11 Kasım 2009 Çarşamba

Sığırcıkların Olağanüstü Gösterisi !


Yaklaşık iki haftadır İstanbul dışında uzaklardaydım.  Eşimle birlikte yazın yapamadığımız tatil hakkımızı sonbahar mevsiminde gerçekleştirmek üzere Doğu Akdeniz bölgesindeydik. Bu gezimiz doğayla kucaklaşmak, rüzgarın ve dalgaların sesini dinlemek ve tarihin izlerini sürmek için iyi bir fırsat oldu bizim için...

Gezdiğimiz, gördüğümüz yerleri,  antik kentleri, mağaraları, müzeleri ve birbirinden ilginç görüntü ve fotoğrafları da anılarımıza ekleyerek geri döndük. Fırsat buldukça bunları sizlerle paylaşmaya çalışacağım...


Dönüş yolundan başlayarak filmi geri sardırdığımızda kameramıza takılan son karelerden başlamak istiyorum...

Aşağıdaki videoda izleyeceğiniz görüntüler dönüş yolumuz üzerinde, Bandırmaya yaklaşırken bir anda karşımıza çıkan sığırcıkların oluşturduğu muhteşem bir gösterinin kameramıza yansımalarıdır.

İyi seyirler... 

Esin Bozdemir

4 yorum:

  1. ne kadar çoklar bu kadar kalabalık hiç görmemiştim.otobana mı konuyorlar benmi yanlış görüyorum ?? güzeldi.

    YanıtlaSil
  2. Otobanda birdenbire karşımıza çıktılar! hatta önümüzdeki bazı araçların üzerine doğru kalabalık bir grupla gökten yağmur yağarcasına ve dans edercesine uçtuklarını görünce hayretler içinde kaldık. İlk kez böyle bir manzarayla karşılaştık.

    Bizde, kuşlara zarar vermemek için arabamızı durdurduk ve bu harika görüntüyü an ve an kameramıza kaydettik. Ve paylaşmak istedik.

    Sığırcıklar, önce otobanda, daha sonra tarlaların üzerinde ve gökyüzünde, birbirinden hoş görüntüler içinde raksedercesine uçuşmalarını seyretmek çok heyecan vericiydi. Sanki gözlerinmizin önünde doğa üstü bir olay sergileniyor gibiydi!Ordan oraya hızlıca uçarlarken, adeta çılgın gibiydiler, kamera çekiminde dahi takip etmekte zaman zaman zorlandık doğrusu!

    Mevsimsel bir göç olabilir ya da başkaca bir izahı var mıdır bilemiyorum ama çok etkileyiciydi.

    YanıtlaSil
  3. Kulakları olan;işitir ancak bu inanılmaz sesleri, gözleri olanlar da görür, görülmesi gerekenleri.Bu video da bu emsalin en güzel örneği.AŞK olsun sizlere sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Sayın Esmir,
    Hiç bu denli tasavvur edememiştim nede güzel dans eder gibi hareket içerisindeler.
    Defalarca seyrettik.
    Vesile olduğunuz için teşekkür ediyoruz.
    Sağlıklı günler temennimizle,
    Saygılar sunuyoruz.

    YanıtlaSil