12 Eylül 2015 Cumartesi

BİRLEŞİN ! UMUDUMUZ OLUN


Birlikten kuvvet doğar. 

'Çözümler ve yanıtlar her yerde vardır. Önemli olan onları bulabilecek bilinç seviyesine ulaşmaktır.' der düşünen adam.

Duygularımız, düşüncelerimiz, yüreklerimiz ardı ardına yaşadığımız ülke gündemleriyle alt üst oldu. Sağlıklı düşünecek hal kaldı mı!.. Robot değiliz ki hiç birimiz, kurup kurup hemen ayağa kalkalım, toparlanalım. Bir gün dahi geçmiyor ki aradan nefes alıp kendimize gelebilelim!. Ama toparlanacağız. Ve birbirimize destek olup, tutunarak daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağız!. Çünkü, 'su uyur düşman uyumaz' hesabı, düşmanın telaşı çok. Bizim ise verecek bir karış toprağımız yok!. Bir de şunu iyi bilelim bizim bizden başka dostumuz da yok!. Bu yüzden kendimize gelmek ve sağduyuyla, bilinçle hareket etmek zamanıdır şimdi!. 

Onurlu bir milletin evlatları olduğumuzu hiç bir zaman unutmamalıyız! Kurtuluş Savaşı'nda bu millet ne büyük zorluklar yaşadı. Ve küllerinden yeniden doğdu. 'Biz Halkız! Yeniden doğarız ölümlerde!' demeliyiz yeniden. Ulusal bilinçle acıda ve kederde birliktelik kadar bütünlük içinde toparlanmayı da yine becerebilmeliyiz. BİZ YAPARIZ!. 

Bu çirkin oyunlara daha fazla müsaade etmemeliyiz. Vatandaş olarak bu hepimizin sorumluluğudur. Kindarlığı, nefreti, ayrışmaları, ötekileştirmeleri değil, dayanışmayı, beraberliği besleyelim!. Sevgiyi, hoşgörüyü, dayanışmayı gösterelim... 

'Birlik ancak sevginin gelişmesiyle elde edilebilir. Birlikte çeşitlilik olduğunu değil de “çeşitlilikte birlik” olduğunu zihnimizde canlandırma alışkanlığını edinmeliyiz.'

Bir arada, özgürce ve adilce ama en çok da 'İNSANCA'  huzurla yaşamaktır temennimiz. 

Vatanımızı seviyoruz. Birbirimizi seviyoruz!. BU VATAN HEPİMİZİN!. 



Yine bir seçim dönemine daha girdik. Aynı akıl ve aynı yönelimler bizlere sonucun hiç değişmeyeceğini tam tersine ülkenin daha da kaosa gireceğini şimdiden göstermekte. O halde çare 'birlikten kuvvet doğar' düşüncesi ile 'teröre karşı' bölünmeye karşı, birlik ve beraberlik içinde 'tek yumruk' olabilmektir. 'Yeter Artık' diyorsak... eyer bu gidişata son vermek ve 'DUR' demek için;
Vatandaş olarak bizler SANDIKTA GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİYİZ!.  

Çünkü; 'Harekette birlik olmazsa, fikirdeki birlik faydasızdır.'(*)

Bu düzene 'hayır' diyen siyasi partilerin -liderlerin- birleşmesini bu halk dört gözle ve umutla beklemektedir. Bugüne kadar bunu ne yazık ki başaramadınız. Ama artık lütfen, düşünce farklılığınızı, egolarınızı bir yana bırakın  ve ortak sevdamız VATANIMIZ için BİRLEŞİN!.. 'Söz konusu VATAN ise gerisi teferruattır'. Bu birleşme lütuf değil artık bir zorunluluktur.  Güç Birliği yapın.

VATANSEVERLER;
Cumhuriyetin korunmasında, halkın kendi kendine varlık göstermesinde, laiklik esası ve milli birlik içinde devletçilik ve inkılapçılık ilkeleri doğrultusunda aynı çatı altında, VATANDA BİRLEŞİN Geleceğimiz AYDINLIK OLSUN !

Biz asırlardır bir arada yaşamaktayız. Kırşehir'de yakılan ve harap hale gelen işletme sahibinden ibret verici pankart bizi bize hatırlatıyor yeniden!. 

YÜZYILLARDIR BİR BÜTÜNÜZ ve BİR BÜTÜN KALACAĞIZ!. 

Bu birleşme halkın üzerinde inanılmaz bir sinerji yaratacaktır. Bunu YAPIN! Milletimizin vekilleri bu birleşimde birbirinize DESTEK OLUN onay verin. Çoğunluğunuzun vereceği onay bu yapılanmayı harekete geçirecektir. Ama ÇABUK OLUN!. 

BİRLEŞİN!  UMUDUMUZ OLUN...

