2 Eylül 2022 Cuma

Mayıs ayı güncesinde sanatın izleri

Mayıs ayı en bereketli ve dolu dolu geçirdiğim bir ay oldu. Tek bir posta sığdıramadığım Mayıs ayı güncelerimin finalini, aralarında benim eserimin de yer aldığı Türkiye Pastel Derneği'nin Karma sergisi ile kapatıyorum. 

21-27 Mayıs 2022'de Kadıköy Jasmin Art House'de gerçekleşen sergimize ilgi oldukça fazlaydı. İstanbul'un sanat sever Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da  karma resim sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. 

2012'den itibaren alanında yetkin ustalardan eğitimler alarak başladığım resim çalışmalarımı, 2019'dan bu yana ise pastel üstadı Javad Soleimanpour atölyesinde devam etmekteyim. Pandemi süresince online olarak da aralıksız sürdürdüğüm resim çalışmalarımda evi bir atölye olarak kullanarak 'sanat eve sığar' dediğim bu dönem, benim için en verimli dönem oldu diyebilirim. 

Türkiye Pastel Derneği'nin Karma Resim sergisine, büyük bir keyifle yapmış olduğum, ölümsüz eserleriyle iz bırakan, Türk şiirinin büyük ismi  "Mavi Gözlü Dev" Nazım Hikmet'in portresi ile katıldım.


***


***


***

***

Soft pasteli ülkemize sevdiren ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen insanlara öncülük eden değerli ustamız Javad Soleimanpour' un eğitiminden geçen ressam arkadaşlarımın birbirinden değerli eserlerini yakından görmek, sergimizi ziyaret eden sanat sever dostlarımız kadar, topluluğa üye olan bizler için de oldukça heyecan vericiydi. Bu gelişimde, hocamız Javad Soleimanpour'un katkıları oldukça büyüktür. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederken, 'Yaşasın Sanat!' diyor ve sözlerimi aşkın, sevdanın, hürriyetin şairi Nazım Hikmet'in sevdiğim dizeleriyle bitiriyorum.

💙 Yaşamaya Dair 💙

“Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın 
bir sincap gibi mesela,

yani, yaşamanın dışında ve ötesinde
hiçbir şey beklemeden,
yani bütün işin gücün yaşamak olacak.

Yaşamayı ciddiye alacaksın,
yani o derecede, öylesine ki,
mesela, kolların bağlı arkadan,
sırtın duvarda,

yahut kocaman gözlüklerin,
 beyaz gömleğinle bir laboratuvarda
     insanlar için ölebileceksin,

          hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
          hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken
        hem de en güzel en gerçek şeyin
              yaşamak olduğunu bildiğin halde.” 
          
Nazım Hikmet Ran


Esinlendiğim Dünya'nın Renkleri 
Esin Bozdemir Art

***

Mayıs Ayı Güncesi 1 - Mayıs Ayı Güncesi 2

10 yorum:

  1. O Nazım tablona, elbette diğerleri gibi, diğer sitende ilk gördüğümde bayılmıştım. Hatta bir iki kelam da yazmıştım. Ben resimden anlıyor muyum yoksa.:) Elbette gurur da duyuyor insan, sergide resmi olan içimizden, blog dostlarımızdan biri manasında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buraneros,
      İnsanın 'parmakla sayılacak kadar az ama öz' gerçek dostlarının olması ne güzel! Yaşamın içinde kâh sahnedeyiz, kâh izleyici. Her iki rolde de gözlemliyor insan; hayatı ve insanı!. Blog dostlarım arasında yerin hep ayrıdır. Beni her zaman onore edersin. İlgine, desteğine çok teşekkür ederim sevgili buraneros. Beğendiğin için demiyorum elbette!.;))) ama sen resimden de iyi anlıyorsun! ;))) Bu arada okuyucuyu sürükleyen, içine çeken...o nefis yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Sevgiyle, esenlikle ve hep dostlukla kal.. :)

      Sil
  2. ne güzel evet hep böyle başarıların sergilerin olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone,
      Çok teşekkür ederim. Bu güzel dileklerin hepimiz için 'herkesin gönlünce' olsun. :)

      Sil
  3. Tablo harika ve böyle bir sergide yer almanız hem sizin için, hem de sizi benim gibi takip eden blog arkadaşlarınız için gurur verici:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @SzgnBsl,
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin de yüreğinize sağlık. Sağlıkla, esenlikle kalın.

      Sil
  4. Keşke gelip görme ya da denk gelme şansım olsaymış. Çok çok güzel gözüküyor Emeği geçen herkesin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Dear Monarosa,
      İnşallah bundan sonraki sergilerde 'soft pastel' ile yapılan çalışmaları yakından görme ve bilgi edinme şansınız olur. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle, esenlikle kalın...

      Sil
  5. Çok çok güzel olmuş ☺️

    YanıtlaSil