1 Haziran 2016 Çarşamba

Yeni ev heyecanı!


Uzun zamandır buralarda yoktum, belki merak ettiniz! bu arada arayan, soran, mesaj atan değerli dostlarımıza çok teşekkür ederim. Neden olmadığıma gelince, yine yeniden tebdil-i mekân eyledik ama bu defa kendi evimize. 

'Meğer ne zormuş taşınmak!' diyemeyeceğim, çünkü bu ilk taşınmamız değil. Özellikle şehir dışında veya yurt dışında öğrencilik yapanlar ya da iş gereği tayin dolayısı ile sık sık mekan değiştirenler taşınmanın ne demek olduğunu iyi bilirler. Ben de en çok Londra'da öğrencilik yaptığım yıllarda sık sık taşınırdım... ama o zamanlar daha bir hafiftim. Bir sırt çantası, bir bavulla hemencecik otağımı kurardım. Sonra, zamanla birlikte daha çok biriktirir olduk! Kitaplarımız, enstrümanlar, pikaplar, plaklar, kameralar, tablolar... hobilerimiz, anılarımız... biriktikçe birikti... 
Ve 4 yıl aradan sonra gündemimizi yine taşınma heyecanı sardı. Karar alındı, beton yığınları içinde hapis olsak da! tek cazip unsur mekanın işe yakınlığı ve kira vermemek düşüncesi içinde... harekete geçildi. 

Tek tek elden geçirildi tüm eşyalar. Görünenlerin dışında bir de görünmeyenler vardı ki, onlar; kenarda, köşede,çekmecelerde, raflarda kalanlar.

Karınca gibi insan, hiç durmaksızın taşır da taşır!..işte o dipte bucakta elinize geçenleri gördükçe şaşırıp şaşırıp kalırsınız..ne zaman alınmıştır onca şey, hangisi ne kadar kullanılmıştır!. 

Sonra birer birer atmalara gelir sıra! Kıyamazsınız, bakar durur, evirir çevirirsiniz... ama kullanmıyorsanız yer işgal etmesinin de bir anlamı yoktur, kararınızı verirsiniz ve... kendinizle yaptığınız mücadelenin sonunda evetttttt gözünüzü karartır atarsınız..ve arkası gelir artık.. bir tek manevi olarak özel bulduklarınız vardır, işte onları sakınırsınız!. bunun dışında attıkça hafifler rahatlarsınız.  

Bu dünyadan göç edip giderken, ardımızda bir tek iyilikler ve insanlık adına yaptıklarımız/yapacaklarımız kalacak nasılsa, gerisi boş!. 

Bu süreçler de yaşandı. Birer birer eve koliler taşındı... ardından konularına göre, giysiler, araç-gereçler, mutfak eşyaları, kırılacaklar, ayrıldı, çok özeller nakliyecilere değil bizzat kendi ellerimize kaldı :)) kitaplar, kitaplar, kitaplar.... kutu-kutu pense yer gök kitap-kitap, kitap :))) ve laf aramızda (diğer yakadan) daha gelecek kitaplar var.. sonunda kitaplar içeri biz dışarıda olacağız..vaziyet bunu gösteriyor ;))

Ve... yeni mekana girdi her biri... bu defa yeni bir ayıklama daha yapıldı.. Eşyalar, mobilyalar sığdı- sığmadı!.. elde toz bezleri, viladalar, sil-sil bitmek bilmez temizlik faaliyetleri.. Gelen- giden tesisatçılar, sözünü tutmayan müteahhitler...  zamanında gelmeyen bekleten, sözüm ona yetkili servisçiler, yeni olan ama velâkin arızalı çıkan ürünler.. yeni tedarik etmeler, meraklı komşular!.. telekominikasyon sıkıntıları, internet bağlantı sorunları derken.... bu, yeni ev heyecanı mı, yoksa hezeyanı mıdır bilemedim!

