19 Ekim 2009 Pazartesi

Köprü kuran adam


Boş bir yolda yürüyen yaşlı bir adam akşamın karanlık soğuğunda geniş, derin, kocaman bir uçurum ile karşılaştı. Alacakaranlıkta aştı uçurumu ve o kasvetli akıntıda korkmadı. Ama öbür yakada güvenliği bulunca döndü ve bir köprü kurdu kabaran suları aşmak için.

"ihtiyar", dedi ona eşlik eden cüce,

"Burada yaptığın işle gücünü boş yere tükettin. Yolculuğun bugün sona erecek ve bu yoldan bir daha hiç geçmeyeceksin. Sen zaten o derin ve geniş uçurumu aştın. Neden akşamın kabaran sularına karşı köprü kurasın."

Adam, yaşlı ağarmış başını kaldırdı. Dedi ki:

"Dostum, geçtiğim yolda bugün ardımdan bir genç yürüdü. Ayakları onu da buraya getirecek, ve benim için bir hiç olan bu uçurum, belki o sarışın gence tuzak olacak. O da alacakaranlıkta geçecek buradan. Dostum, bu köprüyü onun için kurdum." (*)


Başkası için bir ışık yaktığınızda,
 kendi yolunuzu da aydınlatırsınız !..

(**)





(*) Will Allen Dromgoole
(**) "Sibirya Ekspresi" Filminden

8 yorum:

  1. Ne güzel söylemiş ihtiyar
    adam.Ardından gelenlere daha güzel bir dünya bırakma çabasında olanlara aşk olsun, sana da canım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ünlü düşünürler çok iyi düşünüp analiz etmişler bu hayatı! Bizim de bu hayatı yaşarken, yalnız kendimiz için değil tek bir insan için dahi verebilecek hayra dokunur bir katkımız olabiliyorsa eğer ne mutlu bizlere diyebiliriz ancak!

    Ardından güzel bir dünya bırakan ve bırakacak olan nice gönüllü, çalışkan ve sevgi dolu dostlara ve Sufi ekibine de güzel paylaşımları adına, aşk olsun diyorum doğrusu!

    Not: Mesaj gönderide sıkıntı yaşanıyordu bu yüzden, Template'i yeniledim. Umarım mesaj gönderi butonu problemsiz çalışıyordur!..

    YanıtlaSil
  3. Acaba hisseden pay çıkarabilirmiyim diye düşünürken buldum kendimi heyhat yok.. Büyüklerimizi değerli kılanda bu düşünceleri idi.
    Şimdiler ise sadece menfaat..
    Sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. Elbette bu hissede sizin gibi değerli büyüğümüzün de payı vardır olmaz olur mu! Hayata dair yaşanmış birikimleriniz ve tecrübelerinizle, okurları düşündüren, sorgulayan, aydınlanmaya yönelik harekete geçiren ve pek çok dikkat çekecek konularınızla adeta "haykıran" yazılarınızla yaşamlarımıza katacağınız elbet önemli ışıklarınız vardır...

    Bilgiler paylaştıkça çoğalır...Tıpkı paylaşımlarda; sevgilerin çoğalıp, acıların ve kederlerin azaldığı gibi!

    Bu ışıkları; "sen yakmasan ben yakmasam ve biz yakmasak! nasıl karanlıklar çıkacak aydınlığa! "
    :)
    Saygı ve hürmetlerimle...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Esmir;
    Mesaj gönderi butonun artık güzel çalışıyor.Yazıp ta sana ulaştıramadığımız yorumlar olmuyor artık çok şükür. Ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel..
    Sonda yer alan bu güzel sözler size mi ait?
    çok fazla beğendim..
    Ne kadar doğru.
    Başkası için yakılan ışık içimizi ısıtır ve aydınlatır aynı zamanda.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Zeugma,

    "Sibirya Ekspresi" filmini izlerken dikkatimi çeken bir cümleydi bu!...Yazarının kime ait olduğunu bilmiyorum ama bende tıpkı sizin gibi ilk duyduğumda oldukça etkilenmiştim bu sözlerden...Paylaşarak çoğalan ve bizleri aydınlatacak olan nice anlam yüklü kelimeler, imgeler ve içi gerçekten doldurulabilmiş cümleler hep bizimle olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bir okuduğum kitapta bunlar geçiyordu yıllardır bunu hatırlamaya çalışıyorum.Çok teşekkürler bu site sayesinde yeniden bir kitabımın başlangıcına dönmüş gibi hissettim

      Sil