17 Haziran 2011 Cuma

Yosun tutmasın kayalarımız!..


Büyük dalgalar yaratacak rüzgarlarınız yoksa,  esseniz neye yarar!

Sudan başka ne varsa dibe çöker zamanla. Oysa yıllarca yıllarca biriktirir insan suyu. Sularda yıkanır, durulanırsınız! ya kirliyse o sular, yüzdüğünüz sular!.. kirlerinizden arınmak için önce suyun arınmasını beklersiniz!..  değil mi? balçık sıvanmış suların bulandığını gördükçe endişelenir, büyük dalgaların yolunu gözlersiniz! kiri-pası ne varsa alıp götürsün istersiniz! Götürsün ki sizde ardından kendinize akacak bir yol bulasınız!.. karışasınız ummana…  

Peki yaz siz deryada değil de bir gölün içine hapsolmuşsanız! Ve kendinizi bildiğiniz bileli hep göl idiyseniz! akmanın güzelliğini bilebilir misiniz? elbet bilemezsiniz! Ama bir kaynaktan çağlayarak gelmişseniz, önünüze setler çekilmiş sonradan göle dönüşmüşseniz o zaman bambaşka bir haldesiniz demektir!..

Kabınıza sığmaz olup bir an önce akmak istersiniz! Bir ırmağın gelip sizi çoğaltması için yağmurları beklersiniz daha çok yağsın ve öyle çok yağsın ki akmak kaçınılmaz olsun!..

Hepimiz akacak bir yol aradı(k) kendimize!..

Bir seçim daha yel gibi esti geçti türlü türlü söyletti hepimizi!..  “Kalem yazdığını bilmese de gönül kelam(ım)dan nasibini aldı” endişelendim olmadı! üzüldüm olmadı! öfkelendim olmadı! sustum içime kapandım olmadı!..

Kimimiz üzüldü(k), kimimiz sevindi(k) halden hallere girdik!.. “görünen köy kılavuz istemez!” dediler… anladık ki; ne kılavuz fayda etti, ne de gözler görmeye yetti!..

Şimdi ne yapacağız!..  Bağrımıza taş basıp oturacak! Ve yosun mu tutacağız yoksa! "Taş taş olduğu günleri unutup, bir zaman sonra kendini yosun zannedermiş!.." içi taş dışı yosun!. Böyle mi olacağız!.. tabi ki hayır!

"Telaş kıyamet koşarken, gerçekleri gözden kaçırdığımızı, yöntem-sizlik tuzaklarına düştüğümüzü görmek yerine; Umduğumuzu bulamadığımızda arabesk hüzünlere ve her şeyin bittiği kederine kapılıvermeye meyil gösteren hallerimize.." geçit yok!.. gölün içinde hapsolmak yok!..
Irmağa karışıp başka taşlarla birlikte çalkalanarak, yosunlardan, çamurlardan arınacağız… keskin yanlarımızı törpüleyip parlatacağız…

“En uzun koşuysa elbet Türkiye’de de devrim”, nasıl olduğu ortada olan ve oldurtulan!! seçim sonuçları bize karalar bağlatmamalı! aksine çok daha derin, yüksek ve derin bir eleştiri-özeleştiri kapılarını bize açtırmalı. Dünyayı ve yaşamı yeniden şekillendirmeye (dizayn etmeye!) çalışanlara ve buna dair iri sözler söyleyenlere, sözde değil özde bu değişimi yapmaları için; önce kendilerini, örgütlerini, duruş ve yöntemlerini hizaya sokmaları gerekiyor…" bunun için bugünden tezi yok şimdiden başlamak gerek!.. herkesin yapacağı bir şey mutlaka vardır!.

Kendini ifade edişin ve topluma bir şeyler anlatmanın yolu; bilimde, sanatta ve yaşamın her alanında var olmakla, var olanları ve direnenleri yalnız bırakmamakla, yolumuza ışık tutan Önderimizi  anlamak ve daha iyi anlatabilmekle olur. Ön koşul bu olmalıdır.. Her kadının soğan doğrayışı gibi! Bizde kendi dilimizin döndüğünce kelamımızı anlatmaya çalışacağız!.. yazarak, çizerek, okuyarak, paylaşarak, anlatarak!.. daha da çok çalışarak..

"Bizim ülkemizden, ülkemizin bizden başka kimsesi yok!"  bizimde gideceğimiz başka bir yerimiz yok!. Vatanımız, yurdumuz evimiz bizim! hepimizin!..

Ve ben bunları düşüne-dururken, öylesine kuvvetli bir yağmur yağmaya başladı ki!.. yaz yağmuru!.. içeri burcu burcu giren, bastığım toprakların kokusu!  Memleket kokusu  ne güzel!.. hikmetinden sual olunmaz!..  

Yağsın yağmur üzerimize üzerimize, arındırsın içimizdeki sisleri, tazelensin ruhlarımız, bereket olsun her birimize!..  

ve ummana varana kadar akalım çoğalarak…



Görsel: GH

14 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı sabah sabah umut filizleri yeşerdi yüreğimde.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuş bu yazı böyle. İnsanın içi hareketleniyor (:

    YanıtlaSil
  3. Fazla aramaya da gerek yok sevgili Esin.. Su, yolunu bulur!
    Büyük yağmur ormanlarında kaybolan kişi, gitmesi gerektiğine inandığı istikametin aksi yönüne doğru da aksa, toprakta ip gibi akan bir su bulup onu takip edermiş.. O cılız ve telaşeli suyun bir dereye, onun bir ırmak koluna, onun büyük bir nehire ve nehrinde denizlere kavuşacağının bilincinde olduğundan!..
    Satır aralarında verdiğin dersin, herkes tarafından sindirileceğine inanıyorum..