Nihayet sonunda taşındık, işimiz tamamen bitmese de şimdilik yerleştik gibi görünüyoruz!.. çünkü bir gurup kitap ve araç-gereç daha var, gelecek... onları da sığdırabilirsek eğer!.. tamam olacağız.. Ve o zaman ben ' iş bitti yapı paydos' diyeceğim..Çünkü biz de bittik!. Gerçek şu ki çokkkk yoruldum- yorulduk!.

Oysa dünya malı dünyada kalacak!.  ne kadar az ise eşyan o kadar hafifsin..Hiç bir zaman malda mülkte gözüm olmadı.. Tek, başımızı sokacak ve kira vermeyeceğimiz bir evimiz olsun dedim...hepsi bu!. Doğallık ve sadelik tek isteğim budur benim :)) şu an yaşamımız büyük şehirde ucube binaların arasında..oysa yeşillikler içinde, kuş cıvıltıları ile güne merhaba diyeceğim sakin beldeleri tercih ederim... ama şimdilik halimiz ahvalimiz  budur dostlar!. 

Bir düzen kurmak, o düzene, mekana, çevreye alışmak, manevi bir bağ kurmak ve sonradan sil baştan yapmak kolay değil desek de, insan nelere alışmıyor ki şu hayatta!. sonra, dünyalar senin olsa ne çıkar!.. sonuç olarak, hepimiz misafiriz bu alemde!.  'bu da gelir, bu da geçer diyelim!...' yorgunluklar da unutulur, yeter ki gönüller yorulmasın.. 

Temennimiz sağlıkla ve huzurla yaşamak olsun.. 

Bu arada bloğumu ve paylaşımlarımızı özlemişim...bir müddet daha seyrek olacaksa da ziyaretlerim, yine de, arada sırada da olsa, fırsat buldukça buralara gelirim :))

İyi ki varsınız, 
Sevgilerimle...

Esin Bozdemir

33 yorum:

  1. Güle güle oturun, sağlıkla, huzurla...

    YanıtlaSil
  2. Ohh ohhh, taşınmışsınız artık. Kendinizi atmışsınız kendi evinize ya, gerisi tamamlanır. Zor olan kısmı aşmışsınız. Hiçbir şey kalmamış. Gerisi yavaş yavaş olsa da olur.
    Fotoğrafa bakınca miss gibi çiçekler, orkideler de yerini pek sevmiş maşallah:)

    Güle güle, sağlıcakla oturun yeni evinizde. İnsanın kendi emeği ile alınmış evi gibisi yok.
    Ucube binalar arasında olsa da çağımız insanının kaderi bu. Hep öyleyiz, mecburen katlanacağız.
    Dilerim yeşillikler içinde, yine sade ama bahçeli, müstakil bir eviniz de olur Esinciğim. Neden olmasın ki. Hiç olmadı, bir köy evi bile alınabilir.
    Sağlıkla, huzurla keyfini çıkarın yeni evinizin.
    Kalan işler için kolaylıklar diliyorum. Kendinizi yormadan, yavaş yavaş :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeugma,
      Çok teşekkür ederim Zeugmacığım. Doğru söylüyorsun, işin zor tarafını atlattık çok şükür! gerisi artık yavaş yavaş olacak, zaten takatimiz de kalmadı inan ;)) insan hiçbir şekilde eşyanın esiri de olmamalı!bunu çok iyi anladım. Hiçbir şeye gereğinden fazla değer ve anlam da yüklememeli!..bunu da zamanla öğrendim. Önceden eşyalarımı kıyamaz atamazdım bir türlü!.. artık...gözümü kırpmadan atıyorum..atarken de bir başkası sebeplensin istiyorum..öyle de oluyor, anında çöp konteynırın yanı boşalıyor..:)

      İnsan alın teri ve namusu ile kazandığı paradan ancak nohut oda bakla sofa misali bir kondu alabiliyor...O da kırk küsür yılların ardından sonra;) emekliliğe şapka çıkarırken..Dilerim bir gün daha sakin ortamlarda doğanın içinde yaşamımızı sürdürürüz.. Kısmet diyelim, ne sağlığın ne de varlığın... hiçbir şeyin garantisi yok, plan da yapamıyor insan..güzel dileklerine tekrar teşekkür ediyor, bilmukabele diyorum. Sağlık ve huzur hepimiz için olsun. Evet artık daha fazla yorulmak istemiyorum ;)) olduğu kadar...Ben de sana iyi haftalar dilerim. Sevgilerimle...

