19 Eylül 2012 Çarşamba

"Gaziler Gününüz Kutlu Olsun"


Bugün 19 Eylül 2012 ve bundan tam 91 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921  tarihli oturumunda ATATÜRK’ e ' Mareşal ' ve ' Gazilik ' ünvanının verildiği gündür.
ATATÜRK o ünvan kendisine verildiği gün Türk milletine, komutanlara, subaylara, er ve erbaşlara hitaben; en veciz konuşmalarından birini yapmış ve şöyle seslenmiştir:
“ Sakarya boyunda verdiğimiz muharebe çok evvelki muharebelerimizde olduğu gibi anavatanın yalnız bir köşesini, ufak veya büyük bir parçasını tehlikeye düşürmüyordu. Orada biz bütün memleket bütün varlığımız ve bağımsızlığımız pahasına denecek kadar önemli büyük bir muharebeye girişik. Yirmi bir gün, yirmi bir gece milletin bağımsızlık fikriyle, bir milletin istila ve yağma fikri birbiriyle boğuştu. Sizin başını eğmeye razı olmayan bağımsızlık fikriniz ilerleyen düşmanı geri çekilmeye mecbur etti…
Kızgın bir ufuk üzerinde tüten ve yanan yüzlerce köyümüzü arkasında bırakan düşman ordusu, ceza önünden kaçan bir katil gibi geldiği yere gidiyordu. Halbuki düşman bir muharebe değil, akın düşünüyordu.
Mazlum milletimizi tarihin tehlikeli bir zamanından yeniden ışığa ve kurtuluşa kavuşturan bu muharebede sizin BAŞKOMUTANINIZ olmaktan dolayı bir insan kalbi için mümkün olabilecek en derin mutluluk ve kıvancı duydum…”

Büyük Türk Milleti’nin, Anadolu’nun bağrından çıkan aziz evlatlarının ve Türk askeri’ nin içinde taşıdığı bu yüce ruh olmasaydı eğer!
*Alparslan Malazgirt Zaferini kazanmasaydı Anadolu’ya giremezdik! 
*Çanakkale geçilseydi İstiklal Savaşını yapma imkanı bulamazdık!*Ordularımız Sakarya ve Dumlupınar’da yenilselerdi Türkiye Cumhuriyeti doğmazdı! 
*ATATÜRK olmasaydı ve Cumhuriyetimiz kurulmasaydı hür ve bağımsız bir milletin insanları       olamazdık!...
Sahip olduğumuz her varlığın, her yetki ve imkanın temelinde şehitlerin canlarının, gazilerin kanlarının olduğunu unutulmayalım!..  
Onlar canlarından daha aziz bildikleri bu kutsal topraklarda Anadolu'nun dört bir yanında ve yavru Vatan Kıbrıs'ta! Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için  savaşan, Yüce Türk Milleti’nin  en kutsal KAHRAMANLARI'dır!
Gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir! Onların gösterdikleri üstün fedakârlık ve kahramanlıklar hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir.

Bu anlamlı günde! Atatürk’e 'Gazi 'ünvanının verilişinin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılmış olan gazilerimizi ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimizi de  saygıyla ve hürmetle ellerinden öpüyorum. Gaziler Günü Kutlu Olsun!.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  

Ve son günlerde daha da artan terör olaylarında! Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden düşmanların!  haince tuzağına düşürülerek hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize , Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum!..

Esin Bozdemir


Kolaj-Resim: izler ve yansımalar

8 yorum:

  1. Yaşayan efsanelerimiz.. Kıymet bilen bir ülkede yaşamak dileği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @neslice tarifler,
      Temennilerinize yürekten katılıyorum...

      Sil
  2. Boyle guzel bir yaziya ne denilebilir ki. Burnum sizlayarak ve gozlerim dolu dolu okudum. Ellerine ve dusuncelerine saglik. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Güngör Ekinci,
      Çok uzaklardasınız Gurbette! ama o yoğun duyguları çok hissederek yaşadığınızı inanıyorum...Halk her ne kadar dizilerle, magazinsel şovlarla ve evlilik programlarıyla uyutulmak istenilse de! hiç bir ana/baba yüreği daha fazla kayıtsız kalamaz olanlara!herkesin evladı var!onlar bizim evlatlarımız!..bizim insanımız!..
      dün ve bugün!.

      Ben teşekkür ederim..Sevgilerimle..

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. @Sezer,
      Onlar Cumhuriyetimizin Onurlu Sembolleri!

      Sil
  4. Duyarlı olmakla duygusal olmayı birlikte kişiliğinde yaşatabilen bir insansın sen Esin'im.. Ne çok meziyetin var.. Vatanını, geçmiş tarihini seven ve ibret alınması için bilmeyeni haberdar eden, yurdunu tanıtan, ..saymakla bitiremeyeceğim! Yürekten kutluyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hasret senfonileri,
      Siz engin tecrübeleriniz, insanı iyi ve doğru analiz eden yönleriniz ve değer verdiklerinize duygularınızı cömertçe sunabilen zarif bir insansınız! Ve bizim için de çok özelsiniz! Asıl biz sizden hem ilham alıyor hem de çok şeyler öğreniyoruz Gülsen Hocam.. Değerli düşünceleriniz ve sözleriniz için çok teşekkür ederim..Sevgi ve saygılarımla..

      Sil