8 Eylül 2015 Salı

ACI ACI ÜSTÜNE !

Utanıyorum şehidim,utanıyorum; yemekten, içmekten. Senin annen ağlarken gülmekten utanıyorum! Sanma ki; Unutuyor, unutturuyoruz. Unutanları, barındırmaktan utanıyorum.SEN; Vatan için, bizim için şehit olurken, Seni görmezden gelenlerden utanıyorum.(*) 
Adaletin, siyasetin, ahlakın, tüm değerlerin alt üst olduğu, insanlığın kalmadığı bir dünyada yaşamak, yaşamak değil artık. Her gün şehit haberleriyle güne uyanıyoruz. Polisimiz, Mehmetçiğimiz, Jandarmamız... birbiri ardına kurban ediliyor. Anadolu yangın yeri. Analarımız ağlayıp dururken, yürekler feryat figan ederken ve onca masum insan hain pusularda can verirken.... yaşamak haram bize!..  
Diğer yanda sınırlarımızda yaşanan dramlar!.. Hiç bir yere SIĞAMAYANLAR!..SIĞINAMAYANLAR!. Zavallı insanların yerlerinden yurtlarından edilmeleri...ne büyük bir acı, ne büyük bir İNSANLIK AYIBI! 
Ve tüm bu olup bitenlere sebep olanlar hayasızca ortada dolaşır iken!..
İNSAN UTANMAZ MI ? İNSANLIĞINDAN!.
Daha 16 şehidimizi bile toprağa vermeden 13 şehit haberi daha aldık!
ACI ACI ÜSTÜNE!.  
ATEŞİ VE İHANETİ GÖRDÜK!
İNSANA, İNSANLIĞA DÜŞMAN!.. BU HAİNLİKLER!...
VATANA İHANETLER!.. UNUTULMAYACAK!..
TARİH BUNLARI YAZACAK!.. 
TEK ONU, ONLARI DEĞİL AMA!.. 'ZÜBÜKLER'!.. SİZİ DE YAZACAK!..
'Metanetli olalım!' öyle mi!.. Acı, kendi ocağına düşmeyegörsün!.. ol bakalım metanetli!.. 
evladını, eşidini, kardeşini kaybet bakalım  böyle bir hain pusuda!..sen ol da görelim biz metaneti!.. 
NE, YURTTA BARIŞ KALDI, NE DE KOMŞULARIMIZDA!.
ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN SİZİ!.  
YETER ARTIK!. YETER!..  
KAHROLSUN!.. KAHROLAMAYASICALAR!..  
BİR YANDA VATANINI SEVENLER, DİĞER YANDA VATANI BÖLMEK İSTEYENLER!.. ve BÖLÜCÜLERE MAŞA OLANLAR!.. 
SAĞIR SULTAN DUYDU VE BEŞ YAŞINDAKİ ÇOCUK DAHİ BİLDİ!.. 'BU SAVAŞ EMPERYALİZMİN SAVAŞIDIR!' 
AMA BİZİ BÖLEMEYECEKSİNİZ !..  
ŞİMDİ BİZ;
 HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ!!! 
Dağlıca ve Iğdır'da alçakça saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 
Esin Bozdemir 

*****


Şehitlerimizin Anısına Saygıyla...

TÜRKÜNÜN SÖZLERİ:
Sana sıkılan kurşun / Ciğerime saplanır / Bilmem bu acı nasıl / Yüreğimde saklanır / Can verdiğin bayrağın / Tabutuna sarılmış / Sana yüce yaradan / Cennetten yer ayırmış / Şehidim rahat uyu / Biz bekleriz vatanı / Bu millet affeder mi / Sana kurşun atanı / Can verdiğin bayrağın / Tabutuna sarılmış / Sana yüce yaradan / Cennetten yer ayırmış / Melekler seni bekler / Hasretle gökyüzünde / Sen her şeye değersin / Milletin gözünde / Can verdiğin bayrağın / Tabutuna sarılmış / Sana yüce yaradan / Cennetten yer ayırmış
*****

2 yorum:

  1. Her şehidin ardında ayrı bir hayat hikâyesi var. İçler acısı. 95 yaşında bir babaanne, gözleri kan çanağına dönmüş. Kimi nişanlı, düğün tarihi çok yakın, kimi lk çocuğunu bekliyor.
    Umutlar, hayaller altüst olmuş. Dünya seyrediyor. Biz birbirimize kenetlenmiş bir toplumdur. Dağıldık, nefret ve kin yüklendik. Ve kimse sorumluluk almak istemiyor,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Yaşadıklarımız, acılı ailelerin feryatları gerçekten dayanılır gibi değil!..Allah sabırlar versin her birine!.
      Göz göre göre, emperyalistlerle işbirlikçiler sözde 'barış!!!' adı altında el-ele vere vere..bu günlere kadar geldik!..
      Savaş araçlarının menşei'lerine bir baksınlar yanıtın nereden olduğunu anlasınlar!.. Dört bir yandan kuşatıldık yine!..

      Çok üzülmekteyiz, o acıları kendi içimizde bizlerde yaşamaktayız..ama bu oyunun gerçek adresinin nereden geldiğini doğru okumalı ve kışkırtmalara da gelmemeliyiz..Emperyalizm ciddi bir yol aldı..Şimdi sıra el-ele verip, o parti, bu parti demeden gerçek vatanseverler olarak BİRLEŞEREK bu belayı başımızdan def etmektedir.. Tepkiler demokratik olarak gösterilmeli asla ve kata barbarca taşkınca hareketlerde bulunulmamalıdır!.. İnsanlık dışı hareketlere, insanlık dışı aynı hareketlerle karşılık vermek... yakıp-yıkmak provoke etmek bizzat kaosu besleyecektir!. Sağduyulu, akıllı ve bilinçli hareket etmek gerek.

      Çünkü; ' SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR' ŞİMDİ EMPERYALİZME KARŞI VATAN CEPHESİNDE 'BİRLEŞME' ZAMANIDIR!. VATANSEVERLER BİRLEŞMELİDİR.

      Sil