      Sil
  3. Bir ev taşıma ve yeni bir eve yerleşme hikayesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ne kadar zor ve yıpratıcı bir süreç olduğunu yaşayanlar bilir. Ama her şey bitince yerleşik düzene geçme, yeni bir düzen içinde yaşamını sürdürme nasıl da güzeldir.
    Yeni bir eve taşınmanın onca yorgunluğu ve külfeti yanında güzel ve etkileyici bir yanı da var diye düşünenlerdenim. Yeniden oksijen depolamak gibi, belki kan tazelemek gibi, insanı yenileyen, adeta gençleştiren bir yönü var. "Anılarınızı tazelemek, eşyaları ayıklamak" gibi kazançlarınız da oluyor. Sanki onca yorgunluğun ödülü gibi. O çekmeceler, dolaplar, kutular ne çok şeyi barındırırmış meğer diye düşünüyor insan. Bazen kendimi "anı toplayıcısı" gibi hissederim. Annemin eski evinde küçük bir oda vardı. "Gün gelir, değerlendiririm" düşüncesiyle bir saklama odası gibi her şeyi oraya yerleştirirdi. Sonra da atamıyor, kıyamıyorsunuz. Önceden karar verip ayıklamak en güzeli.
    İnanıyorum ki bir eve ne kadar çok kitap girerse o ev o kadar zenginleşiyor, başkalaşıyor. Onu sağlamışsınız, ne güzel.

    Bloglarda da bir "yuvanız" var. Yokluğunuz öylesine belliydi ki.
    Yeni evinizde eşinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.
    Her şey gönlünüzce olsun.
    Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Makbule Abalı,
      Değerli yorumunuz ve zarif düşünceleriniz için çok teşekkür ederim Makbule Öğretmenim. Sizin de değindiğiniz gibi, yorulmadan, emek sarf etmeden hiç bir şey olmuyor...ama ardından yerleşik düzene geçince, oksijen depolamak ve yeni kan tazelemek gibi, ardından yaşanılacak olan o hoş duygular yorgunluklara değecektir umuyorum. Şimdi adaptasyon ve karmaşık ruh halleri içinde biraz arafta kalmış gibiyim, üst-üste yaşadığım yorgunluklardan olsa gerek..ama siz yaşadığımız bu süreçleri öyle güzel olumlamışsınız ki! sizin yorumunuz da bana iyi geldi diyebilirim.

      Kitaplar,çiçekler...evet ya onlar en yakın arkadaşlarımız :) bloglarımız ise nefes alma duraklarımız, siz 'yuvanız' demişsiniz, belki de 2. yuvamız evet ;) bu mecralarda iç dünyalarımızı tamamen açamasak da yine de biriktirdiklerimizi paylaşmak, paylaşırken çoğalmak...ferahlatıyor bizleri, biraz da terapi gibi...karşılıklı paylaşımlarla yaratılan sinerjiler ve öğretici yanı ise ayrı birer fayda.

      Güzel dileklerinize tekrar teşekkür ediyor,
      Ben de size ve ailenize, sağlık, sevgi ve esenlikler dolu iyi haftalar diliyorum..Sevgilerimle

      Sil
  4. Sağlık ve mutlulukla nice günler geçirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Bilgehan Merki,
      Çok teşekkür ederim Mehmet Bey..
      Güzel dilekleriniz benim de sizler için dileklerimdir..Nice güzel günlere...esenlikle..

