17 Nisan 2009 Cuma

İstanbul' da bahar başka güzel...


İstanbul, tarihi, kültürü ve coğrafyası ile her mevsim ayrı güzel. Ama özellikle bahar ayında, her tepeden bakışınızda ayrı bir manzara. Rengi ve dokusunu içinizde hissettiğiniz; birbirinden güzel çiçekleri, erguvanları, rengarenk laleleri, boğaz manzaralı, konakları, köşkleri ve yalılarıyla, kelimelere sığmayacak güzellikte özel bir şehir.
Bu hafta sonu, pırıl pırıl bir havayı İstanbul’ un nadide güzelliklerinden olan
Mihrabat Korusu'nda geçirdik. Kanlıca sırtlarından körfeze inen alanda 1. Mahmut zamanında kurulan koruluğun alanı oldukça geniş.

Yemyeşil ağaçlık bir alanda, nefis boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak, oldukça güzeldi. Eşimle birlikte hafızalarımızda güzel bir anı olacak bu görüntüleri kaydetmek için bol bol fotoğraf çektik.




Her tür alternatif hizmetin sunulduğu korulukta, tertemiz havayı ciğerlerinize çekerek dar ağaç yollarında yürüyebilir; ister kahvaltı yapabilir, ister restoranında yemek yiyebilir ya da çay bahçelerinde tavşan kanı çaylarınızı yudumlarken, harika panoramik görüntüyü seyrederek İstanbul’u yaşamanın ayrıcalığına varabilirsiniz.

Mihrabat Korusu görkemli tarihi ve manzarasıyla, pek çok şair ve yazara da ilham konusu olmuştur.


Şu anda İstanbul’da olmak isterdim
Mihrabat Korusu’ nun dar yollarında seninle
Yan yana, yan yana yürümek…
Bir de martıların kanatlarından seyretmek İstanbul’u.


Özdemir Asaf



Esin Bozdemir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder