24 Kasım 2010 Çarşamba

Başöğretmenimiz Atatürk’ün izindeyiz !



Başöğretmenimiz Atatürk’ün izindeyiz!




Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. " Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir." Atatürk

Eğitimin, ulusları yücelten faktör olduğunun bilincinde olan,  Işığını Başöğretmenimiz Atatürk’ün yaktığı meşaleden alan, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kutsal olan  Öğretmenlik mesleğini bilim ve aklın yolunda, çok büyük sevgi, saygı ve fedakarlıkla yürüten tüm
Öğretmenlerimizin
Öğretmenler Gününü Kutluyorum.


 Esin Bozdemir

6 yorum:

  1. 1960'lı yılların nostaljisi ve ruhu ile yetişmiş bir neslin üyesi olarak, o yılların öğretmenlerini, fedâkar ve karşılık beklemeyen o gönül zengini insanların silüet ve isimlerini dün gibi hatırlıyorum...

    Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, diğer rahmetli öğretmenlere rahmet diler, bütün öğretmenlerimizin "öğretmenler günü" nü ve haftasını şükran duygularımla kutlarım.

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Esmir;
    Toprağa tohum atan çiftçiler gibi öğretmenlerimiz. Onlar olmasalardı uzaktan bakana serap görünen çorak çöller gibi olurduk dostum.İyi ki varlar sana ve tüm öğretmenlerimize teşekkürler ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle sayfamdaki yorumun için çok teşekkür ederim.Bir çoğu kutlamalara katıldı bu gün.Biz ise şoförümüzün bizi götürdüğü minik bir lokantada keyfimizce eğlendik.Küçük dokunuşlar,büyük mutluluklar bizimkisi...
    O'nun izinden hiçbir zaman ayrılmayacağız...
    Kutlu olsun tüm öğretenlerin günü...

    YanıtlaSil
  4. Başöğretmen Atatürk'ün izinde, bilim ve aklın yolunda, sevgi ve özveriyle mesleğini yapan, yapmakta olan tüm öğretmenlere sonsuz teşekkürler, sevgiler!

    Bu güzel postun için teşekkür ediyorum Esinciğim, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ben bütün çocukların eğitimde eşit imkanlara sahip olduklarını görmek istiyorum. Ömrüm yeter mi bunu görmeye bilmem ancak ben - aradaki uçurumları çok net görmüş, yaşamış ve zaman zaman da müsebbibi olmadığım halde bunun mahcubiyetini yaşayan bir öğretmen olarak- bunu umut etmekten hiç vazgeçmiyorum.
    Teşekkür ediyorum kutlama için.
    Sevgilerimle,
    Sevgi.

    YanıtlaSil
  6. Sayın Esmir,
    Hem de ilk okulda idim ilk dövüldüğüm zaman buna rağmen yüreğimde öğretmenime olan sevgi asla sönmedi.
    Hoş gerek annemden ve gerekse babamdan fiske almayan biri olarak annemi ve babamı nasıl seviyorsam dövülmeme rağmen öğretmenimide aynı şekilde seviyorum anlattığımda hep bana kızarlar mazoistsin diye ne alaka dediğimde hemen atlarlar ortaya beni döveni ben nasıl severim diyerek gerçekten seviyorum öğretmenimi çünkü o dövülmeyi hak eden öğrenci idim o vakit dövmeseydi belki şu anlarımı hiç ama hiç göremeyecektim.
    İsmen melek değiller ama sabırları ile bir melekten öte olan öğretmenlerimizi anmak insani bir borcumuz olsa gerek diye düşünüyorum.
    Sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.

    YanıtlaSil