    YanıtlaSil
  4. ''nasıl olduğu oratada olan ve oldurtulan seçim sonuçları bzie karalar bağlatmamalı''ne demk bu ..çok garipsiniz vessselam..nasıl olmnuş bu seçim yada nasıl oldurtulmuş söyleyinde bilelim..

    YanıtlaSil
  5. sayfan açık, müzikleri dinliyorum;gözlerim uykuya teslim oluncaya kadar da açık kalacak.

    YanıtlaSil
  6. @özlem;
    teşekkür ederim, değerli yorumun için..

    @K.C.S.;
    içini hareketlendirebilmiş ise yazı-m eğer ne mutlu bana:)


    @hasret senfonileri,
    her zaman "su akacağı yolu bulsun!" isteriz evet!ama bazen sapmalar da olmuyor değil!bu da biraz yolu uzatıyor!akıl her zaman başta olmayınca, bilinç de hemen yerine gelmiyor!git git yollar bitmiyor!.vardır bir hikmeti bu yağmurların da:))

    YanıtlaSil
  7. Esin'cim,
    Ne guzel yazmissin senin su yumusak seviyeli kibar ifade tarzini seviyorum. Kizginligini bile seviyeli yaziyorsun.
    Kesinlikle katiliyorum yazdiklarina.

    YanıtlaSil
  8. Esmircim bu kadar güzel anlatılabilir. Düşüncelerini anlatmakta dil eğer bir kılıçsa sen kılıcını ne kadar keskin ve doğru kullanıyorsun. Tebrik ederim. Başından sonuna kadar temanın olumsuzluğuna rağmen içinde bu kadar umudun hissettirildiği bir yazıyı uzun zamandır okumamıştım. Müziğin hissettirdiği ile o kadar denk düşmüşki.İki cümle altı çizilesi:
    Kendini ifade edişin ve topluma birşeyler anlatmanın yolu, bilimde sanatta ve yaşamın her alanında var olmakla, var olanları ve direnenleri yalnız bırakmamakla,yolumuza ışık tutan önderimizi anlamak ve daha iyi anlatabilmekle olur...
    Bizim ülkemizden, ülkemizin bizden başka kimsesi yok.bizimde gideceğimiz başka yerimiz yok.Vatanımız, yurdumuz evimiz bizim hepimizin...
    HARİKA HARİKA HARİKA...

    YanıtlaSil
  9. @arkashx,

    Seçsis sistemini Türkiye'den başka kullanan ülke var mı?, sistemi kullanıpta kaldıran ülkeler neden kaldırdı, Sistemin şifresi bizden başka hangi ülkede var? fazladan 17milyon oy pusulası neden basıldı, madem yanlış kullananlara kesinlikle yenisi verilmeyecekti neden bu kadarına gerek duyuldu. Bu oy pusulalarının kaçta kaçı iade edildi. Seçmen kütüklerinin kontrolü kimde? Seçim sonuçlarının uç bağlantıları neden partilere verilmedi. Fazladan 10 milyon seçmenin izahı nedir? Seçim sonuçlarını neden AA değilde CHA servis etti !.

    Adil ve eşit olmayan imkanlardan bahsetmiyorum bile ! vs.vs...

    YanıtlaSil
  10. @Sıradan bir balık;
    müzik ruhun gıdası!:)uykucu balık seni:))yoksa sen uyur-gezer misin!nerdesin bilir misin!?hoşgeldiniz sayfama:))

    YanıtlaSil
  11. @didem;
    teşekkür ederim didem'ciğim,
    kızgınlık da, sevinçte, zaman zaman saçmalamak da!!:)sitem etmek de!hep bizim gibi beşer-i için:)seviye ve saygıda korunabilmişse eğer:))tamamdır!..

    YanıtlaSil
  12. Defne Soysal,
    Kalemini kılıç gibi konuşturan ve etkili olan o kadar çok değerli yazar-çizer var ki kendi alanında uzman!..çokça okuduklarım ve hepimizin ortak yaşadıklarımızdan, yaşamlarımıza dokunan-lardan esinlenerek yazmaya çalışıyor ve hatta iz bırakan-ları da (tırnak aralarında)paylaşıyorum...

    Bir başkası bizim halimizden, bizim dilimizde anlamaz!..döner dolaşır (insan) yine en huzur duyduğu ve ait olduğu yeri kendi evidir(vatanı!)ne kadar çok kenetlenirsek biz-bize asıl o zaman HARİKA BİZE:)

    teşekkür ederim değerli düşüncelerin için..iyi haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
  13. kıymetli esmir sizden başka bu iddiaları savunan ne bir muhalefete dair isim ne bir köşe yazısı ne de yetkili birinin açıklamasını duydum veya okudum..sonucun her halü,karda malum olduğu bir seçim sonucuydu bu..hileye ne gerek ..hadi diyelim 3-4 puan düşelim ya gerisi..öyel fanatik değilim ancak sonuçlar saygı duyyulasıdır zira halkın iradesidir..ve halk egemendir..hoşumuza gider veya gitmez demokrasi işlemiştir eksiklikleri elbette vardır ancak sonucu asla etkileyecek bir yanlışlık yada hileden sözedilemez.

    YanıtlaSil
  14. İnsanı pozitive eden ve içinde umut çiçekleri yeşerten ne güzel bir yazıdır bu gerçekten...

    Sözler tükendi yine...

    Yüreğine sağlık olsun Esinciğim...

    YanıtlaSil