı, doğa yemyeşil örtüsünü yaydı, kuşlar cıvıl cıvıl, sıcacık güneş içimizi ısıtıyor... ve bizleri barışa davet eden bunca güzel görsel şölen varken, insanın insana yaşattığı şu rezillikler, talanlar, kıyımlar, hiç yakışıyor mu!.
Büyük yanılsamalar içindeyiz hepimiz, ne yapacağımızı şaşırdık.Şu dakikalarda kim bilir hangi masum can, belki de hayatının baharında,hain bir pusuda veda edecek yaşama!.  
Böyle akıllara zarar bir ortamda ne yapacağımızı bilemez bir haldeyiz ve çoğumuzda uzaklara gitmek isteği var!..halbuki insan kendinden kaçabilir mi! nereye kadar sürecek bu böyle, nereye!. hiç belli değil...  
Oysa bahar sarhoşu olmaya meyilli yürekler... savaşmak yerine, barış içinde 'insanca' yaşamak... hayatın farkına varmak... daha güzel olmaz mıydı! Ben bütün savaşlara... ve içinde sevgi barındırmayan ruhsuz, duygusuz bütün sözcüklere 'hayır' diyorum.  
Hiç değilse içimizdeki barışı koruyalım istiyorum.. Karamsarlıklarımızı, negatif duyguları güneşle sıvayalım, ruhumuzu sevgiyle doldurup biraz da havalandıralım,
arkası gelir nasılsa biz de gerçekten havalanıveririz belli mi olur ;)  
Bu yüzden ben sizleri daha da sıcak yaz günleri gelmeden, geçmiş günlerin esintileriyle havalandırıp ferahlatayım ve... nostaljiyle buluşturayım ne dersiniz! 


Önce evlerimize bahar gelsin :)
Balkonlarımız, pencerelerimiz şenlensin ;) buradan  

Sonra, hafta sonu için şimdiden program yapıp, yaşadığınız yere en yakın bir mesire yerine gidip doğanın koynunda 'Bahara Merhaba' diyelim... 
İsterseniz dağlarda dolaşın ;) ya da; pırıl pırıl bir gemi  oluverin :)  
İsterseniz,  şairlerin mısralarıyla, yelken açın okyanuslara 
isterseniz ruhumuzu besleyen doğanın içindeki seslere kulak verelim...

Ya da;
Mihrabat'ta bahar renkleriyle kucaklaşalım :)
bazen 
 "içim(iz)den geçen melodiler"  de olur!.. 
bazen de;  'ansızın bir vapur düdüğü yırtar geceyi, başını alıp gidesin gelir uzaklara'... 
sonsuz hayaller ve düşlerle....
*** 

 artık
bahar olsun dört bir yanımız!..

* * * * *
En kısa zamanda memleketimize, barış içinde yaşayacağımız, huzur dolu bahar günleri diliyorum...   
Sevgiyle kalın... 
Esin Bozdemir 

13 yorum:

  1. Plansız yolculukları severim. Elbette başlangıçta belirlediğim bir nokta vardır. Sonrası tam anlamıyla "Yüreğinin götürdüğü yere git." Aslında köy enstitüleri yazısana gelmekti fikrim. Blogrolumdan bana göz kırpıyordu çünkü. Bir baktım ki Sevgili Esin'in bloguna bahar gelmiş:)) Oradan başladım, sonrasındaki keyfi anlatmaya benim kelimelerim yetmez. Ben hiç farkında değilken bir yolculuk başladı, molalar da verdim; güzel sofralarda oturdum, dereler tepeler aştım, bazen durup da geriye baktım, hüzünlendim, buruk bir tebessümüm oldu bazen yüzümde, kahkahalarla güldüm bazen, fotoğraflara kıskançlık duydum ara ara, "İyi bir makine almalıyım." dedim mesela. Uzatmaya meyyalim yine, bunu da fark ettim hatta:)) Sabahın bu saatinde insana bu derece coşku verirse bir blog, içine bahar doldurup yüzüne de kocaman bir gülücük yerleştirirse... kul ne yapsın? Bence kul çok ama çok teşekkür etsin bu özene, üsluba, okuyucuya duyulan saygıya ve emeğe:)) Kahvemin katmerlenmiş keyfi için de ayrıca teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burenos,
      Bazen en ufak ayrıntıya kadar plan yapar insan, ama olmaz hiçbir şey planladığı gibi!. ya da şöyle de diyebiliriz; spontane gelişen süreçlerde yaşadığımız duyguların tadı her zaman daha bir başka olur!. sürprizlerden kim hoşlanmaz ki!. heyecan, coşku, tutku..hayatın ve bünyenin ritmini de değiştiriverir bir anda!. Yaşanılan rutin hayatın seyrini, zaman zaman değiştirmek iyi gelir insana! ;)
      Bu kulunuz da emeğe gösterilen değere ve içten düşüncelere yürekten teşekkür ediyor efendim:))
      Esenlikler dilerim.

