28 Ağustos 2016 Pazar

Bayramda Marmara Bölgesi Gezi Destinasyonları

Ocaklar Köyü
Bir yanda yemyeşil bir bitki örtüsü diğer yanda masmavi denizi ve şirin balıkçı köyleri, tarihi yerleri ve tertemiz havası ile Marmara'nın incisi;  
1 - ERDEK ve MUHTEŞEM KOYLARIYLA  KAPIDAĞ YARIMADASI  
Kapıdağ Yarımadası keşif meraklıları için görülmeye değerdir. 'Bayram'da nereye gitsek acaba?’  dediğinizde Kapıdağ Yarımadası, Ege kıyılarını aratmayacak bir güzellikte, dantel gibi koylarıyla hem güneşlenip denize girebileceğiniz, hem de dağ havasını içinize çekerek bol bol oksijen alacağınız bir tatil keyfi yaşatacaktır size. Üstelik kimi bakir koylarıyla size tahsis edilmişcesine kendinizi özel hissedeceğiniz bir ortamı solumak ayrıcalığına da erişebilirsiniz.. Bunun için yapmanız gereken sadece 'ana' yoldan çıkıp, patikalara dalarak, kayalıklardan aşağıya doğru inmeniz olacaktır.

MARMARA'NIN İNCİSİ ERDEK


Marmara Bölgesi'nin en şirin sahil kentlerinden biri olan Erdek, bayram tatilinde size eşsiz seçenekler sunacaktır. İster Erdek sahil şeridinde yer alan otel/motel/ ev tipi pansiyonlarda kalabilir, isterseniz Kapıdağ Yarımadası içinde yer alan koylarda; Ocaklar Köyü, Narlı, Turanlı, Ormanlı, Ballıpınar gibi daha sakin ve dingin bir tatil yaşayabilirsiniz. 

Masmavi deniziyle, yemyeşil ormanıyla ve (Kyzikos) antik kalıntılarıyla, hatta günübirlik Erdek'ten hareket eden teknelerle Avşa ve Marmara Adası'na da kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Erdek pek çok alternatif ile size renkli bir tatil sunacaktır. Detaylı bilgi için bkz


KAPIDAĞ YARIMADASI

Deteylı bilgiler

1. Bölüm ve 2. Bölüm 

*****
Cunda Adası
2 - CUNDA ADASI ve AYVALIK - ŞEYTAN SOFRASI 
Ayvalık'ın kokulu adası Cunda'ya geldiğinizde, Aşıklar Tepesi’ne çıkıp burada *'Sevim-Necdet Kent Kitaplığı'nı görmek ve muhteşem manzaraya karşı gün batımını izlemek, *Girit mutfağının lezzetlerini tatmak, *'Taş Kahve'de' közde pişirilmiş Türk kahvesini içmek, *sakızlı dondurma’dan yemek, *teknelerle Cunda’nın bakir koylarına 'ada turu' yapmak... size çok iyi gelecektir. 

ŞEYTAN SOFRASI VE ŞEYTANIN AYAK İZLERİ
(üstteki yazıya tıklayınız)

CUNDA ADASI 
Ayrıca, buraya kadar gelmişken teknelerle Ayvalık'a geçip, oradan da Şeytan Sofrası'na çıkabilir...bir de şeytanın ayak izlerini takip ederek:) heyecanlı dakikalar yaşayabilirsiniz.. her yakadan eşsiz manzaranın keyfini sürmek de tatilin ekstrası olacaktır size ;) 
Detaylı bilgi için bkz
*****
Kazdağları'ndan Ege Körfezine kuş bakışı
3- KAZDAĞI SAFARİ  TURU 
Kazdağı, mitolojideki adı ile 'İDA'  doğanın ve antik zamanların saklı cennetidir. Doğanın içinde kendinizi doğanın bir parçası olarak görebileceğiniz; tertemiz, oksijeni ile mis gibi dağ havası alıp, kuş sesleri ile güne merhaba diyebileceğiniz bu tatil seçeneğinde... ister sahil şeridinde yer alan; Altınoluk, Güre, Akçay...gibi beldelerinde konaklayın... İsterseniz Kazdağı içinde yer alan butik otel/motel'lerde kalın. 
*****