Esin Bozdemir

4 yorum:

  1. Böyle zor günlerde halkımız da bir sınavdan geçiyor. Mantık, akıl, sağduyu, insanlık sınavı. Öfkeyi kontrol edebilme becerisi, çevresindekileri sakinleştirebilme yeteneği, olaylar karşısında sakin davranabilme gücü... Keşke başarılabilse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      BİRLEŞMELİ'ler..artık bu bir ZORUNLULUKtur. Bölünmenin eşiğine geldi ülke...
      Çocuk olsalar kollarından tutup birleştirelim!.. Bir EŞİKTEYİZ ve BİRLEŞMEK ZORUNDALAR!..
      Değişim olmadan dönüşüm olmaz. BAŞARMALILAR!. Harekete geçip GEREĞİNİ YAPMALILAR!..

      Sil
  2. Biliyoruz ki bu günlere kendiliğinden ve birdenbire gelinmedi aslında Esinciğim....
    Her şey uzun vadede ve ince hesaplarla ilerledi. Halk dizi filmlerle ve evlilik programlarıyla uyuşturulurken, hatta alışveriş ettiğin esnafın bile ağzını açıp bu tür programlara kapıldığını hayretler içinde görüyorken birileri siyasi emelleri uğruna, adeta yapıştıkları koltukları için ve hatta TEK ADAM olmak uğruna durmadan hesap kitap yapıyordu. Misal; Ergenekon ve Balyoz adı altında en iyi asker ve polis kadroları binbir çeşit baskı yıldırma ile tasfiye edilmedi mi? Doğu'yu avucunun içi gibi bilen polis müdürleri nerede artık? Askeri birliklerin adeta kışlalara hapsedilmiş durumda olduğu söyleniyor. Zırhlı araç, çelik yelek hak getire!

    Velhasıl... Çözüme giden tek yol BİRLEŞMEK...
    Uyanmak... Uyuyanları uyandırmak, hem de tez elden uyandırmak. Dediğin gibi vakit çok dar artık!
    Yazmak, anlatmak, EL ELE VERMEK.....
    Bu güzel vatanın ellerimizden kayıp gitmesine izin vermemek...
    Sanatçılar birleşip bir bildiri yayınladılar dün..
    Aslında sayısı on bini aşan blog var. Bizler de birleşsek SES VERSEK, ÇAĞRI yapsak katkımız büyük olacak, ses getirecektir diye düşünüyorum.
    Bu anlamlı yazı ve çağrı için teşekkür ediyor, içine düştüğümüz bu tehlikeli, karanlık günlerden tez zamanda çıkmamızı diliyorum.
    Tüm kalbimle.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Belirttiğin gibi bugünlere bir iki yılda - üç beş ayda gelmedik.. adım adım!..sinsice!.. Bugünün analizini yapan; soran, sorgulayan, akıl ve bilinç ile neden - sonuç ilişkisini kuran insanlar olarak bizler her şeyin farkındaydık. Ama maalesef bir o kadar da bu yetilerden uzak sürüler vardı ki onlar dediğin gibi hep uyudular!.. Aziz Nesin'in 'zübük' tiplemesinde olduğu gibi o zübükler, birilerinin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için adeta ekmeğine yağ sürdüler!..
      SANATA, BİLİME, EĞİTİME, DOĞAYA karşı bir anlayış!.. Bir karış nefes alacak yeşil alan kalmadı. Her yer şantiyeye döndü..! AHLAKİ ÇÖKÜŞ - İŞSZİLİK - EKONOMİK KRİZ- varsa… böyle bir CİNNET HALİ VE KAOS ortamına BÖLÜNMENİN eşiğine kadar bu ülkeyi getirdiler. Tek bunlar mı TC dahi 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ' vatandaşlığını dahi ortadan kaldırmak istediler!. değil Türkiye'nin Dünyanın eşsiz LİDERİ ATATÜRK' e kadar saldırdılar!.. Şimdi hemen her gün şehit haberleri alıyoruz. SÖZ BİTTİ! ARTIK YETER!. Ne yurtta barış kaldı, ne komşularımızda barış!. Artık bu düzene HAYIR diyenler düzenin SON bulması için gereğini sandıkta yerine getirmeliler!. Muhalefetteki partiler BİRLEŞMELİ!. Bu birleşmeyi hayata geçirmelilerHepimizin tek isteği BARIŞ’tır.. HUZURLA, KARDEŞÇE YAŞAMAKTIR!. barışı yeniden sağlamak zorundalar. Vatanımıza kast eden düşmanlara karşı vatanı müdafaa eden, vatan savunmasında olan Mehmehçiklerimiz var!. GÜÇ BİRLİĞİ şart! Milletimizin vekilleri, akademisyenler, sanatçılar, aydınlar! kitleler üzerinde etkisi olan yetkin kişiler!.. BİRLEŞİN !. Bu davet bizim!. BU VATAN HEPİMİZİN!. BİZ EL-ELE VERDİĞİMİZDE BAŞARIRIZ!.
      BİRLEŞİN UMUT OLUN!.

      Yazıma katlı veren değerli yorumun için çok teşekkür ederim Zeugmacığım.
      Barış dolu aydınlık yarınlara kavuşmak ümidi ile...Sevgilerimle.. İyi haftalar dilerim.

      Sil