28 Kasım 2017 Salı

Doğu Ekspresi ile nostalji yaşamalı yeniden...


Bugüne kadar, Doğu Ekspresi ile sayısız seyahatlerimiz oldu. Haydarpaşa'dan kalkan trenlerle Anadolu'nun kalbine...Kemah'a kadar gitmiş ve tren yolculuğumuzu bölümler halinde sizlerle paylaşmıştık. Daha sonra bir de Kars'a kadar gitme hayallerimizi gerçekleştirmiştik. Yaptığımız seyahatler arasında Doğu Ekspresi treni ile gerçekleştirdiğimiz seyahatlerin yeri bir başkadır. Kendi güncel tarihimizde özel bir yeri olduğu kadar, okurlarımızın da 'Doğu Ekspresi ile Anadolu Manzaraları' serilerine ilgisi hep çok oldu.

Geçtiğimiz günlerde yine Doğu Ekspresi ile gerçekleştirdiğimiz seyahatlerle ilgili bilgi almak isteyenler olunca, anladım ki, tren yolculuklarına talep artmakta. Biz de uzun bir süredir tren yolculuklarına çıkamıyoruz. Gönlüm tıngır tıngır trenle seyahat etmeyi çok istiyor ama şimdilik bir yere kıpırdayabilmemiz söz konusu değil.   O halde madem ki, 'göğnümüz' Doğu Ekspresi ile seyahate çıkmak istiyor, o zaman biz de, önceki gezilerimizi anımsayalım ve Doğu Ekspresi ile yeniden nostalji yaşayalım... ne dersiniz?

İyi seyirler dilerim..
* * * * *


İçinden baharlar geçen trenlere binmeli yeniden


* * * * *
 "Daima gittiğimiz kesindir, ama vardığımız kesin değildir."


* * * * *
Doğu Ekspresi ile Kemah'tan Kars'a

* * * * *
Doğu Ekspresi ile Anadolu Manzaraları


Esin Bozdemir

12 yorum:

  1. O geziyi düşündükçe içim sıcacık oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Handan,
      Biz de her bölümü izlediğimizde yeniden aynı duyguları yaşıyoruz..
      İçimizdeki sıcaklıklar hep daim olsun Handan ve biz bir tren sesi duyduğumuzda yeniden yeniden çıkalım o yolculuklara :)
      Sevgilerimle..

      Sil
  2. Tren kültürü;her insanın düşlerine,düşlerinden yaşamına girmeli;ısrarla...Hep derler ya,ölmeden önce yapılacak bilmem kaç şey! İşte onlardan birisi de trenlerle;şehirlerden şehirlere,dağlardan dağlara,ülkelerden ülkelere akmak...Teşekkürler Esin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Guven,
      Trenlerle aramzıdaki bağ çok başka. Özellikle Doğu Ekspresi'nin yeri ayrı. Şimdi hızlı trenler var, hız çağına uyumlu. Oysa Doğu Ekspresi öyle mi. Ağır ağır uzanırsın Anadolu'ya...dağların, bozkırların, sarp kayalıkların arasından... duygu yüklü, anı yüklü, umut ve özlem yüklü.. hissettirdikleri apayrıdır. Evet trenle seyahat etmek başlıbaşına bir kültür. Hızlı trenler olmalı elbette ama o eski trenler de asla tedavülden kalkmamalı, birer nostalji olarak yaşatılmalı. Pek çok Avrupa ülkesinde nostalji trenleri halen vardır ve turistik amaçlı da olsa kullanılır. Ben teşekkür ederim Güven...Esenlikle..

      Sil
  3. Tren yolcuğu zamanda yolculuk gibi de geliyor bana. Büyük şehirlerin koşturmacalarından habersiz yerlere yolculuk. Tabi doğa manzaraları da cabası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Turgay Aksoy,
      Kesinlikle tren yolculuğunun böyle bir özelliği var. Trenle yolculuğun o yavaş seyreden sürüşü, yolcuyu da, yolculuk içinde yolculuklara çıkarıyor. Zamanda yolculuk yapmak bu hayatın karmaşası içinde bir an durup nefes almak gibi iyi geliyor insana.Hele ki doğanın içindeki seyir hali...kaostan, gürültüdeni, karmaşadan bunalan ruhlara birer ilaç adeta..
      Esenlikle...

      Sil
  4. Çok hüzünlendim:(((trenlerin bir tanesini tıpkı rahmetli annemle her yıl İst-Ankara kucağımızda kedimiz rahmetli Prenses'le bindiğimiz Başkent ekspresine benzettim, çok severdik manzaralara baka baka gitmesini, manzaraların güzelliğine bittim, çok severim trenle seyahati. En sevdiğim ulaşım aracı hatta. Fotoğraflar için eline sağlık, yazılara tıklayamadım kusura bakma, ekmek almaya gitmem lazım, gelip yeni senaryomun çizimlerini yapmam lazım, çok vakit alıyor:((
    Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      Tren yolculukları yapıp da anılara yolculuğa çıkmayan yoktur herhalde! özellikle o eski trenlerle... Hayatın hızlı seyrine inat, trenler ağır ağır yol alırken, o zaman dilimlerinin içine neler neler sığmaz ki değil mi? Değerli büyüklerini ve prensesi rahmetle anıyorum. Beğenilerin ve yorumun için çok teşekkür ederim sevgili Müjde. Sana da kolay gelsin.. Sevgilerimle..

      Sil
  5. İlk okuduğumdan beri çok istediğim bir yolculuk,dilerim yakın zamanda gerçekleşir.Teşekkürler Esin 'ciğim yeniden gittim geldim sizle...Çok Sevgiler❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Arzu Sarıyer,
      Temennim, en yakın zamanda bu dileğinizi yerine getirmeniz olacaktır Arzu Öğretmenim. Aslında en kolay ve en ekonomik ulaşım araçlarından biri trenlerle yolculuk...Bence sadece zaman ayırmak ve karar vermek gerekiyor, ama tabi ki nostaljiyi yaşamak için hızlı olmayan trenlerle seyahate çıkmalı.Ben de içten sevgilerimi gönderiyorum size.. Esenlikle..

      Sil
  6. trenleri evlerin,ağaçların yanından geçip giderken izlemek çok zevkli olmalı..tabii geceleri gürültüsünü saymazsak..🙂ne güzel yerler,ne güzel fotograflar..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ertuğrul Yıldırım,
      Karşıdan treni izlemek aynen dediğiniz gibi. Ancak seyirci olmak yerine yolcu olmak, yolculuk yapmak bambaşka bir duygu!. o zaman trenin sesi hiç gürültülü gelmiyor insana!. Ben teşekkür ederim Ertuğrul Bey. Esenlikle.

      Sil