Ama mutlaka bir safari turuna katılın! hem macera dolu bir gün, hem de huzur dolu bir tatil avantajını yakalayın. 
Kazdağı Safari Turu Rotaları 

4 - GÖNEN DAĞ ILICASI VE KÖY KONAĞI
Yeşil Gönen'in şifa kaynağı termal kaplıcalarında dağ havasını koklayarak, dingin bir ortamda huzur dolu bir tatil geçirebilir. Ilıca'nın bulunduğu lokasyonun hemen yakınında yer alan  Köy Konağı'nda ister kahvaltı keyfi, isterseniz mangalda pişirilen leziz yemekler ile...Ekşidere, Dağ Ilıcası 'nın orman dokusu içinde bulunmadan ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
*****



5 - KUŞCENNETİ MİLLİ PARKI -  (MANYAS) 
Geniş bir orman arazisi (24.047 hektar) ve göl alanına (16.400 hektar) sahip olan Kuş Cenneti Milli Parkı 266 değişik kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Benzersiz güzellikteki doğa mirası olduğu gerçeğini Avrupa ve Dünyaya kabul ettirmiş olan Milli Park’ta; Kuşcenneti'ndeki kuş türlerinin ve yörenin faunasını oluşturan canlıların sergilendiği Müze, Kuş Gözlem Merkezi, Hatıra Eşya Satış Reyonu, Kuş Gözetleme Kulesi, Gezinti ve Dinlenme Alanları ile ziyaretçilere hizmet veriyor.  
Manyas Kuş Gölü sadece uçan kuşlara ve sürüngenlere değil, yüzyıllardır çeşitli kavimlere de ev sahipliği yapmış. Manyas Kuşgölü’nün  güneydoğu ucunda yer alan;  Hisartepe’deki Daskleion Ören Yeri ihtişamı, bereketi, ve güzelliği ile Antik yazarların da dikkatini çekmeyi başarmış. Antik Kent'te yapılan kazılarda ortaya çıkan buluntular Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir. bkz 
Detaylı Bilgi için bkz

*****

6 - İĞNEADA - LONGOZ ORMANLARI -
GÖLLER ve BARAJLAR - DUPNİSA MAĞARASI 
Orman ve deniz arasında kalmış bir cennette kim bulunmak istemez ki? Önü uçsuz bucaksız Karadeniz ve arkası da Istranca dağları ve ormanı ile çevrili şirin bir belde olan İğneada bayram tatili için inanılmaz bir fırsat! 
İğneada'da; Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana isimleriyle anılan yedi göl bulunuyor. Sazan, kızılkanat, kefal, levrek, ilerya gibi balık çeşitlerinin yaşadığı göller koruma altına alınmış. Yabani hayvanlar ve kuşlar için doğal bir hayvanat bahçesi olan göllerin büyük bir bölümü sazlıklarla kaplı. Özellikle Hamam ve Pedine gölleri; Bulgaristan, Rusya ve Tuna Nehri deltasından gelen kuğu, yaban ördeği gibi göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor.  bkz
Yine aynı bölgede ilginç sarkıt ve dikitleriyle Dupnisa Mağarası ise gizemli yolculukları sevenler için görülmeye değer.   ( detaylı bilgiler burada ) 
**** 

7 - GÖLYAZI (Apolyont) 
AĞLAYAN ÇINAR ve LEYLEKLERLE 
bambaşka bir yaz keyfi!
Antik çağlardan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılan; 200 Yıllık Rum evleri, koruma altındaki göçmen kuşları,balıkçıları ve 737 yaşındaki 'Ağlayan Çınar' Anıt Ağacı ile Gölyazı tarih ve doğaseverlerin, fotoğraf tutkunlarının, doğru adresidir.
Detaylı bilgi için bkz