      Sil
  5. Sağlıkla, huzurla, mutlulukla oturun yeni evinizde Esincim. Taşınmak yorucu ama güzel de bir enerjisi oluyor bence. Her şey elden geçiyor, yeni bir yerin, yeni eşyaların enerjisi iyi geliyor insana. Umarım sizin için de öyle olur ve içinde yaşadıkça daha çok seversiniz yeni evinizi. İşler bittiyse en sevdiğin köşende ayaklarını uzatıp kahve keyfi yapma zamanı gelmiş demektir bu arada. ;) Şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @İmge,
      İmgecim güzel temennilerine çok teşekkür ederim. Evimizin en güzel köşeleri kitaplıklarımız oldu sanırım.. onlar ki evin her yerinde, elimizin hemen altında yerlerini aldılar... salonda, kütüphanede..ara raflarda vs ;) zamanla daha detaylı kategorilere ayrılacaklar...sonra küçük-minnak balkonumda 3-5 çiçekle hayali cihan bahçemde sabah şeriflerimizi hayırlara vesile edip, bugüne de erdik, yaşıyoruz 'çok şükür' diyoruz :))) evet ya, şimdi sözünü tutup, ayaklarımı uzatıp hemen kahve yapmaya gidiyorum mutfağa...veeee birini de sana ikram etmek istiyorum, ışık hızıyla ışınlayarak sevgilerimle gönderiyorum :)) Güzel bir gün diliyorum..Esenlikle.

      Sil
    2. Ah o kitaplar! Bilmez miyim.. Evin gerçek sahibi olacaklar yakında dediğin gibi. ;) Ama asla gözüne fazla gelmiyor değil mi? Ve yenilerini de almadan duramıyor insan. Bu arada ellerine sağlık, ne kadar incesin. Kahve süper olmuş.:)) Bu kadarla kalmasın ama bir sefer de bana beklerim, ona göre. ;)
      Tekrar hayırlı uğurlu olsun, güle güle oturun. Sevgiler.

      Sil
    3. @İmge;
      Gönül, ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane! değil mi ;)) elbette iadeyi ziyaret ederim İmge'cim..teşekkür ederim..Sevgilerimle...

      Sil
  6. Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun Esin hanım, çok sevindim, içtenlikle kutluyorum. En lüks, en konforlu kiralık bir ev insanın kendi evi gibi ol(a)maz. İnsanın bir çivi çakma isteği, değişim yapma hevesi bile gelemez. İlerisinin ne göstereceğini kim bilebilir... emekli olunca belki bir yazlık, belki bir sahil kasabası, nasılsa katkı için elde var bir. Ama eldekiyle anı yakalayıp, en önemlisi sağlıklı ve mutlu bir yaşamın keyfini yakalayabilmek.

    Tekrar hayırlı olsun dileklerimle aile selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Osman Çağlar,
      Temennilerinize çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Kesinlikle size katılıyorum, kiracı olduğumuz evlerde tek bir çivi dahi çakamazdık..Yaptığım tabloları artık gönül rahatlığı ile asabilirim duvarlarımıza..her ne kadar duvarlar kütüphane raflarıyla dolu olsa da, dönüşümlü olarak açıkta kalabilen duvarları bu şekilde değerlendirebilirim...inşallah çok uzun olmayan bir zaman diliminde de diğer hayalimizde gerçek olur..bu hayali gerçekleştirebilmek için, mülkün bize ait olması da gerekmiyor. Ama sizin de dediğiniz gibi nasılsa elde var bir bonusumuz olacak..Her şeyin başı sağlık..
      Değerli yorumunuz ve dileklerinize içten teşekkürlerimle..ben de size ve ailenize iyi haftalar dilerim.Esenlikle...

      Sil
  7. Hayirli olsun yeni eviniz. Yorucu da olsa her tasinma ayni zamanda yenilenmefir bana gore.
    Saglik, huzur ve sevgi ile yasayin icinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tülin,
      Teşekkür ederim Tülin Hanım..
      Yorulmadan hiç bir şey olmuyor.Taşınmak + yenilenmek oluyor ve bu da başlı-başına birer motivasyon kaynağı..Ziyaretiniz beni memnun etti ve güzel dileklerinize bilmukabele diyorum.
      Esenlikle..