      Sil
  2. Yine umutları ve hayalleri tavan yaptıran olağanüstü bir post... "Artık esaslı bir şekilde baharı yaşasak" diyorum ben de... ve 'teşekkür! ediyorum Esin hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Osman Çağlar,
      Hayatın içinde sevinçler kadar acıların, güzellikler kadar çirkinliklerin de var olduğunu hiç unutmadan, dirençle ve her şeye rağmen umutlarımızı ve hayallerimizi hep diri tutarak bu inançla yaşam yolculuğumuzu sürdürelim. Birbirimize verdiğimiz 'pozitif' sinerji çok önemli. Ben teşekkür ederim Mehmet Bey..Esenlikle...

      Sil
  3. Başını alıp gitmek istiyor birçokları bu günlerde. Ama nereye..? Başımız bizimle geldikten sonra... Ülkenin yoğun, akıllara ziyan, mantık sınırlarını zorlayan gündemi, sanki tiyatro sahnesinde oynanan absürd bir oyun izler gibi izlediğimiz garip savaşta kurban verilen onca can... Artık esaslı bir şekilde baharı yaşama ihtiyacındayız şiddetle...

    Yüreğine sağlık :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Çınar,
      Aslında böyle bir manzaranın oluşumunda milletçe hepimizin payı var. Düzeltmek yine bize -özellikle biz kadınlara daha fazla- düşüyor. Ne de olsa bahar çiçekleri bizleriz değil mi ? ;) Dünyaya getiren, büyüten, hayatın içinde bir yer edinirken eserini şekillendiren hep kadın!. Küllerimizden yeniden doğabiliriz! bu mümkün;) Baharın gülen yüzü, hepimize şevk versin dilerim... ve hep birlikte baharı yaşayalım yeniden..

      Ben teşekkür ederim...
      Yüreklerimiz hep var olsun, sevgilerle :)

      Sil
  4. Başlığı okuma tarzım..
    Yalnız esaslı bir şekilde baharda yasakaşk diyorum.

    YanıtlaSil
  5. Her eve, her yüreğe yeniden bahar gelmesi dileğiyle okuduğum yine güzel bir post :)
    artık
    bahar olsun dört bir yanımız!..
    ne güzel özetlemişsiniz.
    Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emre Bozkuş,
      Siz de ne güzel anlatmışsınız 'her eve, her yüreğe yeninden bahar gelmesi'
      temennilerinde bulunurken..teşekkürler ve esenlikler dilerim..

      Sil
  6. Önce ülkemize, milletimize bir bahar gelse, söyle esasli bir bahar... Tum o kara kislari, boranlari, firtinalari unutturacak bir bahar... Ahh diyorum, aaah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EQ,
      Kaybetmeden hiçbir şeyin değerini bilmiyor insanoğlu. Oysa bu memleketi ve Cumhuriyeti kurarken atalarımız ne büyük bedeller ödediler. Ahh, ahhh diyorum ben de:) gelsin artık yurdumun dört bir yanına bahar değil mi!:)

      Sil
  7. Bahar en sevdiğim mevsimdir. Bir bahar gününde doğduğum içindir belki de. Ama bu yıl baharı bahar gibi yaşayamadım. Birkaç yılın farklı baharlarını içeren bloğunuz öylesine güzel ki tam anlamıyla "pozitif enerji" yüklüyor insana. 2014'deki bir bahar gününe de yorum yapmışım. Ama her uğrayış ayrı güzellikleri görüp keşfetme...
    Ülkenin bu kötü ortamında ışığınız hiç sönmesin. Öyle çok ihtiyacımız var ki...
    Sevgiyle-dostça...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Her mevsim ayrı güzel ama öyle sanıyorum ki pek çoğumuz için baharın yeri bir başka. Değerli yorumunuz ve zarif düşünceleriniz için çok teşekkür ederim Makbule Öğretmenim. Birlikte paylaşımlarımızla çoğalan ışığımız hep var olsun. Sevgiler, esenlikler dilerim..

      Sil