*****

8 - CUMALIKIZIK

Uludağ'ın eteklerinde bir Osmanlı Köyü
Daracık taşlı sokakları, tarihi konakları ve mis gibi dağ havası ile
huzur dolu sakin bir tatilin adresi Cumalıkızık Köyü
Detaylı bilgi için bkz

*****


9 - SAİTABAD ŞELALESİ
Bursa'ya 21 km. Cumalıkızık Köyü'ne ise 9 km mesafede olan Saitabad Ören yeriyemyeşil bitki örtüsü ve  dağlarından kopup gelerek akan şelalesi ile doğa harikası bir yer. Şelalenin çevresinde mesire yerleri, çay bahçeleri, kafe ve çoğunlukla balık restoranları bulunuyor. Ayrıca şelale alanında, Saitabad'lı hamarat ev hanımlarının el emeği ürünlerini sundukları tarihi bir konak bulunuyor. Leziz yemeklerinin tadına bayılacaksınız. Tavsiye ederiz. Detaylı bilgi için bkz 
*****


10 - İZNİK
İznik, dört kapı ve dört medeniyeti içinde yaşatan, Helenistik çağdan kalma kent yerleşimiyle; Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalan anıtsal yapılarıyla tarihi kent dokusunu bütün canlılığıyla halâ koruyan özel bir şehir. Dünyanın en ünlü çinilerinin ve seramiklerinin yapıldığı ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan, doğal bir açık hava müzesi konumundaki İznik’te beklediklerinizden çok daha fazlasını bulacaksınız.
Detaylı Bilgi için bkz
Esin Bozdemir 

11 yorum:

  1. Cennet ülkemizin birbirinden güzel Marmara gezi destinasyonlarını kâh anımsamak, kâh içinde izlerini sürerek dakikalarca kaybolmak, dolaşmak...Akdeniz'in bunaltıcı sıcak sularından sonra Marmara'nın serin ferahlatan sularında yüzmek!.. Sabah sabah öyle iyi geldi ki Esin hanım, bu değerli çabanıza, emeklerinize ve güzelliklere teşekkür ederim.

    Size ve ailenize çok güzel bir yeni hafta geçirmeniz dileklerimle esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Osman Çağlar,
      Biz Marmara'nın sabah esintilerini size yollarken,
      göz açıp kapayıncaya kadar akan zamanın içinden geçmişiz hiç anlamadan...
      gün akşam olmuş çoktan ;) değerli düşünceleriniz için teşekkürler Mehmet Bey..
      Biz de size ve ailenize iyi haftalar dileriz.Esenlikle...

      Sil
  2. Şimdi hatırladım,
    Kapıdağ Yarımadası linki açılmıyor, isterseniz kontrol edip düzeltin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Osman Çağlar,
      Dışarıda olduğum için ancak (akşam olduğunda) bakabildim..
      Kontrol edip, bağlantı linkini düzelttim..
      Bilgilendirme için çok sağolun Mehmet Bey.

      Sil
  3. Ah hepsi de birbirinden güzel. Ben Ağva'ya gidebilirim belki iki günlüğüne. Nehrin kıyısında oturup huzur dolu saatler geçirmek istiyorum. Tabi dalgalı denizinde macera da yaparız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Handan,
      Yaz biterken, Ağva'da nehir kıyısında oturmak ve
      macera dolu heyecanlı anlar geçirmek güzel bir doping olacaktır..
      Sevgilerimle..

      Sil
  4. Ne güzel yerler, yemyeşil, masmavi...çok imrendim valla:) çok teşekkürler gidemesem de okuyup, doya doya seyrettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      belli mi olur, bir de bakmışız,
      Marmara'nın güzel bir beldesinde
      'bücürükveben'

      Sil
    2. @bücürüükveben
      Sevgilerimle, iyi haftalar dilerim..

      Sil
  5. tebrik ederim güzel bir arşiv olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gezilecek Yerler,
      Teşekkür ederim, sizin de sitenizdeki
      gezi yazılarınız çok güzel..

      Sil