4 Ağustos 2015 Salı

Doğu Ekspresi ile Anadolu Manzaraları - 12


Kara tren, sıla hasretiyle dolu, ne çok gurbet yolcusunu ağırladı kim bilir!. ne çok!. ‘Gurbete, uzun ince bir yolla, kara tren’in penceresinden Fırat’a, sararmış ekinlere, kar kaplamış dağlara bakarak, arkada bıraktıklarında akılları, yürekleri kalarak...’ Nazım Hikmet’in dediği gibi;

Trenin kalkmasına daha on dakika var, Vagonlardan uzatmış başlarını yolcular / Bakıyorlar arkada kalacak olanlara, “Tez geliriz” diyorlar gözleri dolanlara.. / Haydarpaşa Garı’nda nöbet bekliyor gurbet, Gurbet ölüm gibidir: Herkese gelir nöbet!

Haydarpaşa'dan Kemah'a Doğu Ekspresi ile gerçekleştirdiğimiz gezimizin ilk etabı olan Kemah istasyonuna gelmiş bulunmaktayız. 12. Bölümü seyirlerinize sunarken, sözlerimi, yolculuk boyunca, bir an olsun elinden kamerayı düşürmeyen ve bu videoları hazırlayan biricik hayat arkadaşım ve yoldaşım :) Abdullah Bozdemir'e bırakıyorum. Abdullah Bozdemir diyor ki; 
  
' Doğu Ekspresi ile yolculuk yalnızca bir tren yolculuğu değildir! ' 

Tren camından bakarken, bir film şeridi gibi akar görüntüler gözünüzün önünden.  Başı dumanlı dağları, yaylaları, ovalarıyla, çılgın akan nehirleri, özgürce uçan kartalları, şahinleri, atlarıyla... ve cefakar insanımızla... Anadoluyu yaşarsınız doyasıya. İzleyin siz de hak vereceksiniz. 

Esin Bozdemir

2.Etap: Doğu Ekspresi ile 
Kemah'tan Kars'a devam edecek



Doğu Ekspresi ile yapmış olduğumuz 
bu keyifli yolculuk serüvenimizi merak edenler tıklayınız

4 yorum:

  1. Blog aleminin benim için en büyük hoşluklarından biri bu kara tren manzaraları kombinasyonu oldu.. Sana ve eşine sonsuz teşekkürler.

    Beni nerelere götürüp ne yoğun duygular yaşattığınızı bir bilseniz. Hepsi tanıdık akıp giden manzaraları Bedia Akartürk' ün harika sesiyle ve kalbimin atışları ile bütünleşen o bildik tıkırtılarla buluşturan Abdullah beye ayrıca teşekkür ederken cümlesine yürekten katıldığımı belirtmek isterim. Evet, bu sadece bir yolculuk değil, bu hayatın, insanın, hasretin, gurbetin, sevincin- kederin, hatta geçmişin bu güne bu günün geleceğe akıp gidiş seremonisidir. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Asuman Yelen,
      Blog 'alem'i gerçekten başlı başına koca bir dünya Asuman ablacığım..
      Binlerce blog var artık.Ve seçtiğimiz bloglarla bu alemdeki serüvenimiz devam ediyor.
      Bloğumuzun özellikle 'kara tren' ve 'Doğu Ekspresi' ile hafızalarda yer edinmesi ise bizleri ayrıca son derece memnun ediyor. Bu yolculuklarda bizimle birlikte olduğunuz için, yoldaşlığınız adına asıl biz size teşekkür ederiz.

      Güzel bir haftasonu dilerim. Sevgilerimle Asuman ablacığım..

      Sil
  2. Kusura bakmayın, blogunuzdaki iletişim noktasından ulaşamadım, mail adresiniz de yok, o nedenle bu yolu seçtim.:)) Benim Doğu Ekspresi yazıma yazdığınız yorum silinmiş. Endişeye düştüm, acaba ben mi yanlışlıkla sildim diye:)) Bilgilendirirseniz sevinirim.:))

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir yazı, yine. Eşinizin de ellerine, yüreğine sağlık. Tüm çocukluğu tren yoluna bakan bir evde büyümüş biri olarak trenler sanki hayatımın orta yerinde gibi hissediyorum. Sanırım Doğu Ekspresi bu sene son seferlerini yapıyormuş. Bir türlü denk getirip binemedim. Ama aklım, gönlüm hep bir fırsatı bekliyor. Kim bilir?
    Çok sevgiler size.

    YanıtlaSil