11 Ocak 2019 Cuma

Hafta sonuna film önerisi


Hafta sonu için sizlere duygu yüklü ve son derece romantik bir aşk filmi önerisinde bulunmak isterim. ❤

Note Book: Yönetmenliğini, Nick Cassavetes'in yaptığı film, 2004 ABD yapımıdır. Nicholas Sparks'ın aynı isimli romanından uyarlanan filmin Senaryosu: Nicholas Sparks,  Jeremy Leven,  Jan Sardi / Yapımcılar: Toby Emmerich,  Lynn Harris'tir.

Başroldeki Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner, Gena Rowlands, James Marsden, Joan Allen, Sam Shepard, David Tornton'dur.

Filmi mutlaka izleyenleriniz olmuştur ama benim gibi siz de izlemedi iseniz eğer, kesinlikle tavsiye ederim. ‘Notebook’ Türkçe adı ile ‘Not Defteri’, duygu yüklü ve romantik bir aşk filmi. Ancak bu film için, ‘sadece romantik bir filmdir!’ demek eksik kalır. Aynı zamanda dramatik bir film bu ve bu yönüyle de oldukça etkileyici bir film.

Gerçek hikâyeden sinemaya aktarılan ‘Not Defteri’ filmi, adından da anlaşıldığı gibi, günlük diyeceğimiz türde bir not defterinde yazılanlar üzerinden başlar.

Yaşlıların kaldığı bir huzurevi'nde, ihtiyar bir adam, sararmış sayfalar arasında bir aşk hikâyesini  okumaktadır. Sondan başa doğru ilerleyen hikâyede, Alzheimer’lı yaşlı ancak son derece bakımlı ve güzel bir kadının gençlik yıllarında yaşadığı aşkı ve kendisine aşık olan genç delikanlının sevdiği kız uğruna yaşadığı mücadeleyi konu alıyor.

40'lı yıllardaki ABD’nin Kuzey Karolayna sahil kasabası olan Seabrook'a çok genç ve oldukça güzel bir kız gelir. Varlıklı bir aileye sahip olan Allie, ebeveynleriyle birlikte sakin bir yazı hayal ederken çok daha renkli günler ve doludizgin bir yaz yaşayacağını, sonradan anlayacaktır. Çünkü karnavalda tanıştığı Noah'tan çok etkilenecektir.  Noah, orta halli bir gençtir. Ancak son derece naif, zarif, duygu dolu, zeki ve yakışıklı bir delikanlıdır. Noah ise bu güzel genç kıza, gördüğü anda aşık olur, üstelik Noah’ın aşkı, bir yaz aşkı değildir!. O, hayatının kadını ile karşılaştığını düşünür ve Allie ile mutlaka hayatını birleştirmeyi kafasına koyar. Büyük bir mücadele ve büyük bir aşk hikâyesidir bu. Gerçek bir sevgidir yaşanılanlar!. 

Her şeyin maddiyat üzerine kurulu olduğu bu dünyada,  giderek yok olan bu temiz ve saf duyguların, insanı nasıl daha bir insan yaptığını ve sevginin, büyük bir emek ve fedakârlık gerektirdiğini bir kez daha anımsatıyor bizlere.

Filmin fragmanı

Muhteşem görseller eşliğinde, naif ve romantik sahnelerle bezeli, duygu yüklü film, inanılmaz bir finalle son buluyor. 

Oyuncuların son derece başarılı bir performans sergiledikleri, zamanın ve mekânların çok iyi kurgulandığı bu filmi ben çok beğendim. Uzun zamandır böylesine sağlam bir aşk filmi izlememiştim.  Hikaye su gibi aktı; ruhuma dokundu, içimi ferahlattı. Soğuk kış günlerinde, içinizi ısıtacak bir film. Tavsiye ediyorum.

Şimdiden iyi seyirler ve gönlünüzce bir hafta sonu dilerim.

Esin Bozdemir

22 yorum:

  1. Film önerisi için tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sibel özer
      Rica ederim. İyi seyirler ve iyi hafta sonları dilerim.

      Sil
  2. Tekrar izlediğim ender filmlerden Esincim:) Çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sezer eser perker,
      Uzun zamandır böyle güzel bir film izlememiştim.
      Tekrar tekrar izlenebilir filmlerden. :)İyi hafta sonları Sezercim ❣

      Sil
  3. Her rastladığımda izlerim, gerçekten de çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Handan,
      "Niye şimdiye kadar izlememişim ki!" dedim ben de :)Bu kadar güzel bir filmle karşılaşacağımı hiç tahmin etmiyordum!.Dediğin gibi çok güzeldi Handan. :) ❀

      Sil
  4. Tekrar tekrar izleyip hiç sıkılmadıklarımdan.
    Güzel öneri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ezgi,
      Benim için de bu film artık, 'başucu filmleri'min arasına girmiş bulunmakta.
      Böyle içimizi ferahlatan ve ruhumuza dokunan duygu yüklü filmlere de ihtiyacımız var. Tekrar tekrar izlenebilir, kesinlikle!. Esen kalın...✿

      Sil
  5. Bir süreliğine gündemin kasvetinden kurtulmak adına güzel bir seçenek sunmuşsun Esinciğim. Ben izlememiştim. Soğuk ve yağmurlu bir hafta sonu, kahve eşliğinde izlemek ne hoş olur sahi. Önerin için çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Film seyretmenin tam zamanı şimdi değil mi! Eminim bu filmi sen de beğenirsin Zeugmacığım. Şimdiden iyi seyirler ve güzel bir hafta sonu dilerim. Sevgiyle, esenlikle kal...❁

      Sil
  6. İzlemedim galiba, yaşasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tülin,
      Ah şahane ! :)
      O halde iyi seyirler olsun.㋡

      Sil
  7. Öneri için teşekkürler. Eşimle birlikte izledik, çok etkilendik. İyi yıllar dileriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ali zafer sapci,
      Etkileyici ve oldukça güzel bir film değil mi?
      Ali Bey, ben de size ve ailenize güzel bir yıl dilerim. Esen kalın...

      Sil
  8. Not almistim bu filmi gecenlerde, ilk firsatta izleyecegim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Derya,
      Eminim siz de çok beğenerek izleyeceksiniz. Şimdiden iyi seyirler dilerim.
      Esenlikle..

      Sil
  9. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  10. Birkaç yıl önce izlemiştim hakikaten çok güzeldi, unutulmaz bir filmdi ben böyle romantik aşk hikayelerini çok severim sen de çok güzel anlatmışsın sevgili Esin, eline sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben,
      Şahane bir film değil mi? Ben çok beğendim, tekrar tekrar izleyebilirim Sevgili Müjde.
      Teşekkür ederim. Sevgilerimle :)

      Sil