      Sil
  8. Sağlıklı huzurlu gün aydınlıklarının eksik olmadığı dost sohbetlerin kahkahaların bol olduğu kapısından girdiğinizde bir ana sıcaklığını hissetmenizi diliyor bir kahve tiryakisi olarak benide her kahve içiminizde hatırlamanız dileğiyle tekrar sıcak yuvanız hayırlı olsun diliyorum..sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bilge,
      Bu değerli yorum ve güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.
      Demek ki siz de tiryakisisiniz kahvenin!. O halde size de ikram ediyorum, lütfen kabul buyurun efendim :)) Sağlık ve huzurla dolu nice günler hepimize olsun...Sevgilerle...

      Sil
  9. Yorulmuşsun ama sonunda bizim diyebileceğiniz bir yuvanız olmuş, bu her şeye değer. Hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla huzurla oturun, mutlu anılar biriktirin yeni evinizde.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Çınar,
      İnsanın kendi emekleri ve birikimleriyle bir şeye sahip olması güzel bir duygu. Bizim diyebilmek aynı zamanda özgürlüğü de beraberinde getiriyor. Allah herkese nasip etsin..ve bu güzel duyguları yaşatsın.Değerli yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkürler :)

      Sil
  10. Merhabalar.
    Yeni evinizde güle güle oturun. Herhalde mülkiyeti kendinize ait bir eve taşındınız. Yazınızı okudum. Sadece ev eşyalarının paketlenişi ve yeni eve taşınmasından bahsetmişsiniz. Aslında yeni evinizi nasıl aradınız, nasıl buldunuz, arada komisyoncu var mıydı, yoksa sahibinden mi aldınız? vs. gibi konular da çok önemliydi. Yeni evinizin konumu, güneş görüp görmediği, kaçıncı katta olduğu, ulaşıma ve AVM.lere yakınlığı, park sorunu olup olmadığı yeşil alanı, çocukların oyun sahası vs. vs. Yazınızda baktım ama bu konuları göremedim. Herhalde özel olduğu için bahsetmemiş de olabilirsiniz. Ben Ankara'da yaşıyorum. Kiralarda oturdum, kendi evimde oturdum, bir ev değiştirdim, şimdi oturduğum evi satıp yeniden kafama göre bir ev almak istiyorum. Bu bağlamda ev taşıyanların yazısını dikkatlice okuyorum, hani tecrübelerden istifade edebilir miyim diye!..
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Recep Altun,
      Teşekkür ederim Recep Bey. Bloğumda dikkat ederseniz özel hayatıma dair konulara girmiyorum. Bu post.u yazmamım gerekçesi ise bloğuma neden daha sık giremediğimi bilgilendirmek içindi. Bu yüzden ev taşınmamıza dair ayrıntılı detaya girmedim. Siz de zaten özel olduğu için bahsetmemiş olabileceğimi doğru tespit etmişsiniz. Çağın en büyük rantı inşaat sektöründe! hal böyle olunca (Sahibinden, inşaat firmasından, emlakçıdan, toplu konutlardan..vs..) seçenek de oldukça fazla. Herkes kendi gerçeğinden, tercih ve olanaklarından hareketle konut alımına yöneliyor. Dilerim siz de gönlünüzce ve 'kafanıza göre' aradığınız evi bulursunuz. Esenlikler dilerim.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun.
      Selam ve dualarımla.

      Sil
  11. Ne güzel. Yeni anıların birikeceği yeni bir ev. Güle güle mutlulukla oturun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüznün tadı,
      Çok teşekkür ederim. Yeni ev, yeni heyecan,yepyeni anılar...

