2 Ekim 2016 Pazar

"Daima gittiğimiz kesindir, ama vardığımız kesin değildir."

Sen bu trenle nereye gidiyorsun? 
İçinden tren geçen 'nereye' sorusu yıllardır beni sevindirir, coşturur,çünkü yanıtım hiç değişmez. Yanıt benim değildir çünkü, ödünç bir yanıttır, Erkin Koray'dan bir kez ödünç almıştım, yıllardır kullanır dururum: "Elimde sarı madenden bir boru / Gidiyorum güneşin battığı yere doğru'.  (*)
Biz ise Doğu Karadeniz yollarında olacağız. Ama bu defa trenle değil, dört tekerlekle 'otomobil uçar gider :) diyeceğiz. Bu zaman zarfında kendinize iyi bakın dostlar. Bu süreçlerde bizi instagramdan takip edebilirsiniz. 
Doğu Ekspresi ile...Anadolu'ya tren yolculuğumuzun 2. bölümünü seyirlerinize sunar...Herkese iyi hafta sonları dilerim..

Esin Bozdemir
Video: kardere - Abdullah Bozdemir(*)'Trenler Kalkar Haydarpaşa'dan' Derleyen, Haydar Ergülen - (Başlık Jean-Luc Nancy)

17 yorum:

  1. Fotoğraf size mi ait? Tren fotoğrafı yani... Çünkü harika! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gazeteci N.G.
      Doğu Ekspresi ile Anadolu Manzaraları serisine ait 'izler ve yansımalar' etiketli tüm fotoğraf ve video çekimleri tarafımıza aittir. (Esin&Abdullah Bozdemir) Teşekkürler..

      Sil
  2. Güle güle gidin gelin Esinciğim.. Tam mevsimidir, isabet..
    Karadeniz'in sisli yemyeşil dağlarına, yaylalarına selam olsun.
    Artvin özellikle, muhteşemdir şimdi. Dört gözle bekleyeceğim yansıtacağınız izleri, harika görsellerinizi...
    Yolunuz açık, keyfiniz bol olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Teşekkürler Zeugmacığım.
      Bu sabah itibari ile tatil başladı bize.. Bol bol Karadeniz soluyacağız. Öğleden sonra Boyabat Kalesi'ne çıktık...ve az önce de Sinop'a 'merhaba' dedik :) biraz dinlenelim, keşif yarına ..Güzel dileklerin için teşekkürler. Esenlikle..

      Sil
    2. Heyyy, Sinop mu? Oleyy :)
      Sinop'tayken Şahin Tepesi'ne çıkıp önünüze serilecek o muhteşem panoramayı fotoğraflamayı sakın unutmayın olur mu?
      Bol keşifli, harika bir tatil diliyorum. Esenlikle...

      Sil
    3. @Zeugma,
      Karadeniz'in her köşesi birbirinden güzel. İlk durağımız olan Sinop'u çok beğendik..Şahin Tepesi'ne çıktık, şehrin panoraması çok güzeldi..Teşekkür ederim Zeugmacığım. Esenlikle..

      Sil
  3. Bu yazıyı trende okumak güzeldi. Gerçi hızlı tren beni çok mutlu etmiyor ama yine de güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüznün tadı,
      Ne hoş tesadüf olmuş..tren gezilerini severim ama hızlı olmayanları daha fazla. Aheste aheste tren camından dışarıya bakmak, nasıl da iyi gelir değil mi..

      Sil
  4. Ne güzel:)Belki benim memleketime de uğrarsınız (Giresun), yolun açık olsun sevgili Esin, güle güle git, güle güle gel. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      Bu akşam üzeri Giresun'a geldik.Yarın şehri keşfedeceğiz. Ama lezzet duraklarını gelir gelmez deneyimledik. Kara lahana çorbası ve fındık ezmeli tel kadayıf tatlısına bayıldık :)) teşekkür ederim sevgili Müjde...Esenlikle..

      Sil
  5. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/10/izler-ve-yansimalar.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuna BAŞAR,
      Teşekkür ederim Tuna BAŞAR. Şu ara Karadeniz Seyahatini gerçekleştirmekteyiz. Döner dönmez daha detaylı inceleyeceğim..
      Esenlikle..

      Sil
    2. http://blog-atlasi.blogspot.com/2016/10/izler-ve-yansimalar.html

      Sil
  6. Ben bu yorumu yazarken belki siz yoldasınız. Evrenin ve hayatın bütün renklerini tren yolculuğunda görmek mümkündür. Daha önceki yolculuklarınız-dan tecrübeyle sabittir.:) Bizi yine güzel yazılar eşliğinde olağanüstü görseller bekliyor demek, bu çok heyecan verici. Hele yolculuk Doğu Karadeniz taraflarına yapılıyorsa değmeyin Esin hanımın yeşille buluşan gözlemci keyfine.:) Bize de beklemek düşüyor.

    Size ve aileye çok güzel ve keyifli yolculuklar dilerim.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Osman Çağlar,
      Aynen dediğiniz gibi yoldaydık, yorumunuza ancak geri dönebildim. Yollar ve yolculuklar iyi geliyor insana.. Yurdun dört bir yanı ayrı güzel..Karadeniz'i de çok beğendik. Birer, ikişer gün de olsa illerin, ilçelerin belli başlı yerlerini görmeye çalışıyoruz...kimi yerlere 'daha kapsamlı gelmeli' dediğimiz de oluyor.. Özellikle Kızılırmak Deltasındaki doğal yaşam alanı muhteşemdi. Ömrümüz yettiğince, el ayak tutarken :) gezmeli..Doğru bildiniz Mehmet Bey, yeşille buluşunca gönlüm de daha bir hoş oluyor ;) Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Ben de size ve ailenize iyi haftalar dilerim. Esenlikle

      Sil
  7. Ne güzel Esin 'ciğim ,iyi geziler diliyorum.Yeşilin her tonunu doyasıya içine sindirin diyeceğim ama doyulmuyor yeşillere.Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Arzu Sarıyer,
      Teşekkür ederim Arzu Öğretmenim. Gerçekten tam da tanımladığınız gibi, Karadeniz'de yeşilin her tonunu görebilmek mümkün..hele ki yaşadığımız sonbahar mevsiminde düşünün o renkleri, ilk kez gördüğüm Doğu Karadeniz'e bayıldım...memleketimizin her köşesi ayrı güzel..gezip gördükçe ne kadar değerli topraklara sahip olduğumuzu daha da iyi anlıyorum. Benden de size en içten sevgiler ve esenlikler...

      Sil