18 Mart 2017 Cumartesi

Tarihe Sığmayan Destan ÇANAKKALE

Onlar ki bu vatan için, gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiler!.. bir avuç toprağımızı vermediler!.. Ölümüne yürüdüler ve 'ÖNCE  VATANdediler! sonra  'ÇANAKKALE GEÇİLMEZdiyerek düşmana geçit vermediler. 
Zaferle sonuçlanan bu büyük savaşı ve tarihi sadece 'anmak' değil,  özellikle ‘anlamak’ gerektiğinin,  'anlamanın' çok daha önemli olduğunun altını çizelim. Ve bu büyük zaferi onurla kutlarken, bunu bir kez daha düşünelim!. 
ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜNDE  
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklarda şehit düşen bütün vatanseverleri ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.. 
Esin Bozdemir

Haluk LEVENT'in tüylerinizi diken diken edecek
muhteşem performansı (lütfen sonuna kadar izleyiniz.)




 Eceabad Seddülbahir Güzergâhı 1.BölümEceabad Seddülbahir Güzergâhı 2.Bölüm Eceabad Seddülbahir Güzergâhı 3.BölümEceabat - Anafartalar Güzergâhı 4. Bölüm - Eceabat - Anafartalar Güzergâhı 5. Bölüm - Eceabat - Anafartalar Güzergâhı 6.(son) Bölüm 

13 yorum:

  1. Kendi elinle ne kadar güzel fotoğraflar çekmişsiniz, uzun uzun baktım tekrar her bir bölümdekilere, elinize sağlık, kaleminize sağlık. Maalesef kahroluyorum genelkumayın Çanakkale için hazırladığı üç afişte de Atatürk yokmuş:( az önce Sözcü'de göstermişler. :( bir diğer utanmaz Çanakkale geçilmezmiş, bal gibi geçilir diyor aklınca espri yapıyor! Yazıklar olsun..
    Başta Atatürk tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      Teşekkür ederim. Elimden geldiğince Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve anıtları görsellerle de olsa yansıtmak istedim. Ancak 'vatanseverim' diyen her Türk evlâdının mutlaka Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etmesi ve yerinde görmesi gerekir. Çünkü orada bulunmak bambaşka bir duygu.
      Diğer yandan söz bitti artık! Çok üzücü gerçekten... Bir Genelkurmaylığın hazırlamış olduğu sitede, Başkumandanı yok saymaya çalışmak!. Oysa 'Bu ülkenin kurucu ideolojisi Kemalizm'dir. O'nu yok sayarsanız, yok olur gidersiniz.' ... Çanakkale Zaferinin 102.yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi Saygı ve Minnetle anıyoruz. Sevgilerle..

      Sil
    2. ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ DÜŞÜNMEK, O'NU YOK SAYMAYA ÇALIŞMAK VE ÖYLE LANSE ETMEK GEÇMİŞİMİZE BÜYÜK BİR İHANETTİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YÜREĞİMİZİN EN NADİDE YERİNDE DURMAKTADIR.YOK SAYMAYA ÇALIŞILDIKÇA DAHA DA YÜCELMEKTEDİR.

      Sil
  2. Ne güzel fotoğraflar. Cumhuriyet' in nasıl kurulduğunu unutanlar başta olmak üzere herkes gezmeli burayı. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Turgay Aksoy,
      Kesinlikle, gezmeli ve gerçek 'vatanseverlik' ne demekmiş görmeli!.
      Teşekkürler. Esenlikle..

      Sil
  3. Yüreğine sağlık Esin' ciğim. Duygu ve düşüncelerimize tercüman oldun. Bu vatanın gerçek özgürlüğüne kavuşması yolundaki mücadelenin mimarı ve bilfiil cephede çarpışan baş komutanı Mustafa Kemal Atatürk' ü bilinçli olarak yok saymak asla kabul edilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Asuman Yelen,
      Aynen sizin de altını çizdiğiniz gibi Asuman abla'cım bu kabul edilebilir bir şey değil. Aklımızla alay ediyorlar sanırım. Peki gerçekleri nasıl yok sayabiliriz? Küllerinden yeniden doğmuş bir Türkiye Cumhuriyetinin tüm kazanımlarının, 80 yıllık birikimin 10 yılda nasıl heba edildiğini görmüyor muyuz!.Milli servet diye bir şeyimiz kalmadı. İstedikleri kadar yok saymaya çalışsınlar...Bu Millet Atasına'da, Cumhuriyet'e de sonuna kadar sahip çıkacaktır. Değerli yorumunuza ben teşekkür ederim. Dingin bir haftasonu dilerim. Sevgilerle...

      Sil
  4. Çanakkale'ye yıllar önce gitmiştik. Yeniden bilgileri, anıları tazelemek lazım.Eşimin iki dedesinden biri Çanakkale'de şehit olmuş. Diğeri bir gözünü kaybederek gazi olmuş.
    Haluk Levent'in yorumu harika. Alzheimer grubundan geldi, dinlemiştim. Ama tekrar tekrar dinlenecek bir çalışma.
    Emeğinize sağlık. Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Çanakkale'de ve Anadolu'da tüm cephelerde, yakınlarınız dahil vatan için hayatını feda eden bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kitleler üzerinde etkili olan sanatçıların böyle anlamlı günlerde varlık göstermeleri çok önemli, bu yüzden sanatçı Haluk Levent'in yorumu etkileyici idi.
      Değerli yorumunuza teşekkür ederim. Esenlikle..

      Sil
  5. Fotoğrafa hayran kaldım, çok muhteşem çekmişsin.
    Çanakkale destandır,tarihtir,vatandır,şehittir.
    Dediğin gibi anmak değil anlamaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yaşamın kıyısında,
      Teşekkür ederim Nur Hanım.
      Çanakkale'de yazılan destan ile ülkemiz ve dünya tarihine yeniden yön verildi!.
      Ve kazanlılan zaferle emperyalizme gereken ders verildi!.
      En önemlisi anlamak...Esenlikle...

      Sil
  6. ahh ki ne ah..
    ben de gidip görmüştüm.. insan bir tuhaf oluyor.. biçimlendiremediği bir hale giriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @safransarı,
      Yerinde görmenin hissiyatı çok başka...
      Mezarlar, mezarlar...görülen ve görülmeyen...sonradan düzenlenen mezarların pek çoğu sembolik!
      Öyle ki, Gelibolu'da bastığımız her karış toprak şehitlerle dolu..insan nasıl tuhaf olmasın!. tarifsiz bir duygu..

      Sil