      Sil
  12. En zor işlerden birini yapmak ne mutluluk Esin 'ciğim.Uzun süredir kaçtığım bu yüzden de mutsuz olduğum bir iş...Ama zamanı geldi çoktan dilerim tez zamanda başarırım.Yeni evinizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Arzu Sarıyer,
      Sormayın Arzu Öğretmenim, her ay hatırı sayılır bir meblâda kira verince ve üstelik de duyarlı ve sorumlu bir kiracı profiline sahip olup da, tek bir çivi dahi çakamayınca, en iyisi konut alalım ve kurtulalım bu kısır döngüden dedim. Sonra yaptık yaptık, ileride elden ayaktan düşmeden, küçük de olsa kendimizin diyebileceğimiz bir evimiz oldu çok şükür :) Dilerim siz de bir hamleyle işe koyulursunuz, başladıktan sonra gerisi geliyor...tatlı bir yorgunluk oluyor ama sonrasında 'değdi' diyor insan. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Benden de size en içten sevgiler ve esenlikler...

      Sil
  13. Esincim, ben de bir süredir buralara uğrayamadığım için farkında değilim yazı girmediğinin:( Şimdi öğreniyorum. Taşınmak işi zor hakikaten. Büyük bir temizlik ama zor:) Umarım işler kolaylanmıştır, güle güle oturun yeni evinizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sezer eser perker,
      Böyle süreçler yaşarken sağ-olsun 'arşivlerimiz' :))) sen de yoğundun değil mi? delikanlının okul finali vs.. yorum bırakamasam da bu defa da sağ olsun akıllı tf.lar..her yerden imdadımıza yetişiyorlar..haberim oluyordu. Sonra taşınmak, büyük temizlikler için de 'kıyıda-köşede kalanların gün yüzüne çıktığı' iyi bir bahane oluyor.Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

      Sil
  14. hayırlı olsun , keyifle, sağlıkla oturun inş. Yeni ev taşınma işini 9 ay önce yapmış , 5+1 evimi mutfak dahil 3+1 e sığdırmış biri olarak söylüyorum zor iş. İnsanı bezdirdiği zamanlar oluyor , atma işlemini istemeden de olsa yapmak zorunda kalmasam daha neler birikirmiş demeden de edemiyor insan :D Hep bekliyoruz yazılarınız , :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @KİTAP EYLEMİ,
      Çok teşekkür ederim. Siz de tecrübeli olduğunuza göre, mutlaka beni anlamışsınızdır. Büyük evlerden daha küçük evlere taşınırken, onca yılın birikintisi bir çırpıda eritebilmek kolay değil. Sonra, o eşyalarla kurulmuş olan duygusal bağlarımız var!. ama sığamayınca mecburen kapı önüne konuyor elbette. Hayatta yaşadığımız her şey, yeni bir öğreti de katıyor bize!. İnsan eşyanın esiri de olmayacak, bunu da anlıyor.Nasılsa hatıralar beynimizde dans ediyor :)) Sadelik, doğallık ferahlık katıyor.

      Yorgunlukların ardından kendime biraz mola verdiğimden dolayı, internete dahi girmiyorum. Normale döndüğümde bıraktığım yerden yazmaya devam edeceğim. Esenlikle...

      Sil
  15. Sadece bir göz odayi (salonu) yeniledik, boya badana falan filan derken, o bile nasil ugrastirdi ve yordu bizi. Ki o ev tasima olayi hep gözümü korkutur zaten, müthis yorucu ve zahmetli bir olay. Gecmis olsun diyeyim:) Ama sonrasinda da ne güzel oluyor tertemiz ve mis gibi oturmak... Güle güle oturun yeni evinizde Esin'cigim, hayirli ugurlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @EQ,
      Teşekkür ederim Ayşe'cim. Gerçekten çok yorulduğumu/zu söylemeliyim.Çünkü bu taşınma işlemi annemlerle çakıştı; hem annemlerde, hem biz de aynı zamana denk geldiğinden bu süreci daha bir yorucu geçirdik. Neyse sonunda taşındık!. Siz de salonunuzu yenilemişsiniz, güle güle oturun. Hayırlı uğurlu olsun. Artık bacaklarımızı şöyle uzatıp, keyif yapma sırası bize gelsin değil mi :)) esenlikle..

      Sil