22 Temmuz 2009 Çarşamba

BENJAMIN BUTTON'un Tuhaf Hikayesi

 
Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi ( The Curious Case of Benjamin Button ) doğumundan ölümüne kadar yazdığı bir günlükten çocukluğunda aşık olduğu kadının kızı tarafından sayfa sayfa okunurak gelişen bir film…
Bir türlü seyretme fırsatı bulamadığımız filmlerden biri olan "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi" filmini nihayet bu hafta sonu seyrettik.
F. Scott Fitzgerald’ın kaleme aldığı kısa hikayedeki oyuncu kadrosu; Eric Roth, David Fincher ve Brad Pitt’in müthiş performansları ile ortaya enteresan bir film çıkmış. üç saate yakın süresine rağmen izleyiciyi içine alan bir film. Düğmelerle açılan filmde, düğmelerin kerametini ise filmin sonunda daha iyi anlayabiliyorsunuz. Brad Pitt ve filmdeki diğer oyuncuların sergiledikleri oyun gücü ile filmin; 13 Dalda “Oskar Adayı” ve En İyi Film seçilmesi boşuna değil…

 

Film, Mark Twain’in şu sözüyle başlıyor:

“Seksen yaşında doğup yavaş yavaş 18’imize doğru ilerlesek hayat sonsuz mutluluk olurdu!”.

1940 yılında hayatını kaybeden Amerikalı yazar F. Scott Fitzgerald işte bu sözden ilham alarak 1920 senesinde; Benjamin Button isimli karakterinde, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor.

Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, Benjamin Butto’nun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı içermektedir. O, her şeye rağmen hayatı tersten dahi yaşasa da, yinede hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır.

Film, insan hayatındaki vazgeçilmez gizleri ve içsel derinlikleri de içine alan bu yaşamın, bizim ters açıyla baktığımızda; yani sondan başa doğru bir yaşamda göremediğimiz ama BENJAMİN BUTTON (Brad Pitt) karakteriyle görülebilecek olan hayatın ince ayrıntılarını mükemmel betimlemiş. Ben öyle tahmin ediyorum ki bu film uzun yıllar kendisinden söz ettirecek ve sinema tarihinin önemli filmlerinden biri olmaya aday gösterilecektir.

Film, özellikle Brad Pitt hayranlarının mutlaka kaçırmaması gereken ve büyük bir keyifle izleyeceklerine inandığım bir film.

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi Filmini izlemenizi önerir...
Sizlere şimdiden iyi seyirler dilerim...



Kaynak: Sinemalar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder