1 Mayıs 2017 Pazartesi

Ressam Mevlüt Akar'ın " Düş-Görü" Resim Sergisi

Karaköy’den sonra Taksim İstiklal Caddesi’nde ilk ziyaretim Ziraat Bankası Sanat Galerisi oluyor.  Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi genç Ressam Mevlüt Akar’ın  "Düş-Görü" adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.  
Ressam Mevlüt Akar'ın, "Düş-Görü" adlı resim sergisi genç sanatçının tuval üzerine akrilik ve yağlı boya eserlerinden oluşuyor. Sergide yer alan eserlerin birçoğu 2017 imzalı. 
Kendisiyle yapılan bazı röportajlarda Akar;  resim çizmeye izlenimci bir tavırla başladığını belirtirken; "Yeni mekan arayışlarına girdim. Bu da beni, elimdeki kent ve peyzaj dokusunun formuyla oynamaya itti. Eserlerimde mesaj kaygısı yok. Sadece alışılagelmiş kent görünümünün farklı bir yorumu. Bu eserler, aslında düzensiz gibi görünen ama kendi içinde bir düzen barındıran yapıların yorumu." diye konuşmuş.

Bir mesaj verme kaygısı gütmediğini söylese  de sanatçı, sergiyi gezdiğimde bende bıraktığı izlenim böyle olmadı. Akar yapmış olduğu resimlerde sanki mega kent İstanbul’un beton yığınlarına dönüşen kent dokusunu, şehrin üzerinden bir hortum gibi çekerek, söküp atmak istercesine hayali bir atmosfer yaratmış gibi !.


******


Mevlüt Akar ayrıca, resim tarzını bir serüven olarak tanımladığını belirterek: 
"İzlenimci bir tavırla başlayıp, dışavurumcu soyut bir tavra doğru yönelen, bazen birlikte bazen ayrı kullanılan bir yolculuk var. Resimlerimde sürekli bir değişme ve gelişme gösteriyor. Elimden geldiğince bunu yansıtmaya çalışıyorum. Tamamen elimden gelenlerle ve hayal gücümün birleştiği nokta diyebiliriz."

*****

 

Akar, çalışmalarının merkezindeki inorganik yapıyı, panoramik bir bakış açısı, mistik ve gerçeküstü bir anlayışla yorumlamış.


Kimi çalışmalarında ise, biraz gerçek, biraz da soyut yaklaşımları renk kontraslarıyla destekleyerek gizemli ve mistik bir hava yaratmış.


***** 


Genç Sanatçı Mevlüt Akar'ın "Düş-Görü" adını verdiği resim sergisindeki başarılı çalışmalarından dolayı, kendilerini kutluyorum.  Başarılarla dolu nice sanat yıllarına... 
Sanatçının 33 eserinden oluşan "Düş-Görü" Resim Sergisini 28 Nisan tarihine kadar siz de ziyaret edebilirsiniz. 
Esin Bozdemir  
***** *** ***** 
Mevlüt AKAR kimdir? 
Sanatçı 1988 yılında Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Afyon 'un Çay ilçesinde bitiren sanatçı 2006 yılında Kütahya Güzel Sanatlar Lisesi  resim bölümünden mezun oldu. 2014 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünü tamamladı. 2015 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde yüksek lisans eğitimine başlayan sanatçı, bu güne kadar birçok sergi ve etkinlikte yer almış olup şuan Eskişehir deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. 
SERGİLER  ‘’Küçük Şeyler’’ Karma Resim Sergisi Tc. Dış İşleri Bakanlığı (2012) ‘’Küçük Şeyler’’ Karma Resim Sergisi KÖSTENCE Sanat Müzesi-ROMANYA (2012) ‘’ Küçük Şeyler’’ karma resim sergisi ‘’Galeri soyut’’ ANKARA /İSTANBUL ‘’TÜYAP’’ Sanat fuarı İSTANBUL (2014) ‘’Çoğalma’’ Societe Nationale Des Beaux-Arts, Carrousel du Louvre, (SNBA)ParisFRANSA (2014 –2015-2016)  '' Pasaport'' Karma resim sergisi  '' Galeri soyut''  ANKARA    (2015) ‘’ Portakal Çiçeği Uluslar arası Plastik Sanatlar Kolonisi  ‘’SEÇKİ’’ (selection) sergisi    Berlin ,ALMANYA (2015)‘’Modern Zaman hikayeleri’’ karma sergisi ‘’AYN Art Gallery’’  İstanbul (2016)‘’istanbul zamanı’’ karma sergisi ‘’ Addresistanbul  Art and Desingn’’ İstanbul (2016)‘’Sinergie’’ karma sergsi  ‘’Platform A’’ galeri   Ankara  (2016)‘’  Petites choses ‘’Galerie Art'et Miss   Paris/ FRANSA (2016) ‘’ "Kare-Carré"  SNBA-Société Nationale des Beaux-Arts   Carrousel du Louvre  Paris/FRANSA (2016)‘’ ‘’Uzak/ Yakın Alan’’ karma sergisi Russo art Gallery İSTANBUL (2017)‘’ ‘’ ARTANKARA’’ 3.Çağdaş Sanat Fuarı  Platform a galeri ,ANKARA (2017)'' Düş-görü Kişisel resim sergisi Ziraat bankası Tünel  Sanat galerisi İstanbul (2017)‘’   Yunus Ensari Resim yarışması’’ sergileme ödülü  (2015) Resimler hk. detayli bilgi için  bkz 
BİLGİ: Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi ulaşımı kolay bir lokasyondadır. Taksim Tünel çıkışından  sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir. No:1 

6 yorum:

  1. Çok güzelmiş, özgün resimler. Çoğumuzun düşü belki de, bir hortumla o beton, çirkin, düzensiz, kargacık burgacık, plansız her şeyin gitmesi:))))Çok teşekkürler. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      Evet,genç sanatçı ortak serzenişlerimize tercüman olmuş sanki ve bunu tualine çok güzel yansıtmış.
      Adı da çok güzel değil mi "Düş-Görü". Bu bir düş değil de gerçek olabilse keşke!. Ben teşekkür ederim.
      Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Nasıl olmuş hiç anlayamadım, henüz izleyici olabildim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ACEMIDEMIRCI,
      Sosyal ağlar çoğaldıkça biz de şaşırdık:)
      google+ var, instagram var, facebook var,
      twitter var, blog zaten ilk göz ağrımız yani var da var :))
      geç olsun güç olmasın ama değil mi! sayfama bir ke daha hoş geldiniz ;))

      Sil
  3. Sanırım, ressam insanın şu anki şartlardan dolayı yaşadığı huzursuzluğu, kendine bir form bulmaya çalışırken yaşadığı fırtınayı aktarmış.
    Ben iki sene önce İstanbul'a fotoğraf çekmeye geldiğimde baya şaşırmıştım. Gerçek ile düş birbiri içine girmiş. İnsanlar huzursuzdu.
    Emeğine sağlık. Sen anlattın, ressam da yansıtmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bahce perim,
      Sanatçı içinde yaşadığı ortamdan etkilenerek hissediklerini düşleriyle
      harmanlayarak ortaya böyle anlamlı resimler çıkarmış. Yaşamın içinde de gerçek ve
      düş zaman zaman iç-içe giriyor. İstanbul'da yaşamak bir hüner işi. Coşku da,
      huzursuzluk da hepsi var :) Ben teşekkür ederim bahceperim . İyi haftalar, esenlikle kal